Lejátszottuk a Mátrixban a Bulgária-Magyarországot – videó

Ha kell, fizetjük a virtuális UEFA-büntetést, de akkor is petárdáztunk!

Forrás:

Tegnap este kellett volna, hogy megrendezzék a Bulgária-Magyarország pótselejtezőt. 

Az nb1.hu a helyszínről tudósította volna a mérkőzést úgy, hogy már a meccs előtti napon ott lettünk volna a két csapat edzésén, sajtótájékoztatóján, este együtt söröztünk volna a magyar szurkolókkal (idővel meg betoltuk volna a „csak egy rövidet” mi is, amitől fogadtunk volna a sikerünkre, amire ismét koccintottunk volna, és így tovább...) a találkozó másnapján meg hajnalban jöttünk volna vissza úgy, hogy helyszíni nyilatkozatokkal, lapszemlékkel végeztünk volna tájékoztatást.

Ám az emberiség kis sunyi, láthatatlan ellensége keresztülhúzta a számításainkat. Ám meg nem hátráltathatott minket, mert a virtuális térben lejátszottuk a meccset.

De az összecsapáshoz tartozó teljes körítés, amiről az előbb írtam, sajnos nem lehet benne.

Az, hogy a mérkőzések előtti napon, a két csapat utolsó edzésén megnézzük a sajtó számára kötelezően nyitott első 15 percet, ahogy cicáznak, kocognak, gimnasztikáznak és bemelegítenek a játékosok, de még az sem, hogy a tréningek előtti vagy utánuk lévő kötelező sajtótájékoztatón kérdéseket tegyünk föl az illetékeseknek. Mint ahogyan a találkozó után sem tudtuk ezeket megtenni.

Sajnos nem lehettünk ott, így felvételeink sincsenek arról Szófiából, ahogy a meccs előtti este, majd a meccs napján 2500 magyar birtokba veszi Szófia legjobb kocsmáit, legszebb és legnagyobb tereit.

 

A legjobban az fáj, hogy nem tudtunk ott lenni a szokásos, meccs előtti szurkolói meneten, amin olyan hangerővel, olyan tiszta magyar szívből történt volna a szurkolás a stadionhoz igyekezvén, hogy arról még hosszú ideig ámuldozva beszéltek volna a helyiek, mint mondjuk a 2016-os Eb-meccseinkkel kapcsolatban vagy bármelyik idegenbeli, válogatott találkozónk miatt.

 

És sajnos nem lehettünk ott a lelátón, hogy a sajtóhelyen, kissé fittyet hányva az illemszabályokra, ne jó fiúként dolgozzunk, hanem onnan is szurkolva, a munkánk valamilyen szintű és minőségű elvégzése közben is segítsük a magyar válogatottat. A világ legfontosabb csapatát!

Nem egyszer roskadtunk már mi is össze fájó vereségek miatt a kollégáinkkal együtt, vagy éppen a szurkolók között, de ugye arra is akadt már példa, hogy az asztalon ugrálva ünnepeljük a gólokat, győzelmeket vagy ugráljunk a kapu mögött.

Tegnap elmaradt a meccsünk Bulgária ellen, de a Mátrixban lejátszottuk.

Igyekeztünk beletenni mindent, ami az igazi labdarúgást jelenti. Így külön hangsúlyt fektettünk a szurkolásra, a petárdákra, de tettünk bele a valódinak mondott életből is videorészleteket, hogy még valóságosabb legyen az az egész, sajnos nem átélt, hanem elképzelt élmény, amiről eddig írásban meséltem.

A meccset Bakonyi Péter főtanácsadónk játszotta le, minden, ami a meccsben szerepel, az ő érdeme.

Jó szurkolást mindenkinek!

Továbbra is vigyázzatok magatokra, szeretteitekre és mindenkire.

És a meccs elé a legfontosabb: „Mindörökké, Magyarország!”

Bulgária-Magyarország, Szófia 2020-03-26

null

Legfrissebb híreink