A Magyar Kupa-döntő és a befolyásoló tényezők - interjú

A válogatott középpályás mondta meg véleményét.

Forrás: MTI

 

Ötvenkét mérkőzést játszott a Vidi számára szombat este kupagyőzelemmel befejeződő szezonban a székesfehérvári csapat középpályása, Pátkai Máté, aki a Budapest Honvéd 2-1-es legyőzését követően sem sokat pihenhetett: a vegyes zónában sorra adta az interjúkat, hamarosan pedig csatlakozik a magyar válogatott Telkiben készülő keretéhez.

Rengeteg meccs van a lábunkban, de még nincs vége, hiszen vár két válogatott meccs is – mondta az nb1.hu-nak nyilatkozó 16-szoros válogatott futballista, aki rövid szezonértékelésre is vállalkozott. – Azt hiszem, sikeres szezonról beszélhetünk, hiszen bejutottunk az Európa-liga csoportkörébe, ott annak ellenére is szépen helyt álltunk, hogy a továbbjutás nem sikerült. A bajnokságban sajnos nem jött össze a címvédés, de megnyertük a kupát, úgyhogy ez mindenképpen eredményes idény volt.”

Vidi: kupagyőzelem után - fotók - NB1.hu

A kupadöntő egyébként különösen a második játékrészben feszült hangulatúvá vált, főleg azt követően szabadultak el az indulatok, hogy még 1-0-s kispesti vezetésnél a játékvezető nem adott meg egy gólt a Vidinek. A hevesen reklamáló Vidi-edzőt, Marko Nikolicot ekkor a lelátóra parancsolta Iványi Zoltán játékvezető.

Belülről ugyanolyan feszültnek tűnt a meccs, mint kívülről, voltak olyan körülmények, melyek befolyásolták a mérkőzés hangulatát – utalt az annulált találatra és a vezetőedzőt sújtó büntetésre Pátkai. – Persze, az ember kicsit feszültebbé, görcsössé válik, amikor telik az idő és hátrányban van, de szerintem ezt jól kezelte a csapat.”

Supka reakciója - kérdéses lenne a jövője a Honvédnál? - NB1.hu

Mindent összevetve a Vidi Anel Hadzic 91. percben szerzett góljával 2-1-re nyert, így elhódította a kupát, azaz a csapat a tavalyi bajnoki cím után a 2018/2019-es idényben is nyert valamit. Amikor a jövendő célokról kérdeztük, Pátkai Máté elmosolyodott. „Jövőre egy duplázás?”

Egy biztos: a Vidivel az új szezonban is számolni kell.

 

Hatos Szabolcs

Legfrissebb híreink