nb1.hu

ZTE-Vidi: a győzelem íze

Mindkét csapat élvezheti még.

Az életéért harcol az a ZTE a bajnokságban, mely gárda a legutóbbi 5 mérkőzésén 4 pontot szerzett. A zalaiaknak nem lesz könnyű dolguk, annak ellenére, hogy a MOL Fehérvár FC gyengélkedik a bajnokságban, ám a fehérváriak a hétközi kupafordulóban az FTC vendégeként jutottak tovább, de így tettek a zalaiak is a Kispest ellen, igaz, sikerükhöz a hosszabbításra is szükség volt.

A ZTE ugyanúgy 25 pontot szerzett eddig, míg a mögötte álló, ma Paksra látogató Újpest, valamint a 11., már kieső helyen álló Kispest. Viszont a kupasiker, valamint az, hogy a bajnokság előző fordulójában az Újpestet intézték 3-0-ra, jelentősen megnövelheti a zalaiak önbizalmát.

És ezt Boér Gábor vezetőedző is megerősítette a klubhonlapnak:

„Pozitív hangulatban készül a csapat, kivertük a címvédőt a kupából, ez volt a célkitűzés. Három nehéz mérkőzés áll előttünk. Nem szabad, hogy bárkit megtévesszen a Fehérvár rossz szériája, hisz a hétközi találkozójukon bizonyították játékerejüket, legyőzték a Ferencvárost, ami sokat elárul. Ők az összecsapás esélyesei, de meglepetést akarunk okozni. Meg szeretnénk őrizni az eredményességet és a játék minőségén is igyekszünk javítani. Mindazonáltal a legfontosabb, hogy pontot, pontokat gyűjtsünk a hétvégén is!”

Márton Gábor, amikor még a MOL Fehérvár FC vezetőedzője volt és a csapata Angyalföldön ejtette ki a Magyar Kupából, a mérkőzés utáni sajtótájéjoztatón megismételte az nb1.hu-nak adott válaszában azt, amit a bajnokságban az FTC elleni vereséget követően is mondott honlapunknak, azaz, hogy a bajnokságban most már arra kell figyelniük, hogy legalább a második helyet megőrizzék. A Vidi jelenleg a negyedik, április elsejéig Szalai Tamás irányítja átmenetileg a csapatot, utána meg érkezik Szabics Imre a kispadra (Juhász Roland és Torghelle Sándor lesznek a segítői).

Vidi: a polgármester Garancsi Istvánról és a tervekről nyilatkozott – NB1.hu

 

Szalai a klubhonlapnak elmondta, nagyon fontos, hogy a játékosai ismét megérezték a győzelem ízét:

„A játékosok ismét megérezték a győzelem ízét, így nagyon bízom benne, hogy sikerül megragadnunk azt a pozitív momentumot, amelyet az Ferencváros hétközi legyőzése jelentett. Ettől függetlenül ez a siker akkor ér igazán sokat, ha most Zalaegerszegen is tudunk majd nyerni – még akkor is ezt gondolom, ha más sorozatról van szó. Azt szeretném látni, hogy vasárnap Zalaegerszegen ugyanakkora odaadással és becsvággyal küzdenek a srácok a klubért, a szurkolókért és egymásért, mint ahogyan azt az Üllői úton tették. Ez az alap, ez pedig majd hozza magával később a jó játékot is. Többször is leültünk kielemezni a ZTE játékát, Boér Gábor tudatosan építi csapatát, amely egységes gárda benyomását kelti, szóval nehéz mérkőzésre számítok, de természetesen a három pontért utazunk Zalaegerszegre” 

Kezdés 17 órakor.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC