nb1.hu

Honvéd: öt meccs lesz a horvátországi edzőtáborban – részletek

Szerb és horvát ellenfelek várnak a kispestiekre.

Az NB I-ben jelenleg a 11. helyen tanyázó Honvéd horvátországi edzőtáborral hangol a bajnokság folytatására. A klub bejelentéséből kiderül, hogy horvát és szerb csapatokkal vívnak felkészülési meccseket a kispestiek. Íme a Honvéd közleménye:

"Január 3-án, kedden már közösen köszönthetik az új esztendőt első csapatunk tagjai, hiszen az ünnepeket követően folytatódik a felkészülés a (téli-)tavaszi szezonra.

Az OTP Bank Liga őszi idénye november közepén zárult, a pihenést és az egyéni edzésprogramot követően pedig december 1–22. között zajlott a felkészülés első szakasza, amely keddtől folytatódik a január végi Újpest elleni bajnokiig.

Dean Klafuric együttese itthon indítja a januárt, s bár a törökországi edzőtábor kimarad a programból, Horvátországban tölt el másfél hetet a csapat. A helyszín Umag lesz, a gyakorlások mellett pedig öt felkészülési mérkőzést is vívunk majd.

„Első csapatunk Horvátországban folytatja a felkészülést a szezon második felére, ahol kemény ellenfelekkel mérkőzhetünk meg, többek között az Osijek és a Rijeka is a riválisunk lesz. Az edzőtábor rendkívül fontos része a téli felkészülésnek, mivel erős csapatokkal játszhatunk, jó minőségű pályákon készülhetünk, az év ezen időszakában pedig erre nem lenne lehetőségünk Magyarországon“ – mondta Chris Docherty, a Budapest Honvéd sportigazgatója.

A horvát első osztályú Osijek és a Rijeka mellett a tervek szerint két szerb együttessel is találkozunk és az FK Javor, illetve az FK Kolubara ellen zárjuk az edzőtábort január 17-én, majd a felkészülés utolsó szakaszában itthon készülünk az Újpesttel szembeni, január 29-én esedékes bajnoki rajtra."

A 16 ponttal rendelkező Honvéd az év első bajnokiján az Újpest otthonában vizitál, a találkozót január 29-én rendezik meg. Az nemrég dőlt el, hogy Nagy Dominik nem marad a gárdánál. 

A Budapest Honvéd tervezett felkészülési mérkőzései a horvátországi edzőtáborban

Január 7., szombat
Budapest Honvéd FC–NK Osijek (horvát)

Január 13., péntek
Budapest Honvéd FC–HNK Rijeka (horvát) – 2 mérkőzés

Január 17., kedd
Budapest Honvéd FC–FK Javor Ivancija (szerb)
Budapest Honvéd FC–FK Kolubara (szerb)
 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC