A magyar bajnokságban indulna a Slovan Bratislava és a DAC is?

Kikészült a pozsonyi tulajdonos.

Forrás:

Eléggé kemény hír látott napvilágot Szlovákiában, mégpedig azért, mert Ivan Kmotrík, a Slovan Bratislava tulajdonosa a sport.sk-nak elmondta, hogy pusztító hatása lehet a szlovák labdarúgásra nézve a koronavírus-járvány miatt hozott szigorú intézkedéseknek.

A szankciók egyik legfontosabb eleme, hogy június 10-től 500 főig, július 1-től év végéig pedig 1000 főig engedélyezik a mérkőzésekre kilátogató drukkerek létszámát, és ettől Kmotrík teljesen kikészült.

Mint mondta, ha fél éven keresztül csak ezer néző lehet a szlovák stadionokban, akkor annak pusztító következményei lesznek. Véleménye szerint a bajnokság színvonala még alacsonyabb lesz, több egylet meg már most súlyos anyagi gondokkal küszködik. Határozottan kijelentette, hogy a Slovan Bratislava egyáltalán nem akar részt venni egy félig profi bajnokságban.

 

Hozzátette, szükségük lenne a versenyhelyzetre, de erre Szlovákiában jelenleg nincs esély, mint ahogyan színvonalas meccsekre sincs. És ezután mondta azt, hogy más alternatíva után kell nézniük, ahol felelősségteljesen cselekednek, mint Csehországban és Magyarországon, ahol a nézők és a támogatók is érdeklődnek a labdarúgás iránt, arról nem beszélve, hogy az állam is támogatja a labdarúgást.

 

Kmotrík szerint a Dunaszerdahely tulajdonosának, Világi Oszkárnak is vannak ilyen jellegű tervei, ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy összesen 4 szlovák klubnak kellene lépnie, majd megemlítette a Trnavát is, hogy így, csomagban kellene belépniük a magyar bajnokságba, aminek így még tovább emelkedne a színvonala.

Szlovákiában egyébként több klub is arra kéri a járványügyi hatóságokat, gondolják át, hogy tényleg csak ezer néző mehet-e majd be fél éven át a meccsekre, mert ha igen, akkor több klub is csődbe mehet.

Ha eltörik az intézkedést, akkor nyilván a Slovan és a DAC is maradna a szlovák bajnokságban, arról nem beszélve, hogy jogilag eléggé érdekes lenne megoldani az átigazolásukat.

Ilyen jellegű váltásokhoz külön jogszabályok, új bajnoki kiírások kellenének, mint más csapatsportágak esetében...

FRISSÍTÉS:

19.37:

DAC: felhívás a nézőkért - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink