Göröcs János: Angliában is megemlékeztek a legendás játékosról

Nem felejtették el a szarkák.

Forrás: Newcastle United/Facebook

Nem csak Magyarországon gyászolják a hétfőn elhunyt Göröcs Jánost, a Premier League-ben szereplő Newcastle United Facebook posztban emlékezett a kiváló játékosra - vette észre a sport365.hu.

Göröcs az Újpest színeiben találkozott a Vásárvárosok Kupája fináléjában a Newcatle-el 1969-ben. Az első mérkőzést 3-0-ra megnyerte hazai pályán a Newcastle, a visszavágon viszont hiába vezetett 2-0-ra az Újpest, végül 3-2-re kikaptak a szarkáktól, így az angolok emelhették magasba a kupát.

Az angol klub így búcsúzott Göröcstől:

,,A Newcastle United csapata szomorúan értesült az Újpest korábbi kapitányának Göröcs Jánosnak a halálhíréről. 

A középpályás az 1969-es Vásárvárosok Kupája fináléjában lépett pályára a szarkák ellen, és a budapesti visszavágón be is talált."

Göröcs Jánosról már halála napján megemlékeztek a Szusza Ferenc Stadionnál.

Göröcs János: megható megemlékezés - fotók - NB1.hu

Tegnap hunyt el, 80 éves korában, az Újpest és a magyar labdarúgás egyik legnagyobb legendája, Göröcs János. „Göröcs János 1939-ben született Gánton, és már 18 évesen egyesületünkhöz került. 15 éven keresztül szerepelt lila-fehér mezben, összesen 339 mérkőzésen 109 góllal boldogítva szurkolóinkat. A trófeák, melyeket aktív pályafutása alatt szerzett, még felsorolás szintjén is terjedelmesek.

Legfrissebb híreink