Eb2020: Marco Rossi mindig ravatalra kerül

Lang Ádám jövőjére is rákérdeztünk.

Forrás: Simon Zoltán/nb1.hu

A magyar válogatott gőzerővel hangol a hamarosan kezdődő Európa-bajnokságra. A felkészülés egyik fontos állomása a Ciprus elleni felkészülési meccs lesz, amelyet pénteken rendeznek meg a Szusza Ferenc Stadionban.

Csütörtökön a nemzeti együttesünk sajtótájékoztatót tartott, a sajtó munkatársai Marco Rossi szövetségi kapitány mellett Lang Ádámot kérdezhették. 

Az nb1.hu arra volt kíváncsi, hogy egy edzőmeccsen mennyire lehet élesen játszani, hiszen egy sérülés nem jönne jókor. Emellett azt is megkérdeztük, hogy alakulhat a védő jövője, aki két évet töltött Cipruson.

"Nem igazán gondolkodik senki, hogy sérülést szedhet össze. Azt gondolom, ezzel nem is kell foglalkozni. Az agyad irányít mindent, és ha tudat alatt azt mondogatod, hogy ne sérüljek meg, akkor ez megtörténhet. Senkinek a fejében nem kell megfordulnia ennek. Mindenki komolyan veszi a mérkőzést, szeretne játszani és bizonyítani. A következő két meccs arra ad lehetőséget, hogy egy kicsit elbizonytalanítsuk a kapitányt a tervezett kezdőt illetően. A másik kérdésre válaszolva: még egyéves szerződésem van Cipruson. Az, hogy mi fog esetlegesen történni, nem tudom megmondani. A jövőmet az is befolyásolhatja, hogy mennyi szerep jut nekem az Eb-n. Jelenleg a válogatottra akarok koncentrálni, az, hogy mi lesz utána, majd elválik. A jelenre és a nagyon közeli jövőre koncentrálok, ebbe teszem bele az erőmet" - válaszolta felvetéseinkre Lang Ádám.

Marco Rossi pedig többek között arról beszélt, hogy egy-egy kerethirdetés mekkora nehézséget okoz neki:

"Minden kerethirdetés olyan számomra, mintha ravatalozóra kerülnék. Ha valakit meghívok felmerül a kérdés, miért, ha nem hívok meg valakit, miért nem, erre egyszerű a válaszom, mert én vagyok a szövetségi kapitány, engem bízott meg az MLSZ. Élvezem az elnök úr bizalmát, ám ha ez a bizalom megszűnik, akkor engem fenékbe rúgnak és lapátra tesznek, és teljesen jogosan teszik ezt" - hangsúlyozta a szövetségi kapitány.

Az MTI beszámolója a sajtótájékoztatóról:

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint óriási ösztönzést jelent a jövő pénteken kezdődő, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott számára, hogy pénteken újra közönség előtt léphet pályára Ciprus ellen.

"Remélem, a hozzáállás, a motiváció, az akarás és a harc felvállalása tekintetében meg fogunk felelni a szurkolók elvárásainak" - mondta a csütörtöki sajtótájékoztatón az olasz szakvezető, aki kijelentette, címeres mezben nincsenek barátságos mérkőzések, éppen ezért nyerni akarnak, mert a legjobb edzés a győztes meccs, ami ráadásul jót tesz az önbizalomnak is.
    
Az 56 éves tréner elárulta, megvannak az elképzései arra vonatkozóan, hogy játékosai közül ki mennyit játsszon a soron következő két felkészülési mérkőzésen, de konkrétumokat nem közölt.
    
"Szoboszlai az Szoboszlai, nem könnyű pótolni pontrúgások tekintetében sem. Kleinheisler, Sallai, Varga Roland is megoldás lehet, de ehhez kell, hogy egyáltalán legyenek szögleteink vagy ígéretes szabadrúgásaink. Nekünk olyan megoldást kell találni, aki a játék többi elemében is a csapat hasznára van, mert ez nem amerikaifutball, hogy egy specialistát beküldjünk arra az egyetlen rúgásra" - fogalmazott Rossi, aki szerint a ciprusiak az előreívelt labdák hatékonyságában igazán jók. Kitért a keddi ellenfélre, az ír csapatra is, amely szerinte fizikai szempontból nagyon erős, ebben például az Európa-bajnoki ellenfelek közül nagyon hasonlít a német és a francia együttesre.
    
A szakember röviden szólt az Eb-ről is: szerinte papíron a mérkőzések már eldőltek, de nem egyszer látott már a világ olyat, amikor a papírokat ki lehetett dobni az ablakon. Úgy fogalmazott, az álmodozás ingyen van, de az álmok mit sem érnek, ha nem tesznek meg értük mindent.
    
"Két éve vagyok Cipruson, ahol jó minőségű futball van. A játékosok fizikálisan jók, sokat futnak, de nem feltétlen vannak náluk virtuóz egyéniségek. A válogatottjukat szervezett, stabil védekezés jellemzi és gyorsan váltanak védekezésből támadásba. Nehezebb ellenféllel szemben nem próbálkoznak labdakihozatallal, rögtön a centert akarják megjátszani. Pontos, precíz játékkal lehet feltörni a védekezésüket" - jellemezte a szigetországi futballt az Omonia magyar védője, Lang Ádám, akinek még egy idényre szól a szerződése a klubjánál.
    
A 28 éves futballista szerint a csapatban mindenki van annyira profi, hogy a következő feladatra koncentráljon, ne az Európa-bajnokságra. Hozzátette, nem gondolnak arra, hogy megsérülhetnek, mindenki bizonyítani akar, ezért komolyan veszik a mérkőzést.
    
A Ciprus elleni felkészülési meccs pénteken 20 órakor kezdődik a Szusza Ferenc Stadionban. A magyar csapat kedden Írországgal játszik felkészülési mérkőzést ugyancsak Újpesten. A magyarok az Eb csoportkörében június 15-én a címvédő portugálokat, négy nappal később a világbajnok franciákat fogadják a Puskás Arénában, majd június 23-án a németek vendégei lesznek Münchenben a zárófordulóban.

Videó a magyar válogatott edzéséről:

FRISSÍTÉS:

18.03:

Eb2020: Magyarország-Ciprus: a magyar válogatott várható kezdőcsapata - NB1.hu

 

18.48:

Eb2020: megkérdeztük Ciprus szövetségi kapitányát, továbbjutunk-e a csoportból - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink