nb1.hu

Szemtől szemben: Fehérvár FC – ZTE FC

93. elsőosztályú bajnokijára készül egymás ellen a Fehérvár FC és a ZTE FC. Az eddigiek közül 41-et nyertek meg a Fejér vármegyeiek, míg 26 döntetlen mellett 25-ször a zalaiak örülhettek. A felek korábbi találkozásai során többször is kiszakadt a gólzsák, de első NB I-es meccsük például 0-0 lett, mérkőzéseik összesített gólátlaga 2,8. Idén eddig inkább a Zetének állt a zászló: az őszi 3-3 után a a tavaszi nyitófordulóban 3-1-re nyert Márton Gábor csapata.

A ZTE közel 15 éve nem nyert Fehérváron

Forma

A Vidi híveinek aligha lehet panasz a csapatuk formájára. Legutóbbi négy meccsükből hármat megnyertek, a Mezőkövesd 5-0-s kivégzése után egy a dobogóért zajló verseny szempontjából kulcsfontosságú mérkőzésen – sokáig emberhátrányban játszva – 2-1-re tudtak nyerni a Paks otthonában.

A fehérváriak védekező akcióinak hőtérképe a Paks elleni mérkőzésről

A Zalaegerszeg fájó vereségből érkezik a meccsre. Az előző fordulóban a Dejan Sztankovicsot nélkülöző Ferencvárost fogadták, amely már a félidőben 2-0-ra vezetett. Márton Gábor csapatában ugyanakkor volt tartás, a hajrára egyenlítettek, sőt, a győzelem megszerzéséért vezettek támadásokat, ám az FTC az utolsó pillanatokban Ben Romdhane révén megszerezte a győzelmet.

A zalaegerszegi játékosok összes lövési kísérlete a Ferencváros ellen

Kulcsemberek

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

nb1.hu (@nb1.hu_official) által megosztott bejegyzés

Kalmár Zsolt sajnálatos sérülésének idején okkal merült fel a vészjósló kérdés, hogy ki lesz az, aki a pótolhatatlannak tűnő karmester helyébe lép. Nos, egy az egyben senkiből nem lett új Kalmár, azonban Tobias Christensen teljesítménye látványos javuláson ment keresztül. A norvég játékos az egész tavaszt remek formában futballozza végig, a középpályán végzett munkája mellett sokszor ér fel a támadhóharmadba is.

Nem kevésbé hasznos tagja a zalaegerszegi csapatnak a szezon közben kölcsönvett Yohan Croizet. A technikás és játékintelligens francia kiválóan irányítja a ZTE támadórészlegét, Antonio Mancéval alkotott párosát pedig talán a tabella feljebbi részén tanyázó csapatok közül is többen megirigyelnék. Croizet a mérkőzést megelőzően exkluzív interjút adott az NB1.hu-nak, amelyben meglepő terveiről is beszélt.

 

 

 

 

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC