nb1.hu

MTK-Kisvárda: gombás fertőzés és az új induló – edzői várakozások

Babona és dicséretek az új edzők csatáján.

Péntek este az MTK-Kisvárda meccsel indul az NB I 3. fordulója.

A két csapat idén kétszer találkozott, és mindkétszer vendégsiker született: februárban az MTK nyert Kisvárdán 2-0-ra, áprilisban a várdaiak győztek Budapesten 1-0-ra. Az új idényt mindkét együttes jól kezdte (egy győzelem, egy döntetlen a hazaiaknál, két győzelem a vendégeknél), így megtippelni is lehetetlen, milyen mérkőzésre lehet számítani.

"Megvan az esélyünk, ha a saját játékunkra összpontosítunk és okosan focizunk" – kezdte Giovanni Costantino, az MTK edzője a várakozásait. "A Kisvárda nagyon jól kezdett, de már régóta építgetik a csapatukat, egyre jobban teljesítenek, tavaly végeztek a legelőkelőbb helyen a bajnokságban a történelmük során. Az új edzővel egyre erősebbek szeretnének lenni, és láttuk a Fradi ellen is, mire képesek. Nagyon jó támadóik vannak, de a középpályán is rengeteg ügyes labdarúgóval rendelkeznek, mint például Melnyik. Mentálisan is nehéz meccs lesz, nem lesz könnyű dolgunk, de bárkit meg tudunk verni és most is nyerni szeretnénk."

A budapestiek egyébként csütörtökön mutatták be új indulójuk teljes verzióját, íme:

A Kisvárda edzőjét, Joao Janeirót a klubhonlap a péntek 13-ával kapcsolatban is kérdezte, majd kitértek arra is, hogy az Új Hidegkuti Nándor Stadion pályája közel sincs tökéletes állapotban – ahogy ők fogalmaznak, a gyepszőnyeg valamiféle gombás fertőzést kapott.

"Portugáliában a május tizenharmadika fontos dátum, a vallási ünnep mellett személyes okokból számomra különösen. Nem mondanám magam babonásnak, de mindenkinek más a habitusa, így másként közeledik ehhez a dátumhoz, ezt pedig el kell fogadni. Az én babonám az, hogy a kemény munkában hiszek. Új edzővel és új filozófiával rendelkezik az MTK, keresik annak a megoldását, hogy miként tudják hasznosítani az erősségeiket, nekünk pedig az lesz a feladatunk, hogy kihasználjuk az esetleges gyengeségeiket. Ami pedig a pályát illeti, ez nem a mi problémánk, az MTK-nál nyilván tudják, hogy miért alakult így. Nem jelent sokat, hogy így alakult, és mivel nem tudunk változtatni rajta, felesleges bármiféle energiát áldozni erre a kérésre" – mondta Janeiro.

A találkozó 20 órakor kezdődik.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC