Hertha: újabb jel, hogy Dárdai visszatérhet

Hivatalos bejelentés.

Forrás: herthabsc.de

A Hertha BSC futballklub irányítói vasárnap menesztették Bruno Labbadia vezetőedzőt és Michael Preetz menedzsert.

A döntést egy nappal azt követően hozták meg, hogy a berliniek odahaza 4-1-re kikaptak a Werder Brementől a Bundesliga 18. fordulóban, és kilencedik hazai fellépésükön ötödször maradtak alul. Az együttes sorozatban negyedik bajnokiján nem tudott nyerni, s ezeken összesen egy pontot szerzett.
    
Az 54 éves Labbadia tavaly áprilisban vette át a fővárosiak kispadját Alexander Nouritól, és megmentette a csapatot a kieséstől, de a jelenlegi szezonban a gárda adós maradt a jó teljesítménnyel, és pillanatnyilag csak 14. a tabellán. Preetz már 25 éve dolgozott a klubnál, és 11 éve alkalmazták menedzserként.
    
Sajtóértesülések szerint a vezetőedzői poszt első számú várományosa Dárdai Pál, aki 2015-től 2019-ig már irányította a Herthát, jelenleg pedig az egyesület utánpótlásában tevékenykedik.
    
Carsten Schmidt, a Hertha ügyvezetője vasárnap a Sky televíziónak megerősítette, hogy a korábbi magyar szövetségi kapitány esélyes Labbadia utódlására.
    

 

"Dárdai is egy lehetőség, de sok további lehetőség van. Van konkrét tervünk, és nem felkészületlenül vágunk neki a feladatnak" - szögezte le Schmidt, hozzátáve, hamarosan prezentálják az elképzeléseiket a hátralévő 16 fordulóra és a távolabbi jövőre vonatkozólag.

Legfrissebb híreink