Érvek és ellenérvek Dzsudzsák Balázsnak az NB II-es DVSC-be való igazolásáról

A legnagyobb vagy a legcikibb hír – hamarosan kiderül.

Forrás: MLSZ

Ha bármi esély van arra, hogy igaz a hír, tárgyalnak a felek erről, vagy meg is valósul, akkor ez az elmúlt évek legnagyobb átigazolási sztorija. Ha semmi nem igaz belőle, akkor meg a valaha volt legnagyobb ciki.

Nézzük, mit állít a goal.com magyarországi kiadása:

„A klubhoz közeli forrásainktól úgy tudjuk, hogy nagy esélye van annak, hogy Dzsudzsák Balázs is haza térjen és ismét Debrecenben futballozzon. A ballábas játékos jelenleg az Al-Ain FC játékosa, ám korántsem biztos, hogy maradhat az araboknál, hiszen ott is csökkentik a költségeket, sőt a légiósok száma is kevesebb lehet. Nyilván lenne helye a válogatott csapatkapitányának az NB I-ben is, hiszen akár a Ferencváros, vagy a MOL Fehérvár is lecsaphatna rá, de a Debrecen nyilván érzelmi kérdés is Dzsudzsáknak, aki a piros-fehérek között mutatkozott be az NB I-ben, még 2005-ben és innen indult el a nemzetközi karrierje is. Információink szerint nagy az esély arra, hogy szerződtesse volt csapata a futballisták, aki akár az NB II-ből is lehetne a válogatott vezére. 

Ugyanakkor nem ő lehet az egyetlen jelentős igazolás Debrecenben. A másik nagy fogás Korhut Mihály lehet, aki legutóbb a görög Árisz Szaloniki játékosa volt. A 22-szeres válogatott balhátvéd korábban szerepelt Izraelben is és tagja volt a 2016-os EB-n járt válogatottnak is.”

A goal.com magyarországi kiadása szerint tehát a magyar válogatott csapatkapitánya hazatér, de nem a Fradiba vagy a Vidibe (ezzel a két csapattal évek óta hírbe van hozzá), hanem az NB II-es DVSC-be.

És akkor jusson eszünkbe az, hogy az előző tulajdonos, Szima Gábor évek óta hangoztatta, hogy a Lokinak arra lenne szüksége, hogy debreceni nagyvállalkozók is segítsék anyagilag is a csapatot.

 

Dzsudzsáknak van pénze, így akár szponzor-játékos is lehetne. A pályán és gazdasági értelemben is erősödik a DVSC.

 

Vagy csak befektető lenne?

De nézzük, mi lenne az árnyoldala az NB II-be igazolásának?

 

A magyar válogatottra nagyon fontos meccsek várnak az ősszel, és még az sem zárható ki ugye, hogy kijut a jövő nyári Európa-bajnokságra. Ezekre a meccsekre nem lehet kellőképpen felkészülni a magyar másodosztályban, igaz, az arab ligák sem a legjobbak erre a célra.

 

Marco Rossi szövetségi kapitány pár hónappal ezelőtt, amikor Feczesin Róbert, az NB I-es bajnokság góllövőlistájának a vezetőjeként az NB II-es Vasasba igazolt, jelezte a csatárnak, hogy a válogatottba abból az osztályból nem lehet bekerülni (legalábbis erről szóltak a sajtóhírek).

Ráadásul Dzsudzsák és Feczesin egy évben születtek, így, ami igaz az egyikre, igaz lehet a másikra és Korhutra is, aki 2 évvel fiatalabb náluk.

Itt tart tehát jelenleg az elmúlt évek legnagyobb dobású vagy éppen legcikibb hírű átigazolási sztorija.
 

FRISSÍTÉS:

Dzsudzsák és a Lokiba igazolás: Kondás sejtelmes reakciója - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink