Eb2020: megkérdeztük Ciprus szövetségi kapitányát, továbbjutunk-e a csoportból

Magyar védőt méltatott a bajnokcsapat támadója.

Forrás: Simon Zoltán/nb1.hu

Péntek este a magyar válogatott Ciprussal játszik felkészülési meccset a Szusza Ferenc Stadionban. Ahogy korábban jeleztük, csütörtökön sajtótájékoztatót rendeztek, amelyen Marco Rossi és Lang Ádám válaszolt a kérdésekre.

Eb2020: Marco Rossi mindig ravatalra kerül - NB1.hu

 

Ezt követően a ciprusiak szövetségi kapitánya és az egyik játékos is a sajtó rendelkezésére állt. Nikos Kostenoglou szövetségi kapitánytól az nb1.hu azt kérdezte, hogy kik fognak továbbjutni a magyarok csoportjából:

"A magyar csapatnak az utóbbi 6-8 meccse fantasztikusan sikerült. Azt mutatja, hogy nagyon fegyelmezett a csapat. Nagyon kemények a magyarok a párharcokban. A csapatszellem is erős a magyaroknál. A magyarok mindhárom ellenfele nagyon jó minőséget képvisel. A labdarúgás sokszor tartogat meglepetéseket, sokszor a csapatszellem többet ér, mint egy minőségi keret. Magyarország joggal reménykedhet abban, hogy ebből a csoportból jól fog kijönni. Bár ehhez lehet az is kell, hogy a többi csoportban hogyan alakulnak az eredmények" - válaszolt felvetésünkre Nikos Kostenoglou.

A ciprusi futballista pedig Lang Ádámot jellemezte:

"Ádám egy nagyon magas szintet képviselő védő. Nem szeretnék beszélni a gyengéiről. Erős fizikummal rendelkezik, emellett gyors is. Nekem és a csapattársaimnak is szerencséje van, hogy vele játszhatok együtt" - nyilatkozta Fotis Papoulis, aki Langhoz hasonlóan az Omonia futballistája.

Az MTI beszámolója:

"Nagy öröm, hogy olyan csapattal találkozhatunk, amelyik Eb-résztvevő. Ugyanakkor számunkra nem szerencsés az időpont, mert az idény lezárultával sok játékosra nem számíthatok. Azonban ez lehetőséget teremt a fiataloknak a bizonyításra. Nekünk ebben az összeállításban is jól kell teljesítenünk, az a célunk, hogy jó benyomást keltsünk" - fogalmazott a ciprusiak görög szövetségi kapitánya, Nikosz Kosztenoglu, aki szerint a magyar csapatnak a legutóbbi hat-nyolc meccse nagyon jól sikerült, olyan fegyelmezett együttes, amelyben kiváló a csapatszellem, és ebben bízhat az Eb-n is.
    
"A bajnokságnak több hete vége, így rég volt éles mérkőzésünk, ráadásul sokan hiányoznak, de aki itt van, annak megtiszteltetés, hogy a válogatottban szerepelhet. A kapitány februári érkeztével nagy változáson ment keresztül a válogatott játéka" - fogalmazott Andronikosz Kakullisz, aki kifejezetten dicsérte magyar klubtársát, Langot, egyúttal örömét fejezte ki, hogy nézők előtt léphet pályára, mert erre rég volt példa, és nagyon hiányzik neki.
 

A ciprusiak edzése:

Legfrissebb híreink