Gulácsi bemutatta az év védését? - videó

Életben tartotta a lipcsei BL-álmokat!

Forrás: Facebook/RB Leipzig

Korábban beszámoltunk arról, hogy Gulácsi Péter védéseivel nemhogy életben tartotta a Tottenham otthonában 1-0-ra nyerő RB Leipzig csapatát, remek teljesítményének köszönhetően nyert helyzetbe hozta a németeket a Bajnokok Ligájában.

Érdekes furcsaság Gulácsiék BL-meccsén - fotó - NB1.hu

 

A magyar kapus - aki révén 6 év után szerepelt újra magyar a Bajnokok Ligája kieséses szakaszában - már a 8. percben nagy bravúrt mutatott be, majd a második félidőben Lucast mattolta, a hajrában pedig Lo Celso és Lamela sem tudott túljárni az eszén. Előbbi szabadrúgás után könnyen lehet, hogy Gulácsi a 2020-as esztendő egyik legnagyobb védését mutatta be - a 2016-os Európa-bajnokságon Király Gábor tolta léc fölé a belgák ellen De Bruyne löketét, akkor az ujjheggyel bemutatott védés után el is tört az ujja. Gulácsi szerencsére nem járt így.

Streamable - free video publishing

 

"A Tottenham ugyan nagyobb nyomást helyezett ránk, de Gulácsi Péter megóvta a kapunkat a góltól" - emelte ki a lipcseiek honlapja, míg José Mourinho is kiemelte, remekül tette a dolgát a válogatott hálóőre. "75 percen keresztül kézben tartottuk a mérkőzést. Az első félidőben akár két gólt is szerezhettünk volna. Természetesen örülünk a győzelemnek, jó pozícióból várhatjuk a visszavágót, de még semmi nem dőlt el" - hangsúlyozta Gulácsi

A visszavágót március 10-én rendezik Lipcsében.

Legfrissebb híreink