Dunaszerdahely-Slovan: Storck keményen kritizált - reakciók

Mindkét edző elmondta a véleményét a videóbíróról.

Forrás: dac1904.sk/hu

Az nb1.hu-n is olvashattak arról, hogy vasárnap a Dunaszerdahely és a Slovan nem bírt egymással, a szlovák bajnokság rangadója 2-2-es döntetlennel végződött. A pozsonyiak kétszer is megszerezték a vezetést (az első gólt Holman Dávid szerezte tizenegyesből), de a DAC mindkét találatra tudott válaszolni.

A mérkőzés után Bernd Storck elég kemény kritikát fogalmazott, a magyar válogatott egykori kapitánya szerint valami nincs rendben Szlovákiában. A Slovan mestere, Darko Milanic pedig többek között a videóbíróról mondta el az álláspontját. Nézzük, a két tréner reakcióját:

Bernd Storck: "Ha már ötpercnyi játék után gólt kap egy csapat, akkor nem egyszerű felállni. Bennünket is sokkolt a gyors gól. Húsz percig kerestük önmagunkat. Nehéz volt játszani a jól pressingelő Slovannal szemben. Andzouna és Blackman álltak a legközelebb a gólszerzéshez az első félidőben. Előbbi bal lábbal, utóbbi fejjel lehetett volna eredményes. A szünetben változtatnunk kellett, újabb támadót küldtünk csatába. Egyre jobban játszottunk, jött is a tizenegyes. A második kapott gólunk előtt hangosan figyelmeztettem a fiúkat a szoros emberfogásra, mégis üresen hagytuk ez ellenfél egyik játékosát, és gólt is kaptunk. Meg kell dicsérnem ugyanakkor a csapatot, mert nem adták fel, küzdöttek a végéig. A második játékrészben jobb volt a játékunk, a harciasságunknak köszönhetjük az egyenlítést. A videóbírónak nagyon örülök, bár azt gondolom, hogy egy kicsit későn kezdtük el használni. Több tapasztalatra van azonban szükség ahhoz, hogy gördülékenyen működjön a VAR, mert túl sok időt elvesz az egyes szituációk elemzése. Az első félidőben is többet kellett volna ráhúznia a bírónak, a másodikban pedig minimum öt percet kellett volna hosszabbítania a három helyett. Ebben az országban valami nincs rendben." (dac1904.sk/hu)

DAC-Slovan: így szól a Nélküled az üres stadionban - videó - NB1.hu

 

Darko Milanic: "Jó mérkőzést láttunk. Az első játékrész nagyon jóra sikeredett a részünkről. Megvolt a tempó, jól működött a letámadás, hibákra kényszerítettük az ellenfelet. Adtunk is egy gyors gólt, ami nagyon fontos az olyan minőséget képviselő csapatok ellen, mint a DAC. Szerettük volna megszerezni a második gólt is. A második félidőt rosszul kezdtük, hagytuk játszani a hazaiakat, és gólt is kaptunk. Első alkalommal fordult elő, hogy a mérkőzés hajrájában kapunk gólt. A hozzáállással és a csapatszellemmel elégedett vagyok, de az egy ponttal nem. Ennél többet szerettünk volna hazavinni, és ehhez közel is voltunk. Nem használtuk ki az összes cserelehetőségünket, mivel nehéz hét vár ránk. A kupában helyt kell állnunk, majd jön az újabb bajnoki. A VAR-ról pedig az a véleményen, hogy nem jó, ha túl sokszor megakad miatta a játék." (dac1904.sk/hu)

Drámai végjáték a DAC-Slovanon - NB1.hu

 

A Slovan 62 pontjának köszönhetően vezeti a tabellát, a második helyen álló DAC eddig 49 egységet gyűjtött. 

FC DAC 1904 DUNASZERDAHELY - ŠK SLOVAN POZSONY 2:2 (0:1) 
Fortuna Liga, rájátszás, 4. forduló, MOL Aréna, Dunaszerdahely. Játékvezetők:
Očenáš - Bednár, Poláček
Góllövők: 53. Ramirez (11m), 88. Ramirez, ill. 7. Holman (11m), 77. Bajrić
Sárga lap: 6. Jedlička, 60. Nebyla, ill. 68. Holman
DAC: Jedlička - Sommer, Kružliak (K), Beskorovainyi, Davis - Blackman, Christie-Davies (46. Taiwo), Nebyla (83. Nicolaescu), Andzouana (68. Divković) - Balić (78. Schäfer), Ramirez 
Slovan: Ružinský - Medveděv, Bajrić, Bozhikov (K), Pauschek - Čavrić (72. Daniel), De Kamps, Nono, Moha - Holman (72. Strelec), Henty (84. Abena)

Legfrissebb híreink