nb1.hu

Magyar Kupa: a szünetben döntötte el a Vidi? – reakciók

Szalai és a büszkeség, Csizmadia és a kihagyott helyzetek.

Mint arról korábban beszámoltunk, a MOL Fehérvár FC 2-0-ra verte a Budafokot, így bejutott a Magyar Kupa elődöntőjébe, ahol az MTK-val találkoznak.

Magyar Kupa: fehérvári légi fölény a Budafok ellen – NB1.hu

 

A lefújást követően a két tréner értékelte a látottakat.

Szalai Tamás (MOL Fehérvár FC): "Az első félidőben a Budafok nagyon szervezetten és mélyen védekezett, mi lassan járattuk a labdát, nem tudtuk feltörni ezt a védekezést, nem volt meg a játék ritmusa. Többet birtokoltuk ugyan a labdát, de komolyabb helyzetünk nem volt. A szünetben a gyors labdajáratásra, a ritmusváltások fontosságára hívtam fel a játékosok figyelmét, szerencsére a második játékrészben ezeket meg is valósították, ennek lett az eredménye a 2-0. Büszke vagyok a srácokra, mert koncentráltan és lelkesen dolgoznak napról-napra. Le a kalappal előttük azért is, mert mindenki átérezte a mérkőzés fontosságát."

Csizmadia Csaba (Budafok): "Megint nagyon jó meccset játszottunk a Fehérvárral. Az első félidő kiegyenlített volt, nagyon szervezetten futballoztunk, próbálkozott ugyan a Vidi, de komoly helyzetük nem volt. Mi viszont kihagytunk egy óriási lehetőséget, aztán a második félidőt is helyzetekkel kezdtük. Be kellett volna rúgni valamelyiket és akkor teljesen máshogy alakul a mérkőzés. Kaptunk egy már-már szokásosnak mondható, megpattanó gólt, majd viszonylag gyorsan újra betaláltak a hazaiak, onnantól már nagyon nehéz dolgunk volt. Ez sorozatban a harmadik meccsünk, amikor olyan gólt kapunk, amiért igazából nem tudok rosszat mondani a srácokra. Minden mérkőzésből tanulnunk kell, ebből is, leginkább azt, hogy a kínálkozó lehetőségeket értékesíteni kell."

ELŐZMÉNYEK
 

MOL Fehérvár FC-Budafok 2-0!

Eddig háromszor találkozott egymással a 2020/21-es szezonban a bajnokságban a MOL Fehérvár FC és a Budafok, mindhárom mérkőzést a fehérváriak nyerték meg. Az első kettőt 4-1-re, a legutóbbit, amit vasárnap és Budafokon rendeztek a bajnokságban, 2-1-re.

Utóbbi volt a mutatott játék tekintetében is a legszorosabb, mert Zsóri Dániel hajrában vétett vétlen öngólja kellett a piros-kékek sikeréhez. A Vidi egyébként Zeke Márióval és Zsórival is segíti a fehérváriakat, akiket kölcsönadott az újoncnak, előbbit még a nyáron, utóbbit még a télen.

A fehérváriak továbbjutásához nem férhetett kétség, még akkor sem, ha nem volt túl sok igazán veszélyes helyzet a meccsen. Az első félidőben például csak egy tuti ziccer volt, de akkor Romics 6 méterről fölé lőtt.

Fordulás után Zivzivadze pályára küldésével sokkal élesebb lett a fehérváriak támadójátéka, az ő majdnem fejese után Romic vállát érintve szerezte meg a vezetést a Vidi, majd Stopira stukkja mindent eldöntött.

A MÉRKŐZÉS KULCSMOMENTUMA: DANIJEL ROMICS HELYZETE
Azt hitték a fehérváriak, hogy lesen van, de a spori nem sípolt, így olyan helyzetből lőhetett az első félidő derekán, amiből bőven született már gól a labdarúgás feltalálása óta. Azt nem tudni, továbbjutott volna-e a Budafok, ha megszerzi a vezetést, ám azt lehetett látni, hogy mivel nem kapott gólt, a Vidinek nem kellett idegesen játszania a továbbiakban sem.

A MÉRKŐZÉS FŐSZEREPLŐJE: DANIJEL ROMICS
Kihagyott egy nagy ziccert 0-0-nál, majd nem tudott mit csinálni az első gólnál Zivzivadze érkezésével, csak a vállal tudott beleérni a labdába, ami a kapuba került. Azzal el is dőlt a mérkőzés.

GÓLOK TÖRTÉNETE:
68. p.:
Balról jött a beadás, Zivzivadze volt a legfürgébb, de nem tudott belefejelni a labdába, ami így a meglepett Romicsról a rövid ötös közeléből a kapuba került. 1-0!

77. p.: Dárdai jobbról végzett el szögletet, élesen lőtte a rövidre a labdát, amire érkezett Stopira, aki 3 méterről a kapuba fejelt. 2-0!

JEGYZŐKÖNYV:
MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Mol Fehérvár–Budafoki MTE 2–0 (0–0) 
Székesfehérvár, Mol Aréna Sóstó, zárt kapuk mögött. Vezette:
Solymosi Péter.
FEHÉRVÁR: Kovács Dániel – Fiola, Rus, Hangya, Stopira – Szabó L. (Zivzivadze, 61.) – Nego, Bolla (Bamgboye, 72.), Petrjak (Bourard, 83.) – Pinto, Houri (Dárdai P., 72.). Mb. vezetőedző: Szalai Tamás.
BUDAFOK: Póser – Iharos (Huszti, 56.), Vaszicsku, Romics, Zeke (Oláh, a szünetben) – M. Nikolics, Micsinai (Medgyes, a szünetben) – Ihrig-Farkas, Kulcsár K., Szabó M. (Kovács Dávid, a szünetben) – Zsóri (Skribek, a szünetben). Vezetőedző: Csizmadia Csaba.
Gólszerző: Romics (68. – öngól), Stopira (77.)

KÖVETKEZŐ FELADAT:
A bajnokságban harmadik Vidire hatalmas rangadó vár, mert a második Puskás Akadémia vendége lesz, míg az életéért harcoló Budafok a bajnokságban 12 meccse veretlen Kövesd vendége lesz.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC