nb1.hu

BL: Hajnal Tamás szerint is pörögnie kell az FTC-nek – reakció

Nagyon rámentek valamire a kazahok.

A Ferencváros sportigazgatója örül annak, hogy a csapat nem kapott gólt a kazah Tobol vendégeként a Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójának odavágóján, de mivel győzni szerettek volna, nem elégedett a 0–0-s eredménnyel. Hajnal Tamás a közmédiának elmondta, számítottak rá, hogy nehéz mérkőzést fognak játszani a kazah bajnok otthonában, hiszen az ellenfél már ritmusban van, az FTC számára pedig ez volt a szezon első tétmérkőzése.

„Örülünk, hogy kapott gól nélkül hoztuk le a mérkőzést, de természetesen nyerni szerettünk volna, úgyhogy nem vagyunk elégedettek. A szezon első mérkőzése mindig bizonytalan, bármilyen is volt a felkészülés, főleg egy olyan ellenfél ellen, amelyik ritmusban van. Látszott, hogy még nem volt elég összeszokott és stabil a játékunk, túl sok kapura lövést engedtünk az ellenfélnek, mi pedig sajnos nem tudtuk kihasználni azt a két-három nagy lehetőségünket” – fogalmazott a sportigazgató.

Hajnal Tamás hozzátette, le kell szűrni a tanulságokat a mérkőzésből, kemény feladat vár a zöld-fehérekre a jövő szerdai visszavágón, de bízik abban, hogy egy héttel több felkészülés után a szurkolók segítségével kiharcolják a továbbjutást.

Hajnal szerint a Fradinak jövő szerdáig a csapatrészek együttműködésében és a pozíciós játékban kell fejlődnie, valamint kevesebb hibával kell játszani. „Látszott, hogy a kazah csapat keresi a párharcokat, abban nagyon tapasztalt és minden eszközt bevet, hogy kizökkentsen minket a ritmusból, úgyhogy mentálisan is erősnek kell lennünk, hogy ne hagyjuk, hogy ezt megtegyék. Támadásban sokkal veszélyesebbnek kell lennünk és nagyobb átütőerővel kell majd játszanunk, de természetesen kell a türelem és a fegyelem is, nem szabad hibázni, úgyhogy nagyon összetett, hogy milyen teljesítményt kell nyújtanunk a továbbjutáshoz” – tette hozzá.

Mint ismeretes, a mérkőzésről készült beszámolójában az NB1.HU is azt emelte ki, hogy a stratégiai előny a Ferencvárosé, de a visszavágón pörögni kell az elvárás teljesítéséhez.
 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC