nb1.hu

Miért profitálhat az edzőváltásból az olasz klub magyar tehetsége?

Történelmi tett fűződik a nevéhez.

A Digi Sport nb1.hu-nak küldött közleménye:

„Így, hogy játszottam két meccsen, elégedett vagyok, de szeretnék még játszani” – nyilatkozta a Reggeli Startban Balogh Botond, a Serie A-ban szereplő Parma Calcio labdarúgója, miután az Inter elleni, októberi bemutatkozását követően, amikor kezdőként végig pályán volt, a Lazio ellen is beállt csereként az olasz élvonalban. A soproni születésű védő a friss élmények mellett az odáig vezető útról is beszélt, és elmondta, miért maradt ki a Sassuolo elleni meccskeretből.

„Az Inter-meccsen kezdőként léptem pályára, és nagyon hirtelen jött az egész. Szóval én azt mondanám nehezebbnek” – hasonlította össze az októberi szituációt a bő egy héttel ezelőttivel Balogh Botond, amikor a Lazio ellen a 34. percben állt be csereként. „Az Inter elleni meccs előtt másfél órával tudtam meg, hogy kezdő leszek, a Lazio elleni előtt pedig úgy készültem, hogy a kispadon kapok helyet, de már előtte mondták, hogy van egy kis gond Osorio lábával; még a meccs előtt külön elkezdtem melegíteni, és a beállásomig folyamatosan mozgásban voltam.” Fontos még, hogy a Lazio ellen az új edző, Roberto D’Aversa ült a kispadon, aki korábban már irányította a Parmát: „Ő volt az, aki még tavaly felhozott ide a felnőtt csapathoz, ő teljesen ismer; ez is jó dolog, hogy olyan edzőnk van, aki már tudja, hogy mire vagyok képes” – mondta Balogh Botond.

Ezután a következő, Sassuolo elleni bajnokin kimaradt a keretből a magyar játékos, mert „a Lazio elleni meccsen lett egy kisebb sérülésem. Annyira nem komoly, de elővigyázatosságból kihagytam a hétvégi mérkőzést. Egész héten külön készültem a csapattól, kezelésekre jártam, futottam, most már azt mondom, jobban vagyok, de még mindig külön edzek, úgyhogy ezért nem tudtam ott lenni a Sassuolo elleni meccskeretben… Az a fontos, hogy folyamatosan fejlődjek, és akkor úgyis meglesz a lehetőségem játszani.”

A most 18 éves Balogh Botond a Parma történetének első 2002-es futballistája, aki pályára lépett a Serie A-ban. 2019 nyarán Kosznovszky Márkkal együtt az MTK-tól igazolt Olaszországba: „Mindig ott voltunk egymásnak, hallhattunk néha magyar hangokat, nagy segítség volt, hogy ketten érkeztünk. Kijöttünk és volt 22 játékos, aki szinte egy szinten van, és ezáltal az edzés intenzitása és minősége is nagyobb volt az otthoni edzésekhez képest. Mindenki odatette magát, ezért egyre jobban tudtunk fejlődni, egyre jobban húztuk egymást, hogy jobb teljesítményt nyújtsunk. Amióta fent vagyok a felnőtt csapatnál, szerintem még egy ugrás volt a Primaverához képest. Nagy lehetőség ez itt, és szerintem elég sokat fejlődtem már. Az, hogy egy Bruno Alves mellett vagyok edzésen, Gervinho ellen kell játszanom, Luigi Sepe van mögöttem – ez nagyon nagy motiváció, hogy folyamatosan tanuljak, emellett ők nagyon sokat segítenek.”

Konkrét történetet is mesélt a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia neveltje Európa-bajnok társáról: „A Lazio elleni meccs után Bruno Alves, aki közben is nagyon sokat segített, odajött hozzám, gratulált, hogy jól játszottam, viszont felhívta a figyelmemet egy nagyobb hibára, amit csináltam. Talán egy szabálytalanság volt a Lazio térfelén, én pedig annyira nem figyeltem oda, nem voltam kész arra, hogy egyből tudjak hátrálni, és berúgták mögém a labdát, amiből helyzetük lett.”

Balogh Botond a Primavera-csapatnál kezdte meg a felkészülést augusztusban a most futó szezonra, de két héttel később csatlakozott a felnőtt kerethez, és már az első csapat tagjának mondhatja magát – így bármikor eljöhet a harmadik Serie A-s meccs ideje: „Akik ellen játszottam, ők a top futball top csatárai; de Ronaldo vagy Ibrahimovic ellen egy álom lenne, mert tényleg olyan játékosokkal tudnék így szembenézni, akiket eddig csak a tévében láttam vagy játszottam velük játékokban.”

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC