Bulgária-Magyarország: újabb sérülés az ellenfelünknél

Lábujjtörés miatt marad le a meccsről.

Forrás: PFC Levski/Facebook

Gyülekeznek a viharfelhők a bolgár válogatott háza felett. Ellenfelünk szövetségi kapitánya biztosan nem számíthat a március 26-i összecsapáson Szimeon Szlavcsevre. A Levszki Szófia futballistájának eltört a lábujja, emiatt egy hónapos kihagyás vár rá - erről Teodor Borisov számolt be a Twitteren. Az újságíró hozzátette, hogy Szlavcsev biztosan lemarad a mieink elleni ütközetről. A 26 esztendős védekező középpályás eddig 24 alkalommal ölthette magára a nemzeti együttes szerelését. 

Teodor Borisov on Twitter

 

Arról már korábban is beszámoltunk az nb1.hu-n, hogy Kiril Deszpodov is kidőlt a sorból. A Sturm Grazban remek teljesítményt nyújtó futballistának a bokáját kellett megműteni, neki több hetet kell kihagynia. Deszpodov lett az év legjobb futballistája Bulgáriában 2018-ban. 

Bulgária-Magyarország: nem játszhat a bolgárok kulcsembere - NB1.hu

Vészesen közeleg a Bulgária-Magyarország mérkőzés, a két csapat március 26-án csap össze egymással. Ellenfelünk szövetségi kapitánya nem számíthat Kiril Deszpodov játékára. A 23 esztendős futballista játékjogát a Cagliari birtokolja, de jelenleg a Sturm Grazot erősíti kölcsönben. Deszpodov remek teljesítményt nyújt az osztrák klubban, a bajnokságban eddig 6 gólt szerzett, emellett kiosztott 6 gólpasszt is.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy riválisunk az előző héten Fehéroroszországtól szenvedett 1-0-s vereséget. Bár a képet árnyalja, hogy a bolgár alakulat nem a legjobb összeállításban lépett a pályára. Ettől függetlenül ellenfelünk nem a legjobb előjelekkel várhatja a március végi sorsdöntő összecsapást.

Vidi-játékossal a kezdőben kapott ki a válogatott ellenfele - NB1.hu

A magyar válogatott Európa-bajnoki pótselejtezős ellenfele, Bulgária egygólos vereséget szenvedett Szófiában a fehérorosz csapattól a szerdai felkészülési mérkőzésen. A találkozó egyetlen találatát Dmitrij Podsztrelov szerezte a 15. percben, A hazaiaknál pályára lépett a MOL Fehérvár FC játékosa, Georgi Milanov is, aki a kezdőcsapatban kapott helyet, majd a 76.

Amennyiben Marco Rossi csapata nyer Szófiában, március 31-én a Puskás Arénában láthatja vendégül az Izland-Románia párharc győztesét. Ideális esetben Budapesten kvalifikálhatnánk magunkat a 2020-as Európa-bajnokságra. 

 

Legfrissebb híreink