nb1.hu

A tulajváltási ügy árnyékában egy fontos meccs is vár az Újpestre

Szemtől szemben: Újpest FC–Debreceni VSC

„Kereken” 111. élvonalbeli összecsapására készül az Újpest és a Debrecen. Az egymás elleni örökmérleg a fővárosiaknak kedvez: 51 győzelmük több mint duplája a Loki 23 sikerének, míg pontosztozkodás 36-szor volt a felek között. A pillanatnyi állapotok viszont már inkább a vendégek mellett szólnak, hiszen Újpesten jelenleg egy bajnokinál jóval nagyobb téttel bíró fejlemények vannak készülőben.

Hosszú nyeretlenségi sorozatot szakíthat meg a DVSC az Újpest otthonában

A Loki a közönség számára szórakoztató, az edzők számára inkább őszülésgyorsító döntetlennel kezdte a tavaszi szezont. A Diósgyőr elleni, hazai 2-2 alkalmával az első perctől kezdeményezően futballozott, végül mégis kétgólos hátrányból kényszerült felállni a csapat.

Az Újpest ezzel szemben sima, 3-0-s vereséget szenvedett az MTK vendégeként. A lilák teljesítménye láttán válogatott jelzők repkedtek fel s alá, míg Rodercik Duchatelet tulajdonos és Nebojsa Vignjevics vezetőedző maradék népszerűségüket is elveszteni látszanak a szurkolók köreiben. A cikk írásának perceiben még a belga üzletember az Újpest első embere, ám a sokszor beharangozott váltás most minden eddiginél közelebbinek tűnik.

Mindössze nyolc lövéssel próbálkozott az Újpest az MTK elleni mérkőzésen

Kulcsemberek

A bajnokság eddigi küzdelmei során mindkét csapatnak alapembere volt a maga balhátvédje. Tamás Krisztián 1093 játékpercet töltött a pályán, ami alatt a védekezés mellett támadó feladatait is igyekezett ellátni. Mérkőzésenként 4,4 beadást átlagol, ami a hatodik legtöbb a ligában. Középre tett labdáinak pontosságára sem lehet komolyabb panasz, 44%-os sikeressége a nyolcadik helyre elég a rangsorban.

A Lokiban egészen különleges szerepköre van poszttársának, Ferenczi Jánosnak, aki támadásépítésben sokszor a pálya középső hosszanti harmadába is belép. A debreceni balbekk ezzel együtt posztjának klasszikus követelményeit is igyekszik teljesíteni. Kilencven percekénti 3,65 beadása nem emelkedik ki a szélsővédők mezőnyéből (14.), pontosságban viszont ő a második legjobb a maga 53,2%-ával.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC