nb1.hu

Hertha: kiderült, miért nem menesztették Dárdai Pált

Az átigazolási időszak is terítékre került.

A Hertha tíz forduló alatt 12 pontot szerzett a Bundesligában, ezzel jelenleg a 12. helyen áll a tabellán. Dárdai Pál csapata nemrég a Bayern München ellen nagy pofonba szaladt bele. Az 5-0-s fiaskó után sokan úgy gondolták, hogy veszélybe kerülhetett Dárdai állása.

"Nem menesztettük Dárdait, mert meg akartam mutatni neki és a klubnak is, hogy nyugalomra és stabilitásra van szükségünk. Az tény azonban, hogy ilyen vereségsorozat nem fordulhat elő túl gyakran" – idézi az nso.hu a Hertha sportigazgatóját, Fredi Bobicot.

A berliniek három vereséggel nyitották a bajnokságot, ám azóta elkezdték gyűjtögetni a pontokat.

Bobic a téli átigazolási időszakra is kitért az interjúban:

"Vannak edzők, akik a transzferidőszakban óránként idegesen telefonálnak és kérdezgetnek. Dárdai nyugodt, azzal dolgozik, amit kap. Részese szeretne lenni a folyamatnak, de nem folyik bele olyan mélyen, mert szerinte ez a vezetőség feladata. Az igazolásoknál fontos, hogy gondoljunk a jövőre is. Ha csak a rövid távú sikerekre koncentrálsz, akkor úgy járhatsz, mint a Schalke, vagy a Hamburg, ezek a csapatok jelenleg a másodosztályban vannak, s onnan nem könnyű visszatérni. Nem szabad hagynod, hogy a média és a szurkolók nyomást gyakoroljanak rád. Nyugodt, átgondolt munkát kell végeznünk az előttünk álló átigazolási időszakban" – mutatott rá Bobic.

A Hertha vasárnap 15.30-tól a Leverkusent fogadja. 
 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC