Dunaszerdahely: magyar gólpassz is kellett a történelmi tetthez

Schäfer András megsérült.

Forrás: DAC/Facebook

FC SPARTAK NAGYSZOMBAT - FC DAC 1904 DUNASZERDAHELY 0:2 (0:0)
Fortuna Liga, rájátszás, 2. forduló, City Arena, Nagyszombat, Játékvezetők:
Glova - Kováč, Ádám
Nézőszám: 285
Sárga lap: 60. Kalmár, 82. Kružliak
Nagyszombat: Rusov (K) - Turňa, Anthony, Moenza - Tzandaris - Cabral (56. Vukojevic), Gamboš (81. Burian), Tešija, Yao (71. Sekera) - Yusuf, Sobczyk
DAC: Jedlička - Blackman, Bednár, Kružliak, Davis - Schäfer (46. Fábry), Vida, Kalmár (K), Balić - Ramirez (89. Njie), Divković (76. Sharani)
góllövők: Ramirez (66.), Balić (74.)

A Dunaszerdahely ezen a héten a második tétmeccsét játszotta vasárnap este. Bernd Storck együttese szerdán a Szlovák Kupa-elődöntő első meccsén 1-1-es döntetlent játszott a Rózsaheggyel. 

A hétvégén a Nagyszombat otthonában vizitált a DAC. Storck kezdőjében Schäfer, Kalmár és Vida Máté neve is szerepelt. Sajnos Schäfer az első félidőben megsérült, így őt le kellett cserélni. A második játékrészben lesgólt szerzett a hazai csapat. A 66. percben aztán a dunaszerdahelyiek megszerezték a vezetést, Ramirez vette be a Nagyszombat kapuját. A gólpasszt Kalmár Zsolt adta.

Kalmár Zsolt gólpassza a Nagyszombat ellen  2020.06.21.

 

8 minutummal később megduplázták a fórjukat a vendégek, ekkor Balic járt túl Rusov eszén.

A Dunaszerdahely a sikerének köszönhetően ismét indulhat az Európa-ligában. Ez történelmi tettnek számít, hiszen a DAC korábban még sosem lépett ki a nemzetközi porondra egymást követő három szezonban. 

A gólok története a DAC weboldalának élő közvetítéséből:

66. perc: Kalmár vitte be a büntetőterületre a labdát, majd a mellette álló Ramirezhez passzolt, aki higgadt maradt, megnézte magának a kaput, majd a védőket és Rusovot is leültetve lött a háló közepébe (0-1).

DAC 1904

 

74. perc: Divkovic szépen tisztára játszotta magát, majd a kapuval szemben álló Balichoz passzolt az ötös vonalán, aki Izuchukwunak kötényt adva gurított Rusov mellett a kapuba (0-2).

DAC 1904

 

FRISSÍTÉS:

Hétfő, 10.42:

DAC: a történelmi tett után Storck kiemelte egyik játékosát - reakciók - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink