Hertha: megvan az új vezetőedző - részletek

Hivatalos bejelentés.

Forrás: Hertha/Facebook

Honlapunkon is beszámoltunk arról, hogy Jürgen Klinsmann távozott a Hertha csapatától. Többen arra számítottak, hogy Dárdai Pál váltja a szakembert a berlini csapat kispadján. A Herthánál csütörtökön sajtótájékoztatót tartottak, ahol Michael Preetz bejelentette, hogy a következő hetekben Alex Nouri fogja vezetni a gárdát, munkáját pedig Markus Feldhoff segíti. Preetz hozzátette, hogy megérdemlik a bizalmat, és bíznak benne, hogy velük a Hertha begyűjti a fontos pontokat.

A 40 éves Nouri korábban a Werder Bremen és az Ingolstadt csapatát is irányította már. 

Hertha: Dárdai mellett "kampányol" a klublegenda - NB1.hu

Dárdai Pál újbóli kinevezését javasolja a klubvezetésnek Erich Beer, a Hertha BSC legendás labdarúgója. "Pál ismeri a csapatot, beszéli a futballisták nyelvét, és ismét stabilitást adhat az együttesnek. És még mindig van szerződése a Herthánál" - nyilatkozott a Kickernek a 73 éves Beer, aki 253 mérkőzést játszott a Herthában, a német válogatottal pedig Eb-döntőben szerepelt.

A Hertha jelenleg a 14. helyen áll a táblázaton. A hétvégén a Paderborn otthonában vendégeskednek a fővárosiak.

Az MTI híre:

A Hertha BSC futballklub tanácsadói testületéből is kikerült Jürgen Klinsmann, aki kedden tíz hét után távozott vezetőedzői posztjáról.

"Sajnos a lemondásának a körülményei annyira elfogadhatatlanok, hogy nem látjuk esélyét a célravezető közös munkának. Klinsmann sokat veszített a szavahihetőségéből" - jelentette ki csütörtökön Lars Windhorst, az egyesület legbefolyásosabb befektetője.

Petry már visszatért a klubhoz, Dárdai lehet a következő? - NB1.hu

2019. november 27 és 2020. február 11 közti időszak, azaz 11 hét. Jürgen Klinsmann-nak ennyi idő jutott a Hertha BSC-nél, illetve ennyi idő után állt fel önként a játékosként német világbajnok címet nyert edző a kék-fehérek kispadjáról.


    
Az üzletember ugyanakkor közölte, nem kizárt, hogy néhány hónap múlva más formában igényt tartanak majd a tréner tanácsaira.
    
"Sosem csapom be az ajtót, akármennyire sajnálom, hogy ilyen hirtelen elhagyott bennünket" - tette hozzá.
    
Az 55 éves Klinsmann november elején került a Hertha kilenctagú tanácsadói testületébe, majd három héttel később ült le a kispadra. Kedden aztán váratlanul bejelentette, hogy lemond. A vezetőedzői feladatokat másodedzője, Alexander Nouri veszi át a Bundesliga 14. helyén álló csapatnál, melyhez szerdán visszatért kapusedzőként Petry Zsolt.

Legfrissebb híreink