Honvéd-DVTK: rákérdeztünk Pisont remek döntéseire - reakciók

Geri a DVTK gondjairól beszélt.

Forrás: dvtk.eu

A Honvéd együttese magabiztos győzelmet aratott a DVTK elleni "kiesési rangadón". A kispestiek az első félidőben kétgólos előnyre tettek szert, majd a térfélcsere után Grozav révén ugyan szépítettek a vendégek, de a folytatásban folytatódott a fővárosi henger. Pisont István együttese végül 5-1-es győzelmet aratott, így egy kicsit levegőhöz jutott. 

"Nagyon készültünk erre a meccsre, mivel nagyon nehéz helyzetben vagyunk. Minden pontnak óriási jelentősége van. A DVTK fantasztikus meccset játszott az MTK ellen, így egy masszív csapatra számítottunk. Az első félidőben eredményességben, játékban és az egyéni teljesítményekben felülmúltuk a Diósgyőrt. Jó dolgokat láttam a csapattól, bátran játszottak a fiúk. A második félidő első fele nem a miénk volt. Számítottunk, hogy változtatni fog a DVTK. A gól nem jött jókor, ez megnehezítette a dolgunkat. A harmadik gólunk eldöntötte a meccset. Örülök, hogy ennyi gólt szereztünk. Nagyon jó teljesítményt nyújtottunk, jól játszottunk és megérdemelten nyertünk" - nyilatkozta a sajtótájékoztatón Pisont István. 

Az nb1.hu kérdésére a Honvéd edzője a duplázó Gazdag Dániel játékáról is beszélt. 

 

"Támadó feladatokat kapott. Eppel Marci kiválása miatt feljebb kellett tolni. Dani jól érzi, hogy mikor kell elszakadni. Bátran nyúltam ehhez a felálláshoz, hiszen Dani intelligens játékos, így tudtam, hogy megoldja ezt a feladatot. Balogh Norbi jól fedezi a labdát, és mélységből tud Gazdag erre jönni" - mutatott rá Pisont.

 

Pisont Istvánnak azt is felvettük, hogy a Szendrei, Hidi kettős is jól "muzsikált", amivel a tréner egyetértett. 

"Szendrei 1 hónapos kihagyás után nemrég tért vissza. Ehhez a kettőshöz Zsótér is bekapcsolódott, ő is remekül játszott" - hangsúlyozta Pisont, aki elárulta, az Újpest elleni hétvégi meccs előtt fontos lesz a regeneráció. 

Természetesen a Diósgyőr nemrég kinevezett edzője, Geri Gergely nem volt túl boldog a sajtótájékoztatón.

 

"Nehéz értékelni egy súlyos vereség után. Könnyű két gólt kaptunk az első félidőben. Azt beszéltük meg, hogy a második félidőt aktívabban kezdjük. Hátul nem nyújtottunk jó teljesítményt. Elindultunk egy úton, ami hosszú lesz és nehéz. Nem voltunk elég frissek. A két csere javított a játékunkon" - értékelt tömören Geri.

 

Geri Gergely az nb1.hu-nak elmondta, hogy a pontrúgásoknál nem voltak precízek, a párharcokba nem értek oda vagy elveszítették. A hibák a fáradtsággal, a koncentráció hiányával magyarázhatók, de az erőnléten is javítani kell a szakember szerint. Végszóként elmondta, a ZTE ellen a győzelem a céluk, akár egy 1-0-s sikernek is örülnének. 

EMLÉKEZTETŐ:

HONVÉD-DVTK 5-1

A forduló előtt még az utolsó előtti helyen álló Honvéd az utolsó DVTK-t fogadta hazai pályán, egy kiesési rangadó keretein belül. Kiütéses győzelmet aratott a fővárosi csapat, amely végig jobb volt a találkozón. A kiespestiek három védős rendszerrel álltak fel, ami nagyon jól fekszik a csapatnak. Pisont István ismét bebizonyította, hogy nem csak megbízott vezetőedzőként kellene számolni vele.

A MECCS FŐSZEREPLŐJE: PISONT ISTVÁN

Remek taktikai húzásnak bizonyult a három belső védős felállás, ám nem ez volt az egyetlen parádés gondolata. Hidi Patrik mellé Szendreit tette be a középpályára, aki rengeteg dolgozott az egész meccsen. A tavalyi kupagyőzelem után újra bizonyított, nem véletlen, hogy a kulcsmomentum is az ő nevéhez köthető.

A MECCS KULCSMOMENTUMA: EPPEL HELYETT GAZDAG

A hiányzó Eppel helyett Gazdag lett feltolva Balogh Norbert mögé, ám annyira gyors volt, hogy sokszor úgy tűnt, hogy mellette játszik. Ez a húzás egy újabb érv amellett, hogy Pisont István lehet a Honvéd következő vezetőedzője.

A GÓLOK TÖRTÉNETE:

24. perc: Mezgrani adta jobbról középre a labdát, amire Gazdag érkezett és 5 és fél méterről a kapuba fejelt. 1-0

30. perc: Zsótér remek cselek után Gazdaggal kényszerítőzött, majd átvétel nélkül, 8 méterről a kapuba lőtt laposan. 2-0

50. perc: A kispesti védők bizonytalankodása után Grozav 14 méterről eresztett meg egy lövést, amibe Tujvel csak beleért, de hárítani nem tudott. 2-1

63. perc: Hidi adott be egy szögletet, amire Szendrei érkezett és túlugrotta a védőket és a kapuba fejelt. 3-1

71. perc: Gazdag passzolt Batikhoz, aki középre ad és az az előbbi tökéletesen érkezett rá, majd a kapus mellett a kapuba lőtt. 4-1

75. perc: Hidi becsapta a védőjét, majd az ötös sarkától középre adta a labdát, ami éppen tökéletes Lovricsnak, aki kilőtte a rövid felsőt. 5-1

A KÖVETKEZŐ FELADAT:

A következő körben a Honvéd Újpestre látogat, míg a DVTK a ZTE-t látja vendégül.

JEGYZŐKÖNYV:

Budapest Honvéd FC-Diósgyőri VTK 5-1 (2-0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, zárt kapus, v.: Pintér
Budapest Honvéd: Tujvel - Batik, Baráth, Lovric, Tamás (Aliji, 81.) - Hidi (László, 86.) - Mezgrani, Szendrei (Kocsis, 81.), Zsótér (Bocskay, 72.) - Gazdag, Balogh N. (Traore, 81.)
Diósgyőr: Antal -  Vági (Sesztakov, a szünetben), Szűcs K., Karan, Hegedűs, Memolla - Max (Iszlai, a szünetben), Drazic (Korbély, 83.), Márkvárt, Grozav (Rui Pedro, 78.) - Ivanovski (Makrai, 78.)
gólszerzők: Gazdag (24., 71.), Zsótér (30.), Szendrei (63.), Lovric (75.), illetve Grozav (51.)
sárga lap: Balogh N. (81.), illetve Vági (34.), Karan (45.)

A tabella a linkre kattintva érhető el.

SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ:

Legfrissebb híreink