nb1.hu

MTK-PAFC: angyalföldi és csabai észrevételek a meglepetésről

Budapest – Közleméyben reagált a PAFC, Torghelle Sándor is megszólalt.

Az NB I hétközi fordulójában a már bajnok Ferencváros kikapott a Videotontól, az addig az utolsó helyen álló Puskás Akadémia pedig idegenben megverte az ezüstéremre hajtó MTK-t. Jellemző, ám nem véletlen, hogy politikai állásfoglalások és különböző elméletek is megfogalmazódtak a meccsek lefújása után – írja az mno.hu.

 

Van egy csapat, amely eddig tizenötször lépett pályára idegenben, és ebből mindössze egyszer nyert. Emellett négy döntetlent is fel tud mutatni, és értelemszerűen tízszer kikapott. Van egy másik csapat, amely tizenötször játszott pályaválasztóként, egyszer kapott ki, a többi meccsen két döntetlen mellett tizenkétszer győzelemmel örvendeztette meg a híveit. Most ez a két csapat találkozott az NB I 31. fordulójában, és a házigazdaként remeklő éppen házigazdaként kikapott az idegenben gyalázatosan szereplőtől.

 

Ez bármikor előfordulhat a futballban, ám a magyar változatának a tippmixbotrányok és a zűrös politikai hátterek miatt annyira nincs hitele, hogy nálunk ezt szinte lehetetlen elfogadtatni a játék kiszámíthatatlanságának magyarázatával. A fogadóirodák az ilyen nagy meglepetésekből gazdagodnak meg, ám nálunk a közéletünkre is jellemző módon minden hasonló eredményre azonnal a gyanú árnyéka vetül, és összeesküvés-elméletek születnek. Az MTK–Puskás Akadémia 0-1-es végeredménye csapta ki a legerősebben a biztosítékot a közösségi médiában.

 

A történtekről az mno.hu megszólaltatta Zoran Szpisljakot, a Békéscsaba vezetőedzőjét és Vancsa Miklóst, a Vasas ügyvezető igazgatóját.

 

„Szerintem egyáltalán nem különleges meglepetés a Puskás Akadémia győzelme. Nagyon fontos volt neki ez a meccs, és a Ferencvárost leszámítva nincsenek akkora különbségek a csapatok között, hogy szenzációnak számíthatna egy ilyen siker. A felcsútiak szereztek egy gólt egy remekül eltalált lövéssel, majd szervezetten megvédték ezt az előnyt, előfordult már több ilyen eset is ebben a bajnokságban. Versenyben vagyunk a bennmaradásért, két riválisunk szombaton egymás ellen játszik, és ha nyerünk Kispesten, az utolsó fordulóra marad a döntés” – árulta el a Békéscsaba trénere.

 

Vancsa Miklós már keményebben fogalmazott.

 

„A fiam az MTK-ban pallérozódik, nagyon szomorú lennék, ha a Puskás Akadémia elleni meccs megbeszélt lett volna. Reménykedem a sport tisztaságában, de sajnos nem vagyok meggyőződve róla. Rosszul jött nekünk ez az eredmény, de csak magunkat okolhatjuk a helyzetünkért, annyi győzelmi lehetőséget szalasztottunk el. A három kiesőjelölt közül – magunkat is beleértve – egyik sem érdemli meg a bennmaradást, ezért felesleges is találgatni az esélyeket. Hozzáteszem, minden idők legrendezetlenebb bajnokságán leszünk túl hamarosan.”

 

„A ma megjelent feltételezésekkel szemben, jöjjenek a tények. Akadémiánk NB I-es csapata szerda este Dunaújvárosban élt a lehetőséggel – hogy a Békéscsaba és a Vasas 1-1-es döntetlent játszott egymással -, és egypontos hátrányát kétpontos előnyre fordította közvetlen riválisaival szemben. Szíjjártó István megbízott vezetőedző, nagy sikerrel, az MTK legyőzésével debütált a kispadon – olyan játékosokat jelölt, akik már utánpótlás korukban is sikeresek voltak az MTK ellen. 4 akadémistánk lépett pályára és végül megszolgálta a bizalmat – reményt adva ezzel a véghajrára. Akadémiánk NB I-es csapata ugyanis a hajrában eddig balszerencsés volt. A tények: 14 pontot vesztettünk, ami a 84. percben vagy azután nem lett a mienk. Az Újpest elleni három találkozón összesen hat, a Paks ellen három, Debrecen ellen kettő, a Videoton, a Diósgyőr és az MTK ellen pedig egy-egy pont. Végre befelé pattant a labda, hajrá, PAFC!!” – írta közleményében a PAFC.

 

Az MTK Budapest korábbi magyar válogatott támadója, Torghelle Sándor diplomatikusan fogalmazott. Véleménye szerint nem történt semmi szokatlan.

 

– A külföldi bajnokságokban is előfordul, hogy a hátrébb lévő csapat legyőzi az elöl lévőket – mondta Torghelle Sándor a Rangadó.hu-nak. – A Puskás Akadémia játékosai rengeteget tettek azért, hogy megnehezítsék a dolgunkat, és sikerült nekik. Lőttek egy gólt, aztán beálltak a kapujuk elé, mi pedig nem tudtuk átlőni a védelmüket. Élet-halál meccs volt számukra, ez meg is látszott a hozzáállásukon. Ennyi történt, semmi más.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC