Betörtek a DAC stadionjába, ellopták a szurkolók zászlóját - reakció

Képek az elkövetőkről.

Forrás: DAC 1904 (képünk illusztráció)

ÍME, A DAC BEJELENTÉSE:

"Molnár Ferenc A Pál utcai fiúk című regényéből idézett részlettel tudjuk valósághűen leírni az ünnepek alatt törtét eseményeket. A DAC-szurkolók saját bőrükön tapasztalhatták meg, milyen érzés volt a Pál utcaiak számára, amikor a grundjukról a vörösingesek ellopták zászlójukat. Bár a futball szerves része, hogy a szurkolói csoportok rivalizálnak egymással, a DAC 1904 klub a sportszerű, tisztességes harcokat támogatja.

Hivatalos szurkolói csoportunk, az YBS zászlója lengett az őszi szezon során a DAC 1904 otthonában, a MOL Arénában a B-középnél. Többek között december 15-én, az utolsó hazai mérkőzés idején is. 2020. december 24-én, karácsony napján azonban egy szurkolói csoport a közösségi média felületére feltöltött egy képet a mindenki által ismert DAC molinóról, amelyen két ismeretlen személy, ismeretlen helyen tartja kezében azt. Mivel az említett szurkolói tárgy az őszi szezon végeztével is a MOL Arénában maradt, nyilvánvaló volt, hogy kizárólag az arénából kerülhetett illetéktelen kezekbe.

Az eset alapos kivizsgálása után kiderült, hogy december 18-án, a késő esti órákban illetéktelen behatolás történt az arénába. Ahogy az alábbi kép is bizonyítja, az elkövetők ketten voltak, és egyikőjük egyértelmű szándékkal szökött be a stadionba a molinó eltulajdonításának céljával. Sajnálatos módon az illetéktelen belépést és a szurkolói zászló eltulajdonítását a kivilágítatlan stadionban a szolgálatban lévő biztonsági személyzet nem tudta észlelni. A stadion magánterület, így az elkövető egyértelműen jogszabályt szegett a belépéssel. Ugyanakkor az elkövetett szabálysértés a biztonsági intézkedéseink lehetséges hiányosságára is felhívta a figyelmünket, ezért a klub döntése alapján nem teszünk jogi lépéseket az elkövetőkkel szemben. Mivel azonban nyilvánosak az ügy részletei, nincs ráhatásunk arra, hogy a rendőrség saját hatáskörben és kezdeményezésből (úgyn. ex offo) elkezdi-e vizsgálni azt. 

Szomorúan vettük tudomásul a történteket, egyúttal meggyőződésünk, hogy akárcsak a Pál utcai fiúk, a DAC szurkolók futball-szerűen, némi furfanggal és becsülettel mindent megtesznek annak érdekében, hogy visszaszerezzék a DAC ereklyét a nagyszombati „vörösingesektől”. Így még nagyobb izgalommal várjuk a következő DAC 1904 - FC Spartak Trnava mérkőzést, nagyon bízva abban, hogy szurkolóink jelenlétében, sportszerűen, a pályán is törleszthetünk a történtekért."

FRISSÍTÉS: 20.37

DAC vs. Slovan: Bernd Storck meglátásai és céljai - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink