Hajdú B. István közvetítette a tegnapi DVTK-Fradit - videó

5 gólt hozott a nem mindennapi mérkőzés.

Forrás: dvtk.eu

A koronavírus-járvány miatt ugyan fel van függesztve az NB I, azonban a DVTK és a Ferencváros összecsapása így is képernyőre került. A játék a virtuális térbe költözött, a két csapatot egy-egy FIFA20 játékos képviselte. Diósgyőri részről Kiss Tamás, a DVTK profi labdarúgója képviselte a csapatát, aki az esportban amatőr, a valódi gyepen viszont profi. Ferencvárosi részről egy szurkoló volt a csapata képviselője, Porsche Endre, aki a Vasas esport szakosztályának az egyik meghatározó játékosa.

Az idő szűkössége miatt sajnos nem tudták megoldani a szervezők, hogy ténylegesen DVTK és Fradi játékosok szerepeljenek az e-gyepen, így csak a csapatok szín-összeállítása stimmelt. Kiss Tamás a piros-fehér Liverpoolt választotta, míg Porsche Endre a zöld-fehér Real Betis mellett tette le a voksát. A mérkőzésen garantált volt a jó hangulat, hiszen Hajdú B. István kommentálta a történéseket.

 

Lejátszottuk a Mátrixban a Bulgária-Magyarországot - videó - NB1.hu

 

 

A meccs első félideje liverpooli fölényt hozott, nem jött ki a két játékos közötti esetleges tudáskülönbség. Ráadásul az esportban amatőr Kiss vette be az esportoló Porsche kapuját először, az első játékrész közepén Salah volt eredményes. Izgalmas és folyamatos játékot hozott az első félidő, a bíró nem sokszor szakította meg a meccset. Helyzetek akadtak még mind a két oldalon a szünetig, azonban újabb találat nem született.

A pihenő után magasabb fokozatba kapcsoltak a csapatok, nem sokkal a kezdősípszó után egyenlített a Betis, ám szinte azonnal válaszolt rá a Liverpool. A gyors gólváltás után akár több góllal is vezethetett volna a piros-fehér csapat, ám a próbálkozások meddőnek bizonyultak. Negyed órával a vége előtt egyenlített a Betis, majd az utolsó 10 percben meg is szerezte a vezetést, ezzel megnyerve a meccset. Izgalmakból tehát nem volt hiány, Hajdú B. István ráadásul igazi meccshangulatot varázsolt.

A Fradi tehát 3-2-re felülmúlta a DVTK-t az e-meccsen, ám az eredmény most mellékes. A virtuális meccsre eladott jegyek bevételét az egészségügyi dolgozók támogatására fordítják majd. A DVTK is hozzájárult a kezdeményezéshez, összesen 100 ezer forintért megvásárolta az e-találkozó mind a két félidejének ünnepélyes kezdőrúgását.

Kiss Tamásra egyébként várt még egy összecsapás, egy házon belüli, barátságos meccset játszott Kleine Péter, a DVTK E-sport igazolt játékosa ellen.

 

Jótékonysági FIFA-mérkőzések | 2020. mácius 28. | DVTK TV

DVTK - FTC (szurkoló) Kiss Tamás vs Porsche Endre DVTK - DVTK E-SPORT Kiss Tamás vs Kleine Péter Kommentátor: Hajdú B. István

Legfrissebb híreink