Magyar-lengyel: Szalai a legjobb, Szalai a leggyengébb – Osztályozónapló 

Méltó társa is volt a csapatkapitánynak.

Forrás: Réti Zsolt

Az első félidőben semmi veszélyt nem jelentett a mieink kapujára a világ legjobb centerével, Robert Lewandowskival felálló Lengyelország, így teljesen megérdemelten mentünk a szünetre 1-0-s vezetéssel.

Magyarország-Lengyelország: Szalai Ádám és Lewandowski is bizonyított - NB1.hu

 

A szünet után ugye tovább tudtuk növelni az előnyünket, de Paulo Sousa cseréi után 1 perc alatt egyenlítettek a lengyelek. Majd ismét megszereztük a vezetést, de Lewandowski villant egyet a vége előtt nem sokkal, így 3-3 lett a végeredmény a tegnapi vb-selejtezőn.

Most következzék az nb1.hu 1999 megalapítása óta íródó Osztályozónaplója, melyben azoknak a játékosoknak értékeljük ismét a teljesítményét, akik legalább 30 percet a pályán voltak.

Gulácsi Péter (6): A bravúr az bravúr! Tegnap földöntúliakra lett volna szüksége (volt már, hogy képes volt bemutatni, ráadásul nem is egyet adott mérkőzésen) ahhoz, hogy megakadályozza a válogatottunkat a lengyelek góljaitól. Minden más feladatát úgy oldotta meg, ahogyan azt a legjobb magyar kapusnak meg kell oldania.

 

Fiola Attila (4): Az első gólunk előtt úgy szerelt, majd indított belőle, hogy a lelátón a brazil legenda, Cafu jutott az eszembe. Utána is jól játszott, ám a harmadik lengyel gól előtt, ha kissé jobban helyezkedik, talán megakadályozhatta volna, hogy mögé kerüljön a labda, majd onnan, beadást követően, Lewandowskihoz... A kiállítás mindig két osztályzat levonást von maga után, de akár most három is lehetett volna, mert túl sok értelme nem volt, mármint annak, amit és ahol csinált... Nem is volt boldog miatta Marco Rossi, és ez látszott is a szövetségi kapitányon, amikor elsétált mellette, mikor elhagyta a pályát.

Willi Orbán (7): A védelemből ő volt a legstabilabb, de nem azért, mert gólt szerzett elől. Őt játszották át a legkevesebbszer, ő követte el a legkevesebb helyezkedési hibát. Talán a harmadik gólnál tudott volna érdemben közbeavatkozni. 

Szalai Attila (4): Mindhárom kapott gólban benne volt (az elsőnél, mintha csak tettette volna, hogy fel akar szabadítani, a másodiknál nem volt jó helyen, a harmadiknál nem ért oda a beadó játékoshoz szerelni), rosszul helyezkedett, ráadásul olyan harciasnak sem tűnt, mint az őszi válogatott meccseken. Törökországban egyik pillanatról a másikra lett sztár klubcsapatának a szurkolóinál, ezt a témát az itthoni sajtó egy szeglete meg finoman fogalmazva is túltolta. Tudnia kell kezelni, hogy az érdeklődés középpontjába került.

Lovrencsics Gergő (5): Hozta azt a játékot és hozzáállást, ami rá mindig is jellemző, ám talán ő kapott észbe a legkevésbé az első kapott gól után. Ennek is köszönhető a hibája, amit a könnyelműsége okozott. Emiatt kapott 5-öst, mert amúgy 6-osra játszott.

Kleinheisler László (5): Próbált lendületes és dinamikus lenni, ám ez nem mindig jött össze neki, legfőképpen a támadásainknál nem. Persze voltak hasznos megvillanásai, de az a kicsi plusz, legfőképpen a totális gólveszély, hiányzott.

Nagy Ádám (6): Nem a góllövés volt most sem a feladata, hanem a szűrés. Nem ő tehetett arról, hogy a lengyelek nagyjából két helyzetből két gólt szereztek a második félidő derekán, de Lewandowski góljánál kissé légüres térben mozgott.

Kalmár Zsolt (5): Ő sem játszott rosszul, az 5-ös osztályzat ugyanis közepes teljesítményt jelent. Picit látványosabb vigéckedésre számítottam tőle elől, de ismert a tény, mely szerint minden kreatív játékos annyira tud művészkedni, amennyire engedik. A leginkább a lendületes, elsősorban labdával történő előretörések hiányoztak a játékából.

Hangya Szilveszter (4): Nem véletlenül cserélte le őt Marco Rossi a lengyelek első két gólja után. A Vidi védője ugyanis elfáradt, fejben és fizikailag egyaránt, ez látszott is rajta, de egyébként már percekkel korábban. Mindkét gólnál az ő oldaláról érkezett a kapunk elé a beadás, amikből gólokat kaptunk.

Sallai Roland (8): Olyan gólt rúgott, amiről közönségtalálkozókon, de még az unokáinak is egészen nyugodtan mesélhet majd, ráadásul joggal mosolyogva. Utána is aktív és veszélyes maradt, Szalai góljából is tevékenyen kivette a részét. Igazi vezéregyéniség lett ő is az elmúlt egy-két évben.

Szalai Ádám (8): Ha Marco Rossi és a társak is azt állítják, hogy nélkülözhetetlen eleme a válogatottnak (egyébként az nb1.hu is évek óta, de ez a része lényegtelen), akkor az. Nem véletlenül ő a csapatkapitány. Ezt jó lenne, ha mindenki megértené és elfogadná végleg. Azt, hogy mennyire erős fejben, hogy mennyire szereti a hazáját, az bizonyítja a legjobban, hogy jó nagy ívben tesz a károgókra, mert helyette teszi a dolgát, szívből és lelkesedésből, tudástól vezérelve. Most a harcai, a területnyitásai, a védekezésbe való besegítése mellett gólt is lőtt és elő is készített. Ő a csapatkapitány és kész! És az nb1.hu véleménye szerint még sokáig az is marad.

Legfrissebb híreink