Berlin: petíció Dárdai Pálért

Mindenben igazuk van a szurkolóknak!

Forrás:

Miután Jürgen Klinsmann lemondott a Hertha BSC vezetőedzői posztjáról jeleztük, hogy a berlini drukkerek azt szeretnék, hogy a gárda korábbi, kiváló munkát végző szakvezetője, Dárdai Pál legyen újra a csapat szakmai vezetője.

A klub vezetői azonban másképpen döntöttek, így Dárdai tovább tölti fizetett szabadságát, a nyáron kell majd ismét munkába állnia Berlinben, az U17-es gárdánál.

Hertha: megvan az új vezetőedző - részletek - NB1.hu

Honlapunkon is beszámoltunk arról, hogy Jürgen Klinsmann távozott a Hertha csapatától. Többen arra számítottak, hogy Dárdai Pál váltja a szakembert a berlini csapat kispadján. A Herthánál csütörtökön sajtótájékoztatót tartottak, ahol Michael Preetz bejelentette, hogy a következő hetekben Alex Nouri fogja vezetni a gárdát, munkáját pedig Markus Feldhoff segíti.

A nagyszerű szakemberrel a Nemzeti Sport készített interjút, melyben Dárdai elmondta, a klub vezetői közül senki nem kereste azzal a szándékkal, hogy vegye át újra vezetőedzői posztot az első csapatnál. Azt viszont elmondta, akármerre jár Berlinben, az emberek megállítják, azt kérdezik tőle, mi lesz a csapattal.

Dárdai a szurkolóknak és az NS-nek is azt mondta, nem fél attól, hogy kiesne a Hertha, mert 6 pontos előnye van az osztályozós helyen álló Düsseldorf előtt, ráadásul négy olyan mérkőzése jön, amiken bőven gyűjtögetheti a pontjai számát, mivel riválisok ellen játszik majd a csapat.

A vezetők döntésébe azonban nem nyugszanak bele a Hertha hívei, akik továbbra is – tegyük hozzá, hogy teljes joggal – istenként tekintenek a magyar szakvezetőre. Éppen emiatt petíciót indítottak azért, hogy újra a magyar legyen a vezetőedző.

Pal Dardai als Trainer bis Saisonende bei Hertha BSC zurück holen!

Sehr geehrte Geschäftsführung von Hertha BSC,sehr geehrte sportliche Leitung,sehr geehrter Herr Preetz,nach den letzten, teilweise chaotisch verlaufenen Wochen bei Hertha BSC sollten wir uns alle einig sein, dass es aktuell einzig und allein darum geht, dass die Mannschaft den Klassenerhalt schafft. Sämtliche Nebenkriegsschauplätze müssen ab sofort konsequent unterlassen werden, der Fokus ist komplett auf die sportliche Situation zu richten.

Mint írták, Dárdai olyan időkben is kiváló eredményeket ért el a Hertba BSC élén edzőként, amikor sokkal, de sokkal szűkösebb anyagi lehetőségek álltak rendelkezésre.

Azt is jelezték, hogy senki más nem tud annyira azonosulni a Herthával, mint Dárdai Pál.

A drukkerek kijelentéseit Magyarországról is alátámaszthatjuk!

Óriási pillanat: először kezdett együtt a két Dárdai - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink