Basel-Újpest: kijött az NB I-es bajnokság egyik hibája

Magyarok voltak a mezőny legjobbjai!

Forrás:

BASEL-ÚJPEST 4-0!

Nem történt semmi különös!

Sem most, sem az első mérkőzésen, már ami a végeredményt illeti!

Az odavágón nagyon jó első félidőt produkált az Újpest, a vezetést is megérdemelten szerezte meg, fordulás után viszont a jóval, de jóval többet érő Basel megfordította a meccset, hozzá kell tenni, teljesen megérdemelten.

Ezen a mérkőzésen viszont sajnos nem volt esélye az Újpestnek a továbbjutás kiharcolására, aminek a sorsa az első meccs második félidejében dőlt el.

Ettől függetlenül az Újpest játékosai felemelt fejjel, férfiasan küzdöttek a nagyobb tudás, és ezt ismételnünk kell, hogy a jóval nagyobb tudás és jóval nagyobb érték ellen.

Újpest-Basel: csak azért is jobb volt a francia a brazilnál - NB1.hu

 

Viszont egyszerű bűnnél sokkal több lenne, ha elhallgatnánk, hogy a hazaiak letámadása ellenére a lila-fehéreké volt az első helyzet a mérkőzésen, de Pauljevics 13 méteres lövését magabiztosan védte a svájciak kapusa. 

Pedig nagyon jó lett volna megszerezni a vezetést, ami a lehetetlen küldetésből félig lehetetlen küldetést nemesített volna, de a helyzet kimaradt, majd 11 perccel később megszerezte a vezetést a Basel és így végleg eldőlt a továbbjutás kérdése.

A hazaiak második gólja, ami az első játékrész legvégén esett, rávilágított az NB I-es bajnokság egyik hibájára (ettől még a legfontosabb, legszerethetőbb bajnokság a világon). Az újpestiek azt reklamálták, hogy a gólszerző Stocker szabálytalankodott a lövése előtt, viszont az az igazság, hogy a fejlettebb nyugati futballkultúrákban az ilyen ütközéseket észre sem veszik, de nemcsak a bírók, hanem a játékosok és a nézők sem...

Magyarországon meg az ehhez hasonló esetek döntő többségében fújnak a bírók, ezzel is esésre, nem a további játékra ösztönözve a játékosokat.

És azért is volt baj, hogy ismét gólt kapott az Újpest, mert előtte percekkel Croizet eresztett meg ígéretes lövést...

Sokatmondó volt, hogy a stadionban jelen lévő tenisz ikon, Roger Federer is felállva tapsolt a találat után...

Újpest-Basel: megjelentek a svájci huligánok, közbeléptek a zsaruk is - képek, videók - NB1.hu

 

Fordulás után a Basel már nem repesztett annyira, mint Újpesten a második, illetve ezen a találkozón az első félidőben. Tallo viszont ettől függetlenül szépíthetett volna, ám lövését bravúrral védte Lindner, majd ismét elkerülhető gólt kapott a magyar csapat. De meg kell jegyezni, hosszú perceken át igen biztatóan játszottak a lilák, és bőven eljutottak lehetőségekig.

Az elkerülhető gólokkal vagy egyéb hibákkal kapcsolatban viszont fontos megjegyezni, hogy ezek kikényszerített tévesztések voltak, mert egyébként a negyedik gól is lazán elkerülhető lett volna...

A két mérkőzés alapján az eleve esélyesebb Basel megérdemelten jutott tovább (6-1-es összesítéssel), de Újpesten az első félidőben egyértelműen jobbak voltak a lila-fehérek!

A MÉRKŐZÉS KULCSMOMENTUMA: PAULJEVIC LÖVÉSE
A továbbjutás sorsa gyakorlatilag már Újpesten eldőlt, mivel fordítani tudott a Basel, de Pauljevic előtt ott volt a lehetőség arra a 10. percben, hogy...

A MÉRKŐZÉS FŐSZEREPLŐJE: AZ ÚJPEST SZURKOLÓK
Az UEFA döntése értelmében nem lehetnek idegenbeli csapat szurkolói mérkőzésen, csak adott országban élők (ettől, hogy áll meg a vírus terjedése, azt nem tudjuk....), ennek ellenére szurkoltak magyarul az Újpestnek a meccsen. Hogy Svájcban élő magyarok, vagy Magyarországról belógottak voltak, azt hivatalosan még nem lehet tudni... Viszont minden elismerést és tiszteletet megérdemelnek, a szívüket és a lelküket adták az Újpestért.

GÓLOK TÖRTÉNETE:
21. p.:
Vezetnek a hazaiak! Stocker balról indítja Espositót, aki jó ütemben centerez jobb külsővel, Males leválik a védőjéről, majd alig 3 méterről megszerzi a vezetést a hazaiaknak. Pajovic esélytelen volt a hárításra. 1-0!

45+2. p.: Balról érkezett középre a zsuga, ahol Cabral eléggé lazán, alábökött a 16-osnál, Kastrati próbálja elfejelni azt a leshatáron helyezkedő Stocker elől, aki viszont erősebb volt, mert jobban kitámasztott az ütközés előtt, majd 7 méterről a hosszúba helyezett. 2–0!

70. p.: Esposito csapta be a16-os jobb oldalánál Diabyt, laposan középre adott, ahol Cabral érkezett, és 2 méterről, ballal a kapuba helyezett. 3-0!

90. p.: Petretta a 16-os bal szélénél csinál egy cselt befelé, majd három újpesti gyűrűjében, 6 méterről okosan a rövid alsóba helyez. 4–0!

JEGYZŐKÖNNYV:
EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
FC Basel (svájci)–ÚJPEST FC 4–0 (2–0)
Bázel, St, Jakob Park. V:
Igal Frid (izraeli)
Gól: Males (21.), Stocker (45+2.), Cabral (70.), Petretta (90.)

FC BASEL: Lindner – Lang (Sergio López, 84.), Cömert (Petretta, 78.), Frei, Pelmard – Quintilla (T. Xhaka, 69.), Esposito (Sene, 84.), Kesami – Males (M. Palacios, 69.), Arthur Cabral, Stocker
Vezetőedző: Patrick Rahmen
ÚJPEST FC: Pajovic – Kastrati, Kutrumbisz, A. Diaby – Pauljevics (Simon K., 60.), Csongvai (Bjelos, 67.), Onovo, Mitrovics (Katona M., 75.), Antonov – Croizet – Tallo (Szakály, 75.)
Vezetőedző: Michael Oenning

FRISSÍTÉS:

23.00:

Basel-Újpest: mennyire elégedett az újpesti edző a szereplésükkel? - reakciók - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink