Derbi, Honvéd-ZTE, pécsi balhé - elemzett a szakértő

Tóth Csaba több pályát biztosít - megszólalt.

Forrás: Kurdi József

„Időhiány miatt maradt el az Újpest-Fradi derbi, a rangadó lebonyolításához Magyarországon kellő számú pálya áll rendelkezésre, de ezek megfelelő biztosítására nem volt elég két nap.” - mondta Tóth Csaba az elmaradt Újpest-Ferencváros rangadóval kapcsolatban. A több NB I-es és NB II-es klubnál biztonsági főnökként dolgozó szakember a rangadón kívül, a botrányba fulladt pécsi mérkőzésről és a focimeccsek megfelelő biztosításáról is beszélt a DIGI Sport napindító műsorában.

Pécsiekre támadtak a horvátok - a tömegverekedés részletei

Eszközhasználattól sem riadtak vissza. Kép forrása: Kurdi József Verekedés miatt őrizetbe vett a rendőrség negyvenegy horvát és három magyar szurkolót szombaton egy pécsi futballmeccsen - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu honlapon. A közlemény szerint 12 óra 15 perckor érkezett bejelentés, hogy Pécsett, a kovácstelepi futballpályán a Pécsi MFC (NB III) és a másodosztályú horvát Cibalia felkészülési mérkőzése során a szurkolók összeverekedtek.

„A felkészülési mérkőzésekre sem elég a kevesebb rendőr, komolyabban kellene venni az MLSZ-nek a focipályák biztosítását”- mondta el a biztonsági szakember. Tóth Csaba szerint a hétvégi pécsi botrány is a rossz helyszínválasztás miatt fajult el ennyire, ugyanis a mérkőzést egy építési terület melletti pályán játszották. A szurkolók innen vascsöveket és törmelékeket tudtak felszedni, amelyeket arra használtak, hogy egymásra támadjanak - utalt Tóth Csaba a szombati botrányra, ami a Pécsi MFC és a horvát HNK Cibalia felkészülési mérkőzésén történt.

Honvéd-ZTE: Trónok harca a lelátón - reakciók, videók - NB1.hu

A Honvéd-ZTE meccsen több dolog is bebizonyosodott. Egyrészt az, hogy a szurkolói szubkultúra nemcsak arról szól, hogy a táborok a saját csapataikat biztatják, hanem arról is, hogy vannak ellenségeik, de barátaik/szövetségeseik is, és ha az élet úgy hozza, akkor bizony a másik segítségére sietnek.

Tóth Csaba szerint „a legnagyobb baj az, hogy nincs kommunikáció a Magyar Labdarúgó Szövetség és a klubok biztonsági emberei között”, hiszen a biztonsági erők úgy tudnak egy pályát megfelelőképpen őrizni, ha elég információval rendelkeznek a helyszínről és annak környékéről. A derbi elmaradása miatt, a hétvége legnagyobb kockázatú mérkőzése a Honvéd-Zalaegerszeg mérkőzés lett: „itt a biztonságiak jól tudták kezelni az ultrákat, és ilyen esetben a szurkolók hozzáadnak egy pluszt a mérkőzés hangulatához, nem pedig levonnak az értékéből”.

A pécsi meccsre visszatérve Tóth Csaba azt is elmondta a Reggeli Startban: „A hétvégi verekedés megelőzhető lett volna, ha pécsi klub biztonsági szolgálata utána néz a szurkolói csapatok korábbi viselkedésének”.

FRISSÍTÉS, 15.57:

Pécsi botrány: reagált a klub

 

 

Legfrissebb híreink