nb1.hu

FTC-Honvéd: mesteri csere a megbízott vezetőedzőtől

Az lett volna az igazságos, ha 4 pontot osztanak ki.

FTC-Honvéd 1-0

Máté Csaba, akinek az irányításával még nem kapott ki a Ferencváros, ismét megbízott vezetőedzőként irányította a zöld-fehéreket, mert a klub vezetői hétfőn menesztették Peter Stögert.

 Az, hogy Kispesten van-e edzőkérdés, azt hivatalosan nem lehet még mindig tudni, mert a klub elöljárói nem szólaltak meg a témában, a Nemzeti Sport viszont három hete biztosan állította, hogy Horváth Ferenc helyett Michael Boris irányítja majd a piros-feketéket. Amikor a hír megjelent, az nb1.hu jelezte, hogy az edzőváltásnak azért kemény anyagi vonzata is van, így nem olyan egyszerű a történet, azóta meg jobb a Honvéd…

A Groupama Aréna félig sem telt meg a két emblematikus magyar csapat rangadójára, de biztosak vagyunk benne, hogy mindegyik honi pályán elfogadnák, ha egy meccsen annyian lennének, mint ma a Népligetben, ha mindig, azt pláne. Ráadásul a hangulat is kiváló volt a két lelkes szurkolótábornak köszönhetően.

A meccs Uzuni ziccerével indult, de az örökké elnyűhetetlen Lovric az ötösnél mentett, majd 5 perccel később Ryan Mmaee löketénél védett bravúrral Szappanos.

A Fradinál volt többet a labda, a Kispest a 29. percben vétette észre magát a támadójátékával (a vendégek szervezetten védekeztek), akkor Zsótér lövését védte magabiztosan Dibusz. Érdekes volt, hogy a Ferencváros 4 középső védővel (nem mindegyik középen volt, hanem a klasszikus 4 védős felállás volt) és 4 támadóval játszott.

A 40. percben Samy Mmaee fejesénél igazolta Szappanos, hogy nem hiába gondolt rá már Marco Rossi szövetségi kapitány a magyar válogatott keretének a kijelölésekor, majd 3 perccel később Baráth csúsztatásánál Dibusz ismét bizonyította, hogy ott helye Gulácsi mögött, majd Lukics lövésénél még nagyobbat hárított a 45+1. percben.

Fordulás után maradt a nagy küzdelem, voltak lehetőségek itt is és ott is, ám a kapusok továbbra is magabiztosak voltak.

A 68. percben Uzuni próbálkozása után Szappanos talán az addigi legszebb bravúrt mutatta be. Aztán a 77. percben Kovacsevics felökleli Pantelicset a tizenhatoson belül, ez a mozdulat 11-est érdemelt volna, de a VAR jogosan lest jelzett az akció közben.

Már majdnem mindenki elkönyvelte a gólnélküli döntetlent, amikor Klementzet hibára kényszerítette a csereként pályára küldött Szánthó, akinek a beadását Uzuni értékesítette. 

Meg kell jegyezni, hogy Máté Csaba remekül cserélt.

A Fradi picivel többet tett támadójátékban a győzelemért, ezért szerezte meg joggal a 3 pontot, de a Kispest mindenképpen megérdemelt volna 1 pontot…

A MÉRKŐZÉS KULCSMOMENTUMA:  MEG NEM ADOTT 11-ES
Kovacsevics szabálytalanul állította meg Pantelicset a tizenhatoson belül, ám előtt les volt, így jól döntött a videóbíró, hogy nem került megadásra a 11-es a 77. percben. 

A MÉRKŐZÉS FŐSZEREPLŐJE: DIBUSZ DÉNES ÉS SZAPPANOS PÉTER
A két kapus válogatott formában védett. Több bravúrt is bemutattak, csapatuk legjobbjai voltak.

GÓL TÖRTÉNETE:
90+2. perc: Szánthó hibára kényszerítette az amúgy sem jól játszó Klementzet, majd jobbról középre adott, Baráth és Szappanos nem tudott menteni, érkezett Uzuni, aki pár lépésről a kapuba passzolt. 1-0

JEGYZŐKÖNYV:

OTP Bank Liga, 17. forduló:
Ferencvárosi TC-Budapest Honvéd FC 1-0 (0-0)
Groupama Aréna, 7011 néző, v.: Iványi
gólszerző:
Uzuni (92.)
sárga lap: Nguen (58.), Vécsei (61.), Uzuni (93.), illetve Lovric (22.), Klemenz (55.), Nono (90.), Baráth (96.), Hidi (96.)
 
Ferencváros:
Dibusz – S. Mmaee, Blazic, Kovacevic, Dvali – Vécsei, Loncar (Laidouni, 61.) – Zubkov (Szánthó, 73.), Nguen (Marin, 73.), Uzuni (Zachariassen, 97.) – R. Mmaee
Honvéd: Szappanos – Lovric, Baráth, Klemenz, Tamás K. – Nagy G., Nono (Hidi, 96.), Pantelic, Zsótér – Nagy D. (Kerezsi, 93.), Lukic (Balogh N., 88.)

KÖVETKEZŐ FELADAT:
Az FTC január 27-én pótlandó meccsen a Puskás Akadémia vendége lesz, majd az első 2022-es fordulóban az Újpest vendége lesz. A Kispest a Gyirmótot fogadja majd jövőre az első bajnokiján.

Tabella a linkre kattintva érhető el

FRISSÍTÉS: 17.41

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC