Kapust igazolt a Kisvárda - de mi lesz Grozavval?

A kérdés adott: teljes-e a várdai keret? Papíron igen, azonban...

Forrás: kisvardafc.hu

Az M4 Sport Átigazolás című műsorában élőben bejelentette Révész Attila sportigazgató, hogy a Kisvárda szerződtette a korábbi utánpótlás-válogatott hálóőrt, Dombó Dávidot - jelezte a klub honlapja. Minderre azok után kerülhetett sor, hogy eredményre vezettek a klub és Dombó előző csapata, a Mezőkövesd között tartó tárgyalások. Ezek után a frissen szerződtetett kapust a második Minaj elleni mérkőzés második félidejében már be is vetette a gárda - a nagy ködben megrendezett találkozót 1-0-ra nyerték az ukránok ellen, Cukalasz gólja előtt Grozav adta a gólpasszt.

Mindennek körítésében el is érkeztünk ahhoz a ponthoz, hogy laikusként megállapítsuk: ezzel teljes lehet az NB I-ben jelenleg 7., a Mezőkövesd elleni bajnoki rajtra készülő szabolcsiak kerete. Távozott ugyanis (egyben visszavonult) a bajnokság utóbbi éveinek egyik legjobbjának számító kapus, a brazil Felipe, azonban Mihai Minca és Zöldesi Illés nem maradt "magára" Dombó érkezésével. Korábban az nb1.hu beszámolt arról, hogy Felipével együtt Anderson Pico és Hugo Seco is elhagyta Magyarországot, az ő pótlásukról is sikerült gondoskodni, hisz a legutóbb a fehérorosz BATE-nál futballozó középpályás, Slobodan Simovic és a brazil vonalat folytatva Fernando Viana is aláírt. 

Élő közvetítés az átigazolásokról - Torghelle bölcs vezér lett: interjú Bene Ferenccel - NB1.hu

 

Itt pedig elérkeztünk a következő napok, hetek egyik legizgalmasabb kérdéséhez (ami nem csupán csak a várdaiakat, hanem az egész élvonalt is érinti). Szerződtetett ugyanis Viana mellett két támadót a klub, Jelena Richárd aláírása semmiképpen sem meglepő, hisz korábban szóba hozták NB I-es csapatokkal, a próbajátékon pedig megfelelt. Érdekes megfigyelni ugyanakkor, hogy az egy távozó támadó - jelen esetben Hugo Seco - "helyére" három csatár érkezett, hisz Nemanja Obradovic is Kisvárdán folytatja.

Utóbbi tényező annak tekintetében lehet különleges, hogy számítani lehetett arra, Gheorghe Grozav, Sassa, Tischler Patrik és a fiatal Kovácsréti Márk mellé érkezik legalább egy támadó, ez Seco eligazolásával értelemszerűen kettőre nőtt. Grozavot azonban október óta folyamatosan szóba hozzák több hazai és külföldi klubbal, a Ferencváros és a MOL Fehérvár mellett román együttesekkel. A 29 éves, középpályásként és csatárként is bevethető kiválóság korábban magyar nyilatkozta, hogy

"AZ ÁTIGAZOLÁSI IDŐSZAK MOST KÖZELEG, HA ÉRKEZIK EGY OLYAN AJÁNLAT, AMI NEKEM ÉS A KLUBNAK EGYARÁNT JÓ, AKKOR MEGLÁTJUK, MILYEN DÖNTÉS SZÜLETIK."

 

Sokat sejtető nyilatkozatot adott az NB I egyik legjobbja - NB1.hu

 

Jó kérdés, hogy egyrészt érkezik-e ilyen ajánlat (avagy érkezhet-e, és ezért igazolt három támadót is a vezetőség), másrészt szó lehet-e egyáltalán Grozav távozásáról, hisz valóban az NB I egyik legjobbjává nőtte ki magát az őszi idényben. A gyulafehérvári születésű, a mértékadó Transfermarkt szerint 900.000 eurót érő játékosért pénzt még most kaphatna a Várda, hisz szerződése június 30-ig szól. Egy mindenesetre biztos: a pénteki edzőmeccsen a Grozav, Bumba, Obradovic hármas rohamozta az ukránok kapuját...

Legfrissebb híreink