Andorra-Magyarország: Sallai Roland tökéletes pótlása - osztályzatok

Ejnye-bejnye, Dibusz Dénes!

Forrás: MLSZ

San Marino idegenbeli legyőzése után Andorrában is hozta a kötelezőt a magyar válogatott, azaz teljesen magabiztosan nyerte meg a mérkőzést, méghozzá 4-1-re. Mint írtuk, az első 40 percben érvényesült a modern foci egyik alapszabálya, hogy védekezni és játékot tördelni már mindenki tud addig, ameddig fel nem törik az ellenállását.

Most következzék az 1999-ben alapított nb1.hu legrégebbi és legkedveltebb rovata, az Osztályozónapló, amiben azokat a játékosokat értékeljük mindig, akik legalább 30 percet a pályán töltenek.

Dibusz Dénes (5): A 8. percben szívinfarktust kaptam tőle, amikor lábbal akart parádézni, de majdnem szerelték. Utána már csak egyszer-kétszer kellett úgy a játékba avatkoznia, ami az ő szintjén gyerekjáték volt. Viszont azért a 8. percért tényleg óriási ejnye-bejnye jár!

 

Andorra-Magyarország: nyugodtan mehettünk a sörért a szünetben - NB1.hu

 


Fiola Attila (7): A védekező munkájának a nehézségi fokával nagyjából nála is felesleges foglalkozni. Viszont nagyon kellett a gólja, amivel megszereztük a vezetést, mert azzal a találattal azért nagyjából el is dőlt a mérkőzés. A rugói teljesen rendben voltak, azzal egyenértékűen a helyezkedési képességét és a fejelő mozdulatát kell még külön megdicsérni. Ha poénos kedvemben lennék, azt is írhatnám, hogy direkt állíttatta ki magát a lengyelek ellen, hogy rápihenjen Andorrára...

Lang Ádám (6): Fernández mezét a lefújás után vagy Dibusznak, vagy neki kellett volna megkapnia... A 31. percben rásózott egyet az andorraira hátulról, és hiába vagyunk magyarok, attól még ez így történt. Adtak már ilyenért tizit a futball történelmében. Ezt leszámítva viszont végig magabiztosan tette a dolgát, bár nem volt most ő sem a legjobban letesztelve az ellenfél játékosai által.

Szalai Attila (5): Az alázata és a hozzáállása megint rendben volt, ugyanúgy, mint a San Marino és a lengyelek elleni mérkőzéseink előtti találkozókon. A védekezésből neki sem élete legjobb teljesítményével kellett kivennie a részét, viszont a beadásai közül nem egy volt pontatlan. Nem nehéz kitalálni, a műfű nem az ő terepe.

 


Lovrencsics Gergő (5): Figyelnie kellett arra is, nehogy mögé tudjanak kerülni a hazaiak az ellentámadásoknál, a mi akcióinknál meg azért volt nehéz dolga, mert ő volt az egyik, akinek le kellett volna jutnia az alapvonalig és onnan beadnia. Ez általában úgy történik, hogy a szélső a védője vagy a védősor mögé kerül, de akkor, amikor egy csapat kábé 9 emberrel védekezik, a legtöbb esetben ez fizikai lehetetlenség.

Kleinheisler László (7): A mezőny egyik legjobbja volt, de nemcsak a gólja és az örökké emlékezetes, óceánmély gólöröme miatt, hanem azért is, mert a legaktívabb volt a pályán, és a támadásaink során minden szegletben. Van benne erő, dinamika és lendület, amikor meg a kapuba talált, okosan fejezte be az elgondolását.

Nagy Ádám (6): Nehéz ezt leírni, de elsőre mindenki a fejét fogta, amikor kiderült, hogy kisárgult Anglia ellen, de ha továbbgondoljuk a dolgot, akkor lehet, hogy jobb lesz az nekünk, hogy majd Albániában játszhat, mert Tiranából kötelező lesz elhozni a három pontot, de az az összecsapás lesz a legnehezebb dolgunk az első három idegenbeli meccsünk közül. Ismét hozta azt, amit hoznia kell, és pontosan úgy, ami miatt nélkülözhetetlen eleme a magyar válogatottnak.

Kalmár Zsolt sajnos már a 29. percben megsérült a kezdőcsapatból, neki ezúton is kívánunk mielőbbi és teljes felépülést, reménykedve benne, hogy mégis játszhat majd az Európa-bajnokságon, mert szükség lenne rá. A helyére becserélt Gazdag Dániel (7) sokat fickándozott, szinte mindig megjátszható volt, és ami a legfontosabb, gólja előtt bizonyította, hogy a Kispestben miért játszik elöl, hiszen ahhoz, hogy végleg bebiztosítsa a magyar válogatott győzelmét a második gólunkkal, meg kellett előznie a védőjét. Azaz fejben és fizikailag is gyorsan és helyesen reagált.

Hangya Szilveszter (5): Azt el kell vele kapcsolatban felejteni a játékának a megítélésekor, hogy abból indulunk ki, hogy 4-0-s vezetésünknél a hosszabbítás pillanataiban a kezére pattant a zsuga, ezért 11-est kapott Andorra, amiből szépítettek a hazaiak. Az fontosabb volt, hogy előtte elkerülhető sárgát kapott (minden elkerülhető lapért kár), az meg pláne, hogy ugyanaz igaz rá, mint Lovrencsicsre.

 


Nikolics Nemanja (7): Az volt a feladata, hogy helyettesítse Sallai Rolandot, és ezt a feladatát maradéktalanul ellátta. Sokat volt mozgásban és játékban, a passzai veszélyhelyzeteket teremtettek az andorraiak kapuja előtt. Nyilván szeret gólt rúgni, ezért sem engedte át a 11-es elvégzését az újonc Géresinek San Marino ellen, most viszont tudta, ahhoz, hogy meglegyen a 3 pont, az kell, hogy az előkészítésből, a helyzeteink megteremtéséből vegye ki a részét. És hát ugye az első két gólunkat ő készítette elő.

Szalai Ádám (7): A második gólunknál előle kellett kezdésnek, egyébként szerencsénkre végül röviden sikerülten menteni, a harmadiknál meg ő csúsztatott Kleinheisler elé. Ismét nagyon kellett, hogy ott legyen a pályán. És kell majd a továbbiakban is!

VB-selejtező: Hrutka János véleménye a magyar válogatott eddigi szerepléséről - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink