nb1.hu

Horváth Ferenc és a 3 testőr, Boris üzenete – szombati reakciók

Waltner három fontos dolgot említett, Zekic gratulált.

A válogatott szünet után három mérkőzéssel folytatódott az NB I. A ZTE kispadján nagyon fontos győzelemmel debütált Waltner Róbert, a DVTK elleni siker sokat érhet a végelszámolásnál. A Bognár Györgyöt nélkülöző Paks az MTK-t fektette két vállra. A Honvéd-Újpest mérkőzés fordulatokban bővelkedett, végül 2-2-es döntetlennel zárult. Cikkünkben összegyűjtöttük a vezetőedzői értékeléseket.

Paks-MTK 3-1

Kindl István: "Nagyon jó szellemben, kiváló felfogásban kezdtük a mérkőzést. Úgy érzem, ha az első félidőben kihasználtuk volna az összes adódó lehetőségünket, akkor talán már a szünetig eldönthettük volna a mérkőzést. Kérdeztem a szünetben, nem lehetne-e most egy olyan szabály, hogy nem tartunk pihenőt, tartottam tőle, hogy a jó játékunk visszább esik, és az MTK erőre kap. Ennek ellenére a második játékrész elején továbbra is nekünk voltak lehetőségeink. 2-0-nál kapussal szembeni ziccert hibáztunk, majd nemsokkal később szépített ellenfelünk. Ott egy kicsit bajban voltunk, voltak kritikus időszakaink, de ezt átvészeltük, és a harmadik góllal – véleményem szerint – már sikerült lezárnunk a mérkőzés végkimenetelét." (paksifc.hu)

Koronavírus: győzelemmel üzent a Paks Bognár Györgynek – NB1.hu

 

Michael Boris: "Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, mert a Paks remekül "operál" hosszú labdákkal, és nagyon erős a párharcokban. Ennek ellenére mi kezdtünk jobban, be is találhattunk volna Miovski helyzeténél, aki rossz döntést hozott. Utána feljavult a Paks, átvette az irányítást, megnyerték a párharcaikat, és két góllal elhúztak. Aztán a második félidőben újra mi irányítottunk, Schön ennek is köszönhetően szépített. Mentünk előre, voltak lehetőségeink, benne volt, hogy kiegyenlítünk, de aztán az újabb hazai találat mindent lezárt. Ezt a mérkőzést az döntötte el, hogy a paksiak nyerték meg a párharcokat, főleg a középpályán. Erre próbáltunk meccs közben is reagálni, rendszert is változtattunk, de általában nem jöttünk ki jól a szituációkból sem a saját, sem az ellenfél kapuja előtt. Gratulálok a Paksnak, és ezúton is kívánok jobbulást Bognár Györgynek és a fiának!" (mtkbudapest.hu)

ZTE-DVTK 2-0

Waltner Róbert: "Számomra három dolog miatt volt fontos a mai mérkőzés. Elsőként a csapat miatt, mert a kiesés elkerülése szempontjából nagyon fontos a ma szerzett három pont. Fegyelmezett játékkal kapott gól nélkül lehoztuk a mérkőzést, végig tartottuk az előre eltervezett taktikát, és két nagyon szép gólt rúgtunk. Másodszor, szerettem volna győztes meccsen bemutatkozni a ZTE kispadján, harmadszor pedig a kislányom ma ünnepli 10. születésnapját, neki ajánlom ezt a győzelmet." (dvtk.eu)

Teljesült Waltner vágya, még nagyobb bajban van a DVTK – NB1.hu

 

Zoran Zekic: "Az első félidőben kiegyenlített erők küzdelmét láttuk, ugyan nekünk voltak nagyobb helyzeteink, de nem értékesítettünk egyet sem, így a ZTE mehetett a vezetés birtokában a szünetre. A második félidőt igyekeztük megnyomni, még többet támadni. Mi birtokoltuk a labdát, de az ellenfél kapujáig ritkán jutottunk el, míg a hazaiak kontrára játszottak. Amit ma mutatunk, az kevésnek bizonyult, ezek után nem marad más, csak gratulálni a hazaiaknak. Hetek óta hiába alakítunk ki sok helyzetet, ha rendre gólképtelenek maradunk, még a százszázalékos ziccereket sem értékesítjük, nagyobb önbizalom kell a kapu előterében." (dvtk.eu)

Honvéd-Újpest 2-2

Horváth Ferenc: "Nehéz bármit is mondani, mert rengeteg kérdés vetődik fel bennem is. Ahogy kezdtük a meccset, alig tudtunk egymáshoz passzolni, nem ez volt az előző hetekben jellemző ránk. Nagyon érdekes mérkőzés volt. Az is felvetődik bennem, hogy egy meccsen belül miért vagyunk ennyire hektikusak. Pozitívum, hogy kétgólos hátrányból egyenlítettünk, negatívum, hogy 2-0-ról kezdtük a mérkőzést. Nagyon felemás meccs volt. Nem a lengyel válogatottól tanultuk, hogy kell egy perc alatt két gólt rúgni, hiszen ha tőlük tanulunk, akkor a harmadik gólt is meglőttük volna."

A szünet után nagyobb taktikai csata volt, az nb1.hu ennek az okát kérdezte a Honvéd edzőjétől.

"A második félidő eleje a miénk volt, akkor eldönthettük volna a meccset, megvoltak a lehetőségeink. Ekkor erőben is sokkal jobbak voltunk. A második félidő második felében mint a Három testőrben kard ki kard szaladt egymásnak a két csapat, mindkettő el akarta dönteni a mérkőzést. A cseréket is úgy hoztuk meg, hogy nyerni akartunk" – reagált honlapunk felvetésére Horváth Ferenc. 

Hidi Patrik és Eppel Márton állapotáról is kérdezte az nb1.hu Horváth Ferencet:

"Hidi a jövő héten a csapattal készülhet, Eppel pedig visszatérőben van, de őt fel kell építeni, hogy használható legyen" – nyilatkozta a kispestiek vezetőedzője. 

Kispest-Újpest: ismét láthattuk, hogy Marco Rossi ért a focihoz – NB1.hu

 

Michael Oenning: "Aki otthon nézte a meccset, egy küzdős meccset láthatott. Mindkét csapat nagyon sokat tett hozzá ehhez a találkozóhoz. Kétgólos előnyben voltunk, ekkor úgy tűnt, hogy minden rendben van, és ellenőrzésünk alatt tartjuk a meccset. Baosic sérülése mindent felborított. Nem vagyok könnyű helyzetben, hiszen nagyon sokat kellett variálnom a hátsó sorban. Pár perccel később Mitrovicsnak is úgy tűnt, hogy sérülése van. Ekkor elveszítettük a kontrollt, amit a Honvéd kihasznált. Mindkét csapat sokat tett azért, hogy szebb eredményt érjen el. Az utolsó percekben is volt egy nagy lehetőségünk volt, de ezzel nem éltünk. Örülök, hogy a válogatott szünet után jó formában jött vissza a csapat. Sok játékosunk hiányzik különböző okok miatt. Most már a következő meccsre tekintünk. Az első kapott gól egy rossz mozdulat miatt született. A második pedig egy rövidzárlat miatt. A labdarúgás része, hogy egy csapat olykor elveszíti az összpontosítást. 

Az nb1.hu azt kérdezte az Újpest edzőjétől, hogy a meccs előtt elfogadta volna a döntetlent?

Minden meccshez úgy állunk hozzá, hogy meg akarjuk nyerni. A meccs után azt mondom, hogy elfogadható az eredmény. Az egész csapat helyzete most kompikált, de egyben maradt a csapat. A hiányzókat (Stieber Zoltán, Croizet, Koutroumpis) pótolni nem olyan egyszerű. Máté Zsolti például 6 hónapig nem tudott játszani az NB I-ben, de igyekezett helytállni, elégedett vagyok vele.  

Tallo jelenlétéről kérdezte az nb1.hu Oenninget:

"Nagyon jó, hogy visszajöhetett. Szükségünk is van rá, nagyon motivált a hosszú kihagyás után. Sokat tehet a csapatért" – mutatott rá az Újpest szakvezetője. 

A tabella a linkre kattintva érhető el
 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC