Magyar Kupa: fehérvári légi fölény a Budafok ellen

Az újabb öngól mindent eldöntött.

Forrás:

MOL Fehérvár FC-Budafok 2-0!

Eddig háromszor találkozott egymással a 2020/21-es szezonban a bajnokságban a MOL Fehérvár FC és a Budafok, mindhárom mérkőzést a fehérváriak nyerték meg. Az első kettőt 4-1-re, a legutóbbit, amit vasárnap és Budafokon rendeztek a bajnokságban, 2-1-re.

Utóbbi volt a mutatott játék tekintetében is a legszorosabb, mert Zsóri Dániel hajrában vétett vétlen öngólja kellett a piros-kékek sikeréhez. A Vidi egyébként Zeke Márióval és Zsórival is segíti a fehérváriakat, akiket kölcsönadott az újoncnak, előbbit még a nyáron, utóbbit még a télen.

A fehérváriak továbbjutásához nem férhetett kétség, még akkor sem, ha nem volt túl sok igazán veszélyes helyzet a meccsen. Az első félidőben például csak egy tuti ziccer volt, de akkor Romics 6 méterről fölé lőtt.

Fordulás után Zivzivadze pályára küldésével sokkal élesebb lett a fehérváriak támadójátéka, az ő majdnem fejese után Romic vállát érintve szerezte meg a vezetést a Vidi, majd Stopira stukkja mindent eldöntött.

A MÉRKŐZÉS KULCSMOMENTUMA: DANIJEL ROMICS HELYZETE
Azt hitték a fehérváriak, hogy lesen van, de a spori nem sípolt, így olyan helyzetből lőhetett az első félidő derekán, amiből bőven született már gól a labdarúgás feltalálása óta. Azt nem tudni, továbbjutott volna-e a Budafok, ha megszerzi a vezetést, ám azt lehetett látni, hogy mivel nem kapott gólt, a Vidinek nem kellett idegesen játszania a továbbiakban sem.

A MÉRKŐZÉS FŐSZEREPLŐJE: DANIJEL ROMICS
Kihagyott egy nagy ziccert 0-0-nál, majd nem tudott mit csinálni az első gólnál Zivzivadze érkezésével, csak a vállal tudott beleérni a labdába, ami a kapuba került. Azzal el is dőlt a mérkőzés.

GÓLOK TÖRTÉNETE:
68. p.:
Balról jött a beadás, Zivzivadze volt a legfürgébb, de nem tudott belefejelni a labdába, ami így a meglepett Romicsról a rövid ötös közeléből a kapuba került. 1-0!

77. p.: Dárdai jobbról végzett el szögletet, élesen lőtte a rövidre a labdát, amire érkezett Stopira, aki 3 méterről a kapuba fejelt. 2-0!

JEGYZŐKÖNYV:
MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Mol Fehérvár–Budafoki MTE 2–0 (0–0) 
Székesfehérvár, Mol Aréna Sóstó, zárt kapuk mögött. Vezette:
Solymosi Péter.
FEHÉRVÁR: Kovács Dániel – Fiola, Rus, Hangya, Stopira – Szabó L. (Zivzivadze, 61.) – Nego, Bolla (Bamgboye, 72.), Petrjak (Bourard, 83.) – Pinto, Houri (Dárdai P., 72.). Mb. vezetőedző: Szalai Tamás.
BUDAFOK: Póser – Iharos (Huszti, 56.), Vaszicsku, Romics, Zeke (Oláh, a szünetben) – M. Nikolics, Micsinai (Medgyes, a szünetben) – Ihrig-Farkas, Kulcsár K., Szabó M. (Kovács Dávid, a szünetben) – Zsóri (Skribek, a szünetben). Vezetőedző: Csizmadia Csaba.
Gólszerző: Romics (68. – öngól), Stopira (77.)

KÖVETKEZŐ FELADAT:
A bajnokságban harmadik Vidire hatalmas rangadó vár, mert a második Puskás Akadémia vendége lesz, míg az életéért harcoló Budafok a bajnokságban 12 meccse veretlen Kövesd vendége lesz.


FRISSÍTÉS:

Magyar Kupa: a szünetben döntötte el a Vidi? - reakciók - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink