DAC: a történelmi tett után Storck kiemelte egyik játékosát - reakciók

Az újabb feladatról is beszélt.

Forrás: DAC/Facebook

Az nb1.hu-n is olvashattak arról, hogy a Dunaszerdahely 2-0-s győzelmet aratott a Nagyszombat otthonában vasárnap este. A diadalnak köszönhetően eldőlt, hogy a DAC ismét szerepelhet az Európa-ligában. A gárda zsinórban harmadik alkalommal léphet ki a nemzetközi porondra, ami rekordnak számít. Bernd Storck egyébként a nagyszombati összecsapáson Vida Mátét, Kalmár Zsoltot és Schäfer Andrást is a kezdőbe nevezte. Schäfert egy kisebb sérülés miatt le kellett cserélni, Kalmár pedig gólpasszt adott. 

Dunaszerdahely: magyar gólpassz is kellett a történelmi tetthez - NB1.hu

 

A magyar válogatott egykori szövetségi kapitánya szerint az első félidőben Jedlicka a védéseivel meccsben tartotta a Dunaszerdahelyt. Storck hozzátette, most az a legfontosabb feladatuk, hogy regenerálódjanak a szerdai kupameccs előtt. A hazai gárda vezetőedzője, Marián Sarmir úgy véli, az első játékrészben bukták el a meccset, hiszen ekkor nem tudták értékesíteni a helyzeteket. 

Marián Šarmír (Nagyszombat): „A meccset az első félidőben vesztettük el, amelyben három helyzetet is elpuskáztunk. Sajnos a befejezéseink nagyon gyatrák. A töréspont a második félidőben jött el, az első kapott gól után láttam a fiúkon, ahogy lehorgasztották a fejüket. Frusztráltan játszottunk, az utolsó húsz percben nem olyan teljesítényt nyújtottunk, amely méltó lenne a Spartakhoz. Nyártól dolgoznunk kell a csapat jelentős megerősítésén." (dac1904.sk/hu)

Bernd Storck (DAC): „Nagyon örülünk a győzelemnek. Gratulálok a fiúknak a három ponthoz, de egy másik dolgot is meg kell említenünk: sikerült bebiztosítani az Európa-ligában való indulás jogát. Ez volt számunkra a mai meccs legfőbb célja, és örülök, hogy a szerdai kupameccs előtt már lezártuk ezt a kérdést.

 

Az első félidőben volt némi szerencsénk, de Jedlička a meccs elején megtartott minket. Fokozatosan feljavult a játékunk, sikerült átvennünk az irányítást. A második félidőben már olyan teljesítményt nyújtottunk, amit elvárok a csapattól.

 

Megérdemelt a győzelmünk. Fontos, hogy most regenerálódni tudjunk a rózsahegyi kupavisszavágó előtt.” (dac1904.sk/hu)

Legfrissebb híreink