DAC vs. Slovan: Bernd Storck meglátásai és céljai

Az átigazolási tervekről is megkérdezték.

Forrás: DAC 1904

Öt pontos hátrányban az éllovas Slovan mögött a második helyen vonult téli pihenőre a Dunaszerdahely. A klub honlapja a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitányát, a DAC vezetőedzőjét több témakörről is megkérdezte a klub honlapja, ezekből szemezgetünk:

AZ ŐSZ ÉRTÉKELÉSE:
„Nagyon fontos volt, hogy június 1-jén állhattam munkába, hiszen így volt időm felmérni a csapatot, a klub helyzetét, az akadémiát és az infrastruktúrát is. Az, hogy korábban átvehettem a csapat irányítását, volt annak a kulcsa, hogy kiválóan kezdtük a 2020/21-es szezont. Sikerült remekül felmérnünk a gárdát, sok érdekes és tehetséges futballistát hoztunk, a mérkőzéseken pedig ezek a dolgok meglátszottak a teljesítményen. A 39 megszerzett pont csodálatos teljesítmény, a klub történetének a legjobb őszi szereplése. A mérkőzésekkel is elégedettek lehetünk, sőt sikerült eljutnunk az Európa-liga 3. előselejtezőjéig, ahol egy nagyon erős ellenféllel találkoztunk. Sok tapasztalattal gazdagodtunk a vereség ellenére is. Összességében elégedett vagyok a látottakkal és az eredményekkel is. Az ősz vége fele tulajdonképpen egy majdhogynem várható hullámvölgybe kerültünk – a fiatal csapatokkal gyakran megesik az ilyen. Ráadásul komoly fluktuáció is volt a gárdán belül, de ebből is tanulnunk kell és megtalálni a kiutat. A következő évre is magunkkal kell vinnünk ennek az időszaknak a tapasztalatát és azt gondolom, hogy ez sokat fog majd segíteni.”

FŐ CÉL A SLOVAN ELŐNYÉNEK CSÖKKENTÉSE, A DAC JÁTÉKOSOK FEJLESZTÉSE
„Úgy gondolom, hogy mindez egy folyamat, amelyet a futballistának is meg kell tanulnia. El kell sajátítania azt a mentalitást, hogy most egy új szinten futballozunk, ezáltal sikeresebbek vagyunk, mint a múltban és mindenki le akar minket győzni. A játékosokat nem csak erőnlétileg és taktikailag, hanem fejben is fel kell készítenünk az új rendszerre, amiben hinniük kell. Ki kell venniük belőle a pozitívumokat és csak a jelenre és a jövőre szabad összpontosítaniuk, nem pedig a múltra. Ha befejeződik egy meccs, másnap már a következőre koncentrálunk. Ezt meg kell tanulniuk, ha sikeresek akarnak lenni. Azt gondolom, hogy eddig sikerült megtalálnunk a megfelelő egyensúlyt a csapatban, amely hisz magában. Nagyon örültem annak, hogy az ősz utolsó meccsét sikerült megnyernünk, mert így elégedetten és jó érzésekkel vághatunk neki a 2021-es esztendőnek. Nagyon fontos lesz ilyen jó hangulatban kezdeni a munkát jövőre.”

TÉLI PIHENŐ, ERŐSÍTÉSI TERVEK
„A futballistáknak megvan a maguk házi feladata. 22 nap pihenőjük van, amelyekből tizenegyen edzéseket kell teljesíteniük. Az erőnléti edzőnk jól megszervezte ezt a folyamatot, és mindegyik játékosnak egyéni edzéstervet készített arról, hogy mit kell teljesíteniük a futás, a gimnasztika területén. Sőt, ha lehetőség van rá, akkor akár az edzőterembe is ellátogathatnak. Erről szól a professzionális labdarúgás: nem lehet kizárólag pihenni a szünetben. Még ha 12-13 éve is futballozik valaki, mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy fitt maradjon, amikor visszatér a pihenőről. Számomra ez a természetes. Úgy vélem, hogy a játékosok jó szinten vannak erőnlétileg és ezt nem veszítik el, ha teljesítik az egyéni edzéstervben leírtakat. Az alapszakasz utolsó négy mérkőzésére és a rájátszásra való felkészülést január 7-én, délután 4 órakor kezdjük az akadémiánkon. Én otthon, Berlinben töltöm a pihenőmet, hiszem előtte két hónapig nem láttam a családom. Nagyon boldog vagyok, hogy a gyerekeimmel otthon ünnepelhettem a karácsonyt. Sajnos Németországban is lezárás van, a gyerekek nem mehetnek iskolába, de mivel a papa visszatért, így tölthetek velük némi időt. A menedzsmenttel nekünk is van elvégzendő házi feladatunk, mégpedig az, hogy találjunk néhány új játékost. Meg kell néznünk, melyik pozícióba kellene erősítés.”

KÍVÁNSÁG 2021-RE
„Elsősorban mindenkinek egészséget, hiszen az a legfontosabb. Remélhetőleg mihamarabb lecseng a koronavírus-járvány, és lépésről lépésre visszatérhetünk a normális életünkhöz. Bízom benne, hogy az oltások működni fognak és az egész világon megszüntetik a járványt. Szeretnénk folytatni a megkezdett sikeres utunkat, de természetesen immár a szurkolók segítségével, támogatásával. Meglátjuk majd, mi történik a rájátszásban. Ha lehetőségünk lesz rá, természetesen szeretnénk bajnoki címet nyerni. Ez egy nagy cél, ami bár nem kötelező érvényű, azért jó lenne elérni. Továbbra is sikeresek akarunk maradni, és ezért meg is teszünk mindent. Ezek a következő év legnagyobb célkitűzései és bízom benne, hogy néhány meg is valósul belőlük.”

KORÁBBAN

Betörtek a DAC stadionjába, ellopták a szurkolók zászlóját - reakció - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink