Drámai végjáték a DAC-Slovanon

A zárt kapu ellenére is kitettek magukért a szurkolók.

Forrás: felvideksport.hu

Az éllovas Slovant fogadta hazai pályán a DAC a szlovák bajnokság felsőházi rájátszásának a negyedik fordulójában. Reális esélye már ugyan nincs a Dunaszerdahelynek, azonban így is hatalmas küzdelemre lehetett számítani előzetesen.

Mint ismert, a szurkolók ezúttal sem vehettek részt a találkozón, a koronavírus-járvány miatti korlátozások miatt. A Nélküled azonban ezúttal is felcsendült az üres stadionban:

 

 

A vendégcsapat már a hatodik percben előnybe került, miután Jedlicska rosszul jött ki a kapujából, amiért sárga lap lett a jutalma, valamint tizenegyest végezhetett el a Slovan. A labda mögé Holman Dávid állt oda, aki magabiztosan értékesítette a rögzített helyzetet.

 

 

A DAC egyenlítő találatára a második félidőig kellett várni, amikor az 53. percben Ramirez egalizált büntetőből. A 76. percben ismét előnyhöz jutott a Slovan, Bajrics volt eredményes, majd a végjátékban, a 88. percben Ramirez megszerezte a saját maga és a csapata második gólját, ezzel beállítva a 2-2-es végeredményt.

Így a DAC már 49 pontos a tabellán, négy pont az előnye a harmadik Zsolnával szemben, míg a Slovan 62 ponttal az első. A következő körben is hazai környezetben lép majd pályára a Dunaszerdahely, a hatodik pozícióba lévő Trencsén látja vendégül.

 

 

FC DAC 1904 DUNASZERDAHELY - ŠK SLOVAN POZSONY 2:2 (0:1) 
Fortuna Liga, rájátszás, 4. forduló, MOL Aréna, Dunaszerdahely, 2021.04.11., 16:00
Játékvezetők: Očenáš - Bednár, Poláček
Nézőszám: nézők nélkül
Góllövők: 53. Ramirez (11m), 88. Ramirez, ill. 7. Holman (11m), 77. Bajrić
Sárga lap: 6. Jedlička, 60. Nebyla, ill. 68. Holman
DAC: Jedlička - Sommer, Kružliak (K), Beskorovainyi, Davis - Blackman, Christie-Davies (46. Taiwo), Nebyla (83. Nicolaescu), Andzouana (68. Divković) - Balić (78. Schäfer), Ramirez 
Slovan: Ružinský - Medveděv, Bajrić, Bozhikov (K), Pauschek - Čavrić (72. Daniel), De Kamps, Nono, Moha - Holman (72. Strelec), Henty (84. Abena)

FRISSÍTÉS:

HÉTFŐ, 10.53:

Dunaszerdahely-Slovan: Storck keményen kritizált - reakciók - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink