Azerbajdzsán-Magyarország: Dzsudzsák, Orbán, Holman - reakciók

Meghatódottság, harc, emóció, öröm. Rendkívüli motiváltság!

Forrás: MLSZ

 

Orbán két góljával, valamint Holman találatával a magyar válogatott 3-1-re nyert szombaton Azerbajdzsánban, így az Eb-selejtezős csoport élére ugrott. A lefújást követően a három főszereplő - a két gólszerző mellett a remek teljesítményt nyújtó csapatkapitány, Dzsudzsák Balázs - nyilatkozott. 

 

Dzsudzsák és Orbán varázsolt Bakuban, átvettük a vezetést a horvátoktól - videó - NB1.hu

 

„Volt egy statisztika, ami a múlt héten hangzott el: Európában az adatok alapján pontrúgásból nálunk születik a legtöbb gól. Mindig is különös hangsúlyt fektettünk a rögzített szituációkra. Magam sem tudtam, hogy az első gólnál kapura lőjem vagy beadjam, de szerencsére jött a szokásos forgatókönyv, azaz Szalai Ádi csúsztatott és Willi érkezett. A modern futballban ez a fajta játék elengedhetetlen. Magabiztosan kezdtünk, minden a terv szerint haladt, motiváltak maradtunk végig, s noha nehéz pillanatok is akadtak, mert az azeriek mindent meg akartak tenni, megcsináltuk a feladatunkat. Büszke vagyok a csapatra, hogy a bajnokságok után nem szanaszét vannak a fejek, hanem haladunk az árral. Nagy lépést tettünk a nagy célkitűzés felé, csoportelsők is vagyunk, és még jobban össze kell kapnunk magunkat keddre. Köszönjük a szurkolóknak is!” - fogalmazott a gólpasszt adó Dzsudzsák.

 

"Hatalmas öröm számomra a mai duplázásom, egyben nagyon megható is. Általában a jó labdákat keresnem kell, ritkán találnak meg ilyen helyzetek engem, de ma Balázs remek beadásai következtében egyenesen kétszer is ünnepelhettem. Megtettük az első nagy lépést, amely a jó taktikáknak is köszönhető. Túlságosan korai még gondolkozni az Eb-ről, el kell végezni a munkát, sok van még hátra. Kedden is ugyanolyan keményen kell dolgozni, mint ma" - mondta Willi Orbán.

Rossira eltiltás vár - a kapitány reakciója - NB1.hu

„Rengeteg emóció ért. A nagy álmom valóra vált a címeres mezben, ráadásul hihetetlen, hogy így sikerült debütálnom. A gólnál higgadt voltam, csak annyi járt a fejembe, hogy rúgjam fel magasra. Nagyon örülök, és annak is, hogy a megbeszélt gólöröm megvalósulhatott! A szövetségi kapitányunkkal együtt a három pontért jöttünk, de megyünk tovább, csináljuk a dolgunkat" - nyilatkozta Holman Dávid.

Legfrissebb híreink