Honvéd-ZTE: Trónok harca a lelátón – reakciók, videók

Sannino igazsága, lehet, hogy döntenie kell vendégek tulajdonosának.

Forrás:

A Honvéd-ZTE meccsen több dolog is bebizonyosodott. Egyrészt az, hogy a szurkolói szubkultúra nemcsak arról szól, hogy a táborok a saját csapataikat biztatják, hanem arról is, hogy vannak ellenségeik, de barátaik/szövetségeseik is, és ha az élet úgy hozza, akkor bizony a másik segítségére sietnek.

Ennek volt ékes bizonyítéka, hogy a múlt héten a Vasas-Békéscsaba mérkőzés előtt és után az újpesti fanatikusok együtt töltötték az idejüket az angyalföldi és a békéscsabai ultrákkal, ám a mérkőzésen a vendégszektorban foglaltak helyet, hiszen a viharsarki barátaikkal a földrajzi okok miatt kevesebbet tudnak találkozni. Tegnap a Hidegkutiban meg arról kaptunk ismét valós helyzetjelentést, hogy él és virul a több évtizedes Fradi-ZTE és Honvéd-Haladás barátság.

Official Opening Credits: Game of Thrones (HBO)

Subscribe to Game of Thrones : http://full.sc/1aW3s1o Watch every episode of Game of Thrones only on HBO GO: http://itsh.bo/eIDxfw Game of Thrones is an original HBO series based on George R.R. Martin's best-selling novels. In a world where summers span decades and winters can last a lifetime, the crown of Westeros comes with a price.

Az, hogy a két pesti tábor nem eszi a cseresznyét egymás tányérjából és tenyeréből, szintén nem új keletű dolog. Az is közismert, hogy az őszi ZTE-Honvéd előtt a zalai és a kispesti ultrák tömegverekedésben vettek részt. És azon sem csodálkozott senki a szubkultúra tagjai közül, hogy mivel elmaradt a Derbi, a fradisták kimentek az MTK stadionjába, hogy együtt szurkoljanak egerszegi sportbarátaikkal, és ami szintén fontos szempont volt a számukra, hogy a Kispest ellen.

A történetfolyamnak azonban itt még nincsen vége, mert a ZTE legnagyobb riválisa (egyébként a pályán is) a Haladás, a zöld-fehérek meg a piros-feketékkel „óriásspanok”, szintén nem tegnap óta. Így amikor a fradisták és az egerszegiek a kispestieket szapulták, akkor a Honvéd oldaláról nem csak a vendégszektorban helyet foglalók kapták meg a magukét, hanem fricska gyanánt, a Haladás is jó hangosan volt éltetve. 

ZTE-Kispest verekedés: Budapesten csaptak le a zalai zsaruk - NB1.hu

Október 19-én, még a videók megjelenése előtt, elsőként jelezte az nb1.hu, hogy a ZTE-Honvéd mérkőzés kezdete előtt verekedés tört ki a két csapat fanatikusai között Zalaegerszegen. Azt is írtuk, hogy az egyébként nem túl jó ütemben eszmélő rendőrség nagy erőkkel fogott hozzá az érintettek felkutatásához és előkerítséhez.

Így tehát a lelátón is zajlottak az események, de szerencsére a pályán is, mert nagy küzdelmet hozott a Honvéd és a ZTE játékosainak a csatája is.

Fradi-Honvéd: az újpestiek és az angyalföldiek is megkapták a magukét - helyszíni beszámoló - NB1.hu

Az is bebizonyosodott, hogy Giuseppe Sannino, a Kispest mestere az FTC elleni 0-0 után igazat válaszolt az nb1.hu kérdésére, mikor afelől érdeklődtünk a taljánnál, hogy a Mezőkövesd elleni 2-1-es vereség alkalmával elkövetett hibái miatt maradt-e ki Ivan Lovric a védelem közepéből a zöld-fehérek elleni mérkőzésen. Sannino válaszában elmondta, a döntései összetettebbek ennél. Hozzátette, Lovric nála alapember, de mivel rengeteg mérkőzés vár a csapatára februárban, ezért a kispadon kezdette a védőt a Fradi ellen. Aki viszont a ZTE ellen ismét a védelem tengelyében foglalt helyet jó barátja, a csapatkapitány Djodrje Kamber társaságában.

Szintén beigazolódott, hogy annak ellenére, hogy megint nem nyertek a zalaiak, szükségük volt a télen légiósok szerződtetésére, melyre a nyáron nem volt alkalmuk. 

Stjepan Ostrek például a csapata egyik legjobbja volt, akárcsak a Kispestben az a Hidi Patrik, aki télen tért vissza a Honvédba. Azaz, a zalaiaknak is kellett erősíteniük, mert a többiek is így tettek. Fanosz Katelarisz, a ciprusi válogatott szintén rengeteget melózott, a támadások megszervezéséből is jól vette ki a részét. Eric McWoods volt viszont az, akit némileg halványabbnak éreztünk, de NB I-ben játszó futballista legyen a talpán, aki a Honvéd védelme ellen csak úgy villogni tud. Mert ugye az ellenfelet is el kell tudni helyezni az úgynevezett erőtérben, amikor egy adott csapatot vagy annak a játékosait értékeljük.

A ZTE egyenrangú ellenfele volt a meccs nagy részében a végül 2-0-ra diadalmaskodó Honvédnak, de a hazaiaknak volt egy nyerő cseréjük, amihez kellett Batik Bence sérülése is. Kálnoki-Kis Dávid a csapatvédekezésben is remekül pótolta a megsérültet, ráadásul a meccs első gólját is ő szerezte, ráadásul eléggé jó ütemben, pár perccel az első félidő vége előtt. Fordulás után lőhetett volna még egyet, de nem érte el a labdát a bal kapufa tövénél.

Security Check Required

(null)

A Honvéd azért szerezte meg a 3 pontot, mert labdával és labda nélkül is gyorsabb volt a zalaegerszegieknél. A végén Davide Lanzafame belőtt egy jogos 11-est, így befogta a télen az Újpestről a Vasasba igazolt Feczesin Róbertet a góllövőlista második helyén (az első a Vidiben ismét gólt szerző Armin Hodzic 9 találattal).

A Honvéd győzelmével tapad a 4., 2 pontos előnnyel rendelkező Puskás Akadémiára és 3 pontot hozott a 3., 35 egységgel rendelkező, a Vidi otthonában zakózó Mezőkövesden.

A ZTE viszont, és ezen nincs mit szépíteni, hatalmas bajban van, már 5 ponttal van lemaradva a 10., azaz bentmaradó helyen tanyázó Pakstól.

Lanzafame 6 meccs után szerzett gólt, a Honvéd 6 meccs után nyert, a kispestiekre két olyan meccs vár, melyeken a drukkereik kötelezően elvárják a győzelmet a kedvenceiktől (egyébként meg mindig, mint minden szurkoló minden meccsen a saját csapatától). Előbb az utolsó Rákóczi vendégei lesznek, majd fogadják a Puskás Akadémiát.

A ZTE kegyetlen sorozat előtt áll. Az még hagyján, hogy fogadják az Újpestet, de ami utána jön sorozat az minden, csak nem piskóta: mennek a Vidihez és a Kövesdhez, majd fogadják a Fradit.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy Végh Gábor tulajdonos a Paks 2. gólja után otthagyta a Paks-ZTE (2-0) meccset, de akkor azt nyilatkozta, nem az edzőváltásban látja a megoldást.

Azóta viszont még nagyobb slamasztikába került a csapata...

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK:

dr. Dobos Barna (ZTE): „Játékban most is felvettük a versenyt az ellenféllel, mezőnyben kiegyenlített volt a mérkőzés, de most is kipontozódtunk egy pontrúgás után kapott góllal. Sajnos rendszeresen pontrúgásból kapunk gólokat, aminek az elhárításán sokat dolgozunk az edzéseken, de egyelőre nincs meg az eredménye. Ezen kívül támadásban sokkal nagyobb átütőerővel kell mennünk a kapu elé, hogy sikeresek legyünk, és az ilyen meccseken mi szerezzük meg a három pontot."

Giuseppe Sannino (Honvéd): „Nehéz mérkőzés van mögöttünk, tudtuk, hogy meg fogunk szenvedni a Zalaegerszeg ellen. A Ferencváros elleni hétközi bajnoki után kevés időnk maradt regenerálódásra, viszont hat meccs után nyertünk ismét, előre is léptünk a tabellán. Most azt szeretnénk, ha kicsit kipihenhetnék magukat a fiúk, utána viszont már teljes gőzzel a jövő heti kupamérkőzésre, illetve bajnokira kell készülnünk.”

EMLÉKEZTETŐ
OTP Bank Liga, 20. forduló:
Budapest Honvéd FC-Zalaegerszegi TE 2-0 (1-0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2246 néző, v.:
Erdős
gólszerzők: Kálnoki-Kis (43.), Lanzafame (91. - 11-esből)
sárga lap: Lovric (37.), illetve Gergényi (28.), Katelarisz (68.), Kocsis G. (72.)
Budapest Honvéd: Tujvel - Batik (Kálnoki-Kis, 21.), Kamber, Lovric - Ikenne-King, Hidi, Mayron (Nagy G., 58.), Kesztyűs (Uzoma, 85.), Aliji - Lanzafame, Moutari
ZTE: Demjén - Bolla, Lesjak, Szépe, Gergényi - Kocsis G., Katelarisz - McWoods (Radó, a szünetben), Ostrek, Barczi (Stieber, 62.) - Ikoba (Bobál G., 76.)

Legfrissebb híreink