nb1.hu

Szemtől szemben: Kecskeméti TE – Paksi FC

Az előző szezon ezüstérmese fogadja azt a csapatot, amely idén az örökébe lépne, vagyis a Kecskemét a Paksot látja vendégül. Szabó István együttese a konzekvensen hangoztatott célját, azaz a bennmaradást már elérte, Bognár Györgyékre viszont a kupadöntő mellett az NB I-ben is fontos meccsek várnak. Mivel péntek este a Fehérvár simán bezsebelte a három pontot az MTK ellen, a tolnaiaknak pontot kell szerezniük Kecskeméten, ha a 2. helyről szeretnének nekivágni az utolsó két fordulónak.

Irány Európa a Vidinek: kiállították az 57-szeres válogatottat, majd jött a kiütéses siker

Forma

A KTE az előző fordulóban egy felejthető mérkőzésen egy a győzelemnél is fontosabb célt ért el Diósgyőrben. A 0-0-s döntetlen jelentette egy ponttal a lilák biztosították jövő évi NB I-es tagságukat. Szintén biztató a jövőjükre nézve, hogy a súlyos sérüléséből nemrég visszatért Nikitscher Tamás a korábbi 20, majd 30 játékperc után először kapott egy teljes félidőnyi lehetőséget. Még egy körrel azelőtt a Kecskemét otthon verte 2-1-re a Mezőkövesdet.

A Kecskemét pontos passzai a Diósgyőr tizenhatosán belülre

Ugyanígy tett múlt hétvégén a Paks is, amely egy öt meccs óta tartó bajnoki vereségsorozat végére tett pontot ezzel. Bognár György csapata a Diósgyőrtől, az Újpesttől, az FTC-től, a Fehérvártól, majd a Puskás Akadémiától is kikapott, a már biztos Mezőkövesd azonban ideális ellenfélnek bizonyult a rossz széria lezárásához.

20 lövéssel kísérletezett a Paks a Mezőkövesd ellen

Kulcsemberek

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

nb1.hu (@nb1.hu_official) által megosztott bejegyzés

A tavaly nyáron az NB II-es Kazincbarcikától érkező Pálinkás Gergő ígéretesen, góllal mutatkozott be a Riga elleni Ekl-selejtezőn, a kezdőben viszont nem tudott megragadni az idény során. Bár 27 élvonalbeli találkozón is szóhoz jutott, ezeken csak 1032 percet szerepelt, helyzetén pedig az sem segített, hogy a posztrivális Tóth Barna télen eligazolt – éppen Paksra. Pálinkás az NB I-ben négy találatnál jár, és azon kevés magyar játékos közé tartozik, aki három különböző sorozatban is betalált idén, hiszen a kupában is van gólja.

A Paks veterán ikonjának, Böde Dánielnek vállaltan nem is volt célja, hogy több legyen epizodistánál. A 37 éves támadó 26 NB I-es meccséből egyet sem játszott végig, legtöbbször a padról szállt be. Bár helyzetkihasználásban jóval a tudása alatt teljesít, nem egyszer tudott lendületet adni csapatának: góljai hat, előkészítései további három pontot értek eddig a Paksnak.

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC