MTK: kiteljesedésre vágyik a mindig mosolygó támadó – videók

A mai napig kettős a megítélése Kispesten.

Forrás:

Három évvel ezelőtt, amikor a Honvéd elkezdte a téli felkészülést, George F. Hemingway, a kispestiek volt tulajdonosa regnálása talán legnagyobb poénját sütötte el az első edzésre kilátogató újságíróknak. A sajtó ugyanis arról érdeklődött, hogy elmegy-e a Honvéd télen edzőtáborba (akkoriban csak a kispestiek nem utaztak el a zimankó elől – anyagi okok miatt), mire Hemingway azt válaszolta, hogy felmegy az irodájába informálódni, és ha a hosszú távú időjárás-jelentés nagyon hideget jósol, akkor elutaznak.

Az edzés vége után, amikor már a sajtó nem volt ott, a Honvéd bejelentést tett, hogy a csapat elmegy Törökországba – a hírt valamennyi, focival foglalkozó médium leközölte. Ám a kispestiek aznap azt is bejelentették, hogy Botka Endre az FTC-be, míg Prosser Dániel a Puskás Akadémiába igazolt. Az összefüggésre gyakorlatilag senki nem jött rá. Akkor, azért utazott el a Honvéd külföldre, mert pénz állt a házhoz, a tavaszi szezon végén meg bajnok lett.

Botka és Prosser egyébként szépen megkapta a magáét a drukkerektől, mert Kispestről a Fradiba, illetve Felcsútra igazolni nem túl népszerű és elfogadott dolog a Honvéd-szurkolók köreiben. A klubvezetés viszont mindkét játékosnak adott a bajnokság végén az aranyéremből, hiszen ősszel a Honvédért harcoltak. Kettős megítélésük volt tehát.

Botka azóta a Fradival is bajnok lett, de a magyar válogatottban is pályára lépett már kétszer, Prosser viszont sokkal kacifántosabb utat futott be. Sem a Puskás Akadémiában, sem a Sepsiben nem tudott nélkülözhetetlen elemmé válni. Legutóbbi csapatában, a DVTK-ban, 16 meccsen játszott az ősszel, ebből 13-szor kezdőként bizonyíthatott. Gólt viszont csak 1-et szerzett, ami egy csatártól kevés.

Amikor arról kérdezték, miért távozott Miskolcról, őszintén elmondta, hogy gyakorlatilag Fernando miatt választotta a DVTK-t, nagyon szeretett a spanyol edzővel dolgozni, és utalt arra is, ha még ott lenne a volt szakvezető, akkor talán ő is.

És őszintén hozzátette a következőket is:

„A mutatók azok lehettek volna jobbak is, azok nem úgy alakultak, ahogy szerettem volna. Bízom abban, hogy az MTK-nál jobbak lesznek, és itt ki tudok teljesedni.”

Az alaptétel a fociban és minden más sportágban is, hogy a felkészülési időszakban lejátszott meccsek végeredményeiből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, mert nem az eredményeken, hanem a gyakorláson van a hangsúly. 

Egyénileg viszont talán lehet egy-egy játékost picit bátrabban elemezni. 

Prosser két edzőmeccsen lépett a cikk megírásáig pályára az MTK-ban (a mai meccsük még nem kezdődött el). Az elsőn a budapestiek a novemberben befejeződött kazah bajnokság hetedik helyezettje, az Okzsetpesz FK ellen nyertek 3-1-re, a másodikon, a német harmadosztályú Viktoria Köln ellen győztek 5-3-ra.

De ami a mostani történetünk szempontjából a legfontosabb: Prosser az első fellépése alkalmával adott 2 gólpasszt, a másodikon meg berámolt 3 gólt.

Azaz, jól illeszkedett be a társaságba az egyébként mindig mosolygó támadó.

Az MTK az NB II-es bajnokság legnagyobb esélyese, 4 ponttal megy a második, még feljutó Budafok előtt és 11 egységgel előzi meg a harmadik Gyirmótot.

A kék-fehérek feljutása tehát elméletileg garantált, ám az, hogy Prosser a tétmeccseken is szárnyal-e nem, mert az gyakorlatilag csak rajta múlik.

Focizni tud, technikás, jól cselez, gyors, tud szép gólokat is szerezni, ám az, hogy milyen futballista válhat belőle végleg, 2020-ban dőlhet el.

Prosser 25 éves, ha alapember lesz a minden bizonnyal feljutó MTK-ban, akkor az nagy önbizalmat adhat neki, de majd nyártól, az élvonalban dől(het) el, hogy mennyi van még igazán benne.

Mert egyébként az MTK és a jó formában lévő Prosser Dániel sem a másodosztályba való.

Nem véletlenül reméli azt, hogy kiteljesedhet a kék-fehéreknél...

Legfrissebb híreink