Dzsudzsák és Orbán varázsolt Bakuban, átvettük a vezetést a horvátoktól - videó

Holman újraélesztett, Rossit kiállították.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ
E-CSOPORT
Azerbajdzsán–MAGYARORSZÁG 1–3
Azerbajdzsán: Agajev – Medvegyev, Mammadov, Hüszejnov, Krivocsjuk – Ricard Almeida, Qarajev, Nazarov (Dadasov 86.)–  Emreli , Dadasov (Ramazanov 59.), Sejdajev (Abdullajev 86.)
Szövetségi kapitány: Nikola Jurcevic
Magyarország: Gulácsi – Lovrencsics, Baráth, Orbán, Korhut – Nagy Á. – Dzsudzsák (Németh 86.), Kleinheisler (Pátkai 72.), Szoboszlai (Holman 58.), Nagy D. – Szalai.
Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Gólszerző: Emreli (69.) ill. Orbán (18., 53.), Holman (71.)
Sárga lap: Hüszejnov (40.), Nazarov (50.), Medvegyev (59.) ill. Szoboszlai (28.), Kleinheisler (68.), Dzsudzsák (87.)
 
 
Amikor kisorsolták az Eb-selejtező csoportjait, mindenki elkönyvelte, hogy Horvátország lesz majd az első, Magyarországnak a második helyért kell majd küzdenie Szlovákia és Wales társaságában. Azt is mindenki megállapította – teljesen jogosan -, hogy annak a válogatottnak, amelyik a második helyen akar végezni, oda-vissza vernie kell majd a leggyengébb láncszemnek tartott Azerbajdzsánt.
 
Éppen ezért esélyesként, de fontos teherrel a vállaikon léptek pályára a magyar válogatott tagjai Bakuban. Akik nem megilletődötten, hanem magabiztosan, és ami a legfontosabb, harcos szellemiségben vetették bele magukat a küzdelembe. Ez utóbbi kitétel a legfontosabb minden magyar szurkoló számára, de szintén kiemelten fontos (szakmai) tényező volt az is, hogy fegyelmezetten, szervezetten is játszottak Dzsudzsák Balázsék.
 

null

null

20 éves fennállása alatt az nb1.hu mindig is elfogult volt a világ legfontosabb csapatával, a magyar válogatottal, de most nem a szívünk (nem a fenéket nem, de pszt!), hanem az eszünk diktálta azt, hogy teljesen megérdemelten szereztük meg a vezetést.
 
Sokan, sokszor leírták már Dzsudzsák Balázst, de ismét bebizonyította, hogy nélkülözhetetlen alkotóeleme csapatunknak. Egész meccsen remek labdákkal szolgálta ki a társakat, most is a parádés szabadrúgása kellett ahhoz, hogy érkezhessen az azeri kapu elé a levegő (és egyébként a talaj) ura, Willi Orbán és megszerezze a vezetést.
 

Előnyünk birtokában nyugodtabb, megfontoltabb játékkal rukkolt elő a magyar válogatott, ez a szemlélet egyébként Marco Rossi összes csapatára jellemző volt eddig, ha megszerezte a vezetést. Vártuk, felmértük, mire lehet képes a hazai csapat hátrányban, majd a második félidő elejét úgy megnyomtuk, mintha tényleg minden azokon a perceken múlt volna.
 
És Dzsudzsák újabb beadása után (ezúttal szögletet végzett el remekül), Baráth segítségével Orbán ismét betalált a kapuba, így már megnyugtatóvá vált az előnyünk.
 

Dzsudzsák utána sajnos csak a kapufát rúgta szét (előtte is volt veszélyes szabadrúgása, amit bravúrral védett a kapus), majd ismét a szervezettebb játékra helyeztük a hangsúlyt.
 

A hazaik szépítésekor megállt a szívverésünk, de még mielőtt teljesen leállt volna a keringésünk Holman Dávid újraélesztette Magyarországot…

A 88. percben lehet, hogy fontos veszteség érte Magyarországot. Nem erre a meccsre értve, hanem a folytatásra. Marco Rossi ugyanis reklamált a bírónál, aki elküldte a szövetségi kapitányunkat a kispadtól, így lehet, hogy Wales ellen nem lehet majd ott a kispadon…

 

A LÉNYEG A LÉNYEG: TELJESEN MEGÉRDEMELT GYŐZELMET ARATTUNK!

 

A csoport további programja:
június 11.:
Azerbajdzsán-Szlovákia, Baku 18.00
MAGYARORSZÁG-Wales, Groupama Aréna 20.45
    
szeptember 6.:
Wales-Azerbajdzsán, Cardiff 20.45
Szlovákia-Horvátország 20.45
    
szeptember 9.:
Azerbajdzsán-Horvátország, Baku 18.00
MAGYARORSZÁG-Szlovákia, Groupama Aréna 20.45
    
október 10.:
Horvátország-MAGYARORSZÁG 20.45
Szlovákia-Wales 20.45
    
október 13.:
MAGYARORSZÁG-Azerbajdzsán, Groupama Aréna 18.00
Wales-Horvátország, Cardiff 20.45
    
november 16.:
Azerbajdzsán-Wales, Baku 18.00
Horvátország-Szlovákia 20.45
    
november 19.:
Wales-MAGYARORSZÁG, Cardiff 20.45
Szlovákia-Azerbajdzsán 20.45

 

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. MAGYARORSZÁG 3 2 1 5–4 +1  6
2. Horvátország 3 2 1 5–4 +1  6
3. Wales 2 1 1 2–2 0 3
4. Szlovákia 2 1 1 2–1 +1  3
5. Azerbajdzsán 2 2 2–5 –3  0
 

Azerbajdzsán-Magyarország: a gólok története - videók - NB1.hu

Azerbajdzsán-Magyarország: a gólok története - videók

Legfrissebb híreink