nb1.hu

Feczkó 96 perces meccsre készül, Kondás gondjai – ELŐZETESEK

Folytatódik az ádáz harc a bronzért és a bennmaradásért.

Mezőkövesd-DVSC

Két ellentétes célért küzdő csapat csatájával kezdődik a szerdai játéknap az NB I-ben. Kuttor Attila csapata a bronzéremre pályázik, míg Kondás Elemér legénysége szeretné meghosszabbítani az NB I-es tagságát. Az előző kanyarban mindkét alakulat önbizalomnövelő győzelmet aratott. A kövesdiek a MOL Fehérvárt fektették két vállra, Meszhi a 92. percben állította be a 2-1-es végeredményt. A Loki pedig gólparádét rendezett a DVTK ellen: a cívisvárosiak a 4-0-s sikerükkel saját kezükbe vették a sorsukat. Amennyiben a piros-fehérek megnyerik a maradék két meccsüket, elkerülik az osztályváltást.

Kuttor Attila elmondta, nehéz mérkőzésre számít, ugyanis a debreceniek az életükért küzdenek. A Mezőkövesd Zsóry mestere hozzátette, ismét a szurkolókkal akarnak ünnepelni.

"A debreceniek vasárnap jó teljesítményt nyújtva győzték le a Diósgyőrt, nagyon nehéz mérkőzésre számítok ellenük. A stílusunkon ezúttal sem változtatunk, szeretnénk a saját játékunkkal megszerezni a győzelemért járó pontokat. Nagyon nagy öröm volt számunkra, hogy szombaton a szurkolóinkkal közösen ünnepelhettünk győzelmet, komoly lökést adott nekünk, hogy ott voltak a lelátón. Nagyon boldog lennék, ha szerdán este újra együtt örülhetnénk a három pont megszerzésének" – fogalmazott Kuttor a mezokovesdzsory.hu-nak.

Kondás Elemér keze kicsit meg van kötve, hiszen több játékosára nem számíthat sérülés vagy eltiltás miatt.

"Ötven szerzett ponttal a harmadik helyen állnak a matyóföldiek, nyilván az a céljuk, hogy bronzérmesek legyenek. Fontos, hogy a mai meccsen minél több pontot szerezzünk, hisz minden egység megszerzése létfontosságú a számunkra. Ebben a szellemben lépünk pályára. Nehéz meccs lesz, ráadásul be vannak határolva a lehetőségeink, több sérültünk és eltiltottunk is van, így kisebbek a variációs lehetőségeink. Már csak két bajnoki van hátra a szezonból, ezt mindenkinek ki kell bírni!" – jelentette ki a dvsc.hu-nak Kondás.

Eltiltotta az MLSZ a DVTK-s nyakát rángató Loki-kapust – NB1.hu

 

A két gárda eddig 13-szor találkozott egymással a bajnokságban. A matyóföldiek ötször, a debreceniek négyszer diadalmaskodtak, emellett négy ütközet döntetlennel zárult. Érdekesség, hogy ebben a szezonban kétszer is Mezőkövesd zsebelte be a három pontot.

Budapest Honvéd-Kaposvár

A kupagyőztes kispestiek az NB I-től biztosan búcsúzó Kaposvárt látják vendégül a Hidegkuti Nándor Stadionban. A fővárosiak utolsó "hazai" meccsüket vívják a szezonban. Pisont István abban bízik, hogy sok szurkoló látogat majd ki az arénába.

 

"Bízom benne, hogy nagyon sokan kijönnek majd hazai környezetben elköszönni a csapattól szerdán. Megérdemli a csapat és a szurkolók is, hogy jó játékkal rukkoljunk elő és úgy fejezzük be a bajnokságot, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el, hiszen az ötödik hely még megszerezhető számunkra.

 

Rengeteget tett ebbe az időszakba a csapat, s itt nemcsak a kupagyőzelemre gondolok, de a fejlődésre is, amin keresztülmentek. Szeretném, ha ez összhangban lenne szerda este és győzelemmel zárhatnánk hazai pályán a bajnokságot" – mondta Pisont a Honvéd hivatalos weboldalának.

Kisvárda-Puskás Akadémia

A Várda a kaposvári győzelmével nagy lépést tett a bennmaradás felé, de még nem dőlhetnek hátra Bódog Tamás tanítványai. Bódog egyébként sérülés miatt Gosztonyi András, Claudiu Bumba, Roman Karaszjuk és Bohdan Melnyik játékára sem számíthat. 

"Az bizonyosra vehető, hogy a Puskás szeretne a harmadik helyen végezni, ezért majd jönniük kell. Úgy vélem, hogy a türelem éppen olyan fontos lesz, mint Kaposváron volt. Nem szabad kapkodnunk, türelmesen és pontosan kell játszanunk, és várni a lehetőségekre. A nem gyenge költségvetésű együttesben már van sebesség. A védekezésből támadásba gyorsan megy át, és az egyéni képességeket tekintve erős csapat. Más ­meccs lesz, mint a kaposvári volt, mert a Puskás más minőségi szintet képvisel" – idézi Bódog Tamást a szon.hu.

A felcsútiaknak is nagyon fontos lesz ez az összecsapás, hiszen a harmadik helyre még van sansza Hornyák Zsolt fiainak.

Paks-DVTK

Aki nem látta vasárnap este a DVSC-DVTK mérkőzést, az is sejthette a végeredményt, ha "elkapta" Feczkó Tamás tekintetét az M4 Sportnak adott interjú során. A diósgyőri mester a 4-0-s zakó után elmondta, csak a drukkerek nyújtottak NB I-es teljesítményt a Nagyerdei Stadionban. A súlyos fiaskót követően kiderült, hogy a DVTK vezetői nem hosszabbítják meg Brkovics szerződését, míg Tabakovics átadólistára került. 

Diósgyőr: volt debrecenieket tettek ki a játékoskeretből – NB1.hu

 

Feczkó kiemelte, hogy a Paks még kétgólos hátrányból is fel tudott állni, így figyelniük kell a hajrában is.

"Szerdai ellenfelünk olyan mentális erővel bír, hogy akár kétgólos hátrányból is képesek felállni a ráadásban.

 

Ezért ezúttal hangsúlyozottan nem 90, hanem 95-96 percre készülünk. Lehet, az lesz az üdvözítő, ha akkor szerezzük meg a vezető gólt, amikor már nem marad idejük a válaszra, mint arra már volt példa diósgyőri munkásságom idején" – mutatott rá Feczkó Tamás. 

 

A paksiak abba kapaszkodhatnak, hogy február 8-a óta nem szenvedtek vereséget hazai környezetben. 

A 32. forduló szerdai programja:

16.55: Mezőkövesd Zsóry–Debreceni VSC (Tv: M4 Sport)
19.00: Budapest Honvéd–Kaposvári Rákóczi (Tv: Duna World)
19.00: Kisvárda–Puskás Akadémia (Tv: M4 Sport) 
21.05: Paks FC–Diósgyőri VTK (Tv: M4 Sport)

A keddi eredmények:

MOL Fehérvár-FTC 1-0
Újpest-ZTE 2-1

A tabella a linkre kattintva érhető el.  

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC