nb1.hu

Vidi-Újpest: Carrillo megmondta, kik mehetnek el Fehérvárról – REAKCIÓK

Rogan látja az adrenalin hatását.

Mint ismert, igencsak izgalmas 90 perc után, 2-2-es döntetlent játszott a Vidi az Újpesttel Fehérváron. A hazai csapat kétszer is meg tudta szerezni a vezetést, míg a lila-fehér gárda kétszer is fel tudott állni a hátrányból. Joan Carrillo szerint két pontot hagyott a pályán a csapata, míg Predrag Rogan a kölcsönös tisztelet fontosságáról beszélt.

 

Vidi-Újpest: remek meccs, keserű szájíz – a gólok története – NB1.hu

 

 

Így értékeltek a trénerek a meccs után:

Joan Carrillo(Videoton): ,,Az első félidőben irányítottuk a találkozót, az Újpest nem vállalt fel kockázatot, kontroll alatt tartottuk azt a kevés támadást, amit vezettek. Az első gólunk után lett volna lehetőségünk arra, hogy megduplázzuk az előnyünket, de nem tudtuk lezárni a mérkőzést. Be kell vallani, remekbe szabott góllal egyenlített az Újpest. Ezután kívülről is látszott, hogy a játékosok mentek a győzelemért, újabb kockázatot vállaltunk és ismét megszereztük a vezetést. Egy harmadik gólra viszont szükségünk lett volna, hogy a győzelem is meglegyen. Hiába tudtuk, hogy az Újpest tradicionálisan jó a rögzített helyzeteknél, mégis egyenlített. Úgy érezzük, a mutatott játék ellenére két pont ottmaradt a pályán. A klubért, a szurkolókért kötelességünk a végsőkig küzdeni, minden lehetséges pontot begyűjteni. Akinek nincs motivációja a Debrecen ellen pályára lépni, az nyugodtan el is hagyhatja a klubot.”

 

Vidi-Újpest: Tankcsapda-koncert és két kiemelkedő, majdan távozó légiós – HELYSZÍNI RIPORT – NB1.hu

 

 

Predrag Rogan(Újpest): ,,Először is szeretnék mindkét csapatnak gratulálni, ahogy kint a pálya széli interjúban is mondtam, a mutatott játékért és a teljesítményért. Jó eredményért jöttünk és tulajdonképpen sikerült is megszereznünk, megmentenünk egy pontot. Ez pedig azt mutatja, hogy jó úton haladunk, azon, amit kitűztünk magunk elé. Ez az egy pont most újabb nagy lökést ad számunkra, de máris azt mondom, hogy ez ismét egy lezárt fejezet, hiszen csak két napunk van, és aztán vár ránk a Mezőkövesd. Úgyhogy nem is foglalkozom tovább a ma esti mérkőzéssel, mert minden erőnkkel a következő találkozóra fókuszálunk. Nagyon sokat beszélgetünk a srácokkal, és nagyon hiszek bennünk. Úgy gondolom, hogyha én hiszek bennük, akkor ők hisznek saját magukban, és ez pontosan azt szolgálja, amire szükségünk van. Ne feledkezzünk el a kölcsönös tiszteletről sem, én respektálom őket és ők engem. Az első két győzelem nagyon nagy löketet adott a csapatnak, az önbizalmat a játékosokban nagyon megerősítette. Egyértelműen plusz energiával töltötte fel őket. Jó nagyon a hangulat, jó az egész légkör. Azt látjuk, hogy az adrenalin dolgozik a srácokban és hogy nagyon pozitív az attitűd, pozitív a hozzáállás, amit mutatnak. Az biztos, hogy a Mezőkövesdet, mint ellenfelet, nagyon jó hangulatban és jó, lendületes formában várjuk. Én szeretném, hogyha így folytatnánk a további küzdelmeket, hogy dolgozhassunk, küzdhessünk a további jó eredményekért. Úgy tűnik, hogy az eddig kialakult helyzet ez lehetővé teszi, megvan a jó csapatkohézió, megvan az összetartás, megvan az energia bennünk. És ahogy mondtam, hiszünk a játékosokban, ők saját magukban, úgyhogy ezzel a lendülettel és ezzel a szemlélettel várjuk a szerdai összecsapást.”

A tabella a linkre kattintva érhető el.

EMLÉKEZTETŐ:

MOL FEHÉRVÁR-ÚJPEST 2-2

Egyik csapat tagjai sem feküdhetnek le igazán elégedetten vasárnap este, hisz az NB I 29. fordulójának zárómeccsén igazságos döntetlen született ugyan a MOL Fehérvár és az Újpest meccsén, ám sem a bajnoki címért még küzdő hazaiaknak, sem a kiesés ellen menekülő vendégeknek nem a legjobb az egy pont. Egy öngóllal a Vidi vezetett az első félidőt követően, majd jött Nwobodo bombája és egy "fejespárbaj" Nikolics, valamint Heris között, ezzel alakult ki a 2-2-es végeredmény. 

 

A MECCS FŐSZEREPLŐJE: A FUTBALL!

Izgalmas, színvonalas meccset játszottak a felek a MOL Aréna Sóstóban, mindkét csapat odatette magát a céljaiért harcolva. Dárdai Pál és Marco Rossi jó 90 percet láthatott, a védekezéssel és a támadójátékkal sem volt gond. 
 

A MECCS KULCSMOMENTUMA: NWOBODO ÓRIÁSI GÓLJA

Az első félidő sem volt rossz (a szezon Újpest-Vidijeihez képest pláne), ám a meccsnek nagy lendületet adott az utolsó félórára a nigériai játékos óriási bombagólja. Szépségdíjas találat volt!

 

A GÓLOK TÖRTÉNETE:

41. perc: Petrjak tört be a labdával a 16-oson belülre, majd a középen érkező Hodzicnak adott volna gólpasszt, azonban az újpestiek játékosa, Ristevski megelőzte őt, és a saját kapujába rúgta a labdát – öngól. 1-0

64. percNwobodo lőtt órási gólt 24 méterről, Kovácsiknak esélye sem volt, a labda nagy erővel, mértani pontossággal zúgott a jobb felsőbe. 1-1

72. perc: A csereként pályára lépő Nikolics fejelt Houri szöglete után közelről az újpesti kapuba. 2-1

81. perc: Újpesti szögletet követően Heris az ötösről bólintott szép mozdulattal a hálóba. 2-2

 

A KÖVETKEZŐ FELADAT:

A Vidi a DVSC-t, az Újpest a Mezőkövesdet fogadja több szempontból is fontos meccseken – más kérdés, hogy a Ferencváros már kedden este, a Honvéd elleni meccsen bajnok lehet.

 

JEGYZŐKÖNYV

OTP Bank Liga, 29. forduló:
MOL Fehérvár FC – Újpest FC 2-2 (1-0) 

Mol Aréna Sóstó, 1479 néző, v.: Solymosi

gólszerzők: Ristevski (41., öngól), Nikolics (72.), illetve Nwobodo (64.), Heris (81.)
sárga lap: Juhász R. (44., a kispadon), Fiola (83.), illetve Pauljevic (28.), Perosevic (37.)

Fehérvár: Kovácsik – Fiola (Kovács I. 86.), Rus, Stopira, Hangya – Pátkai, Elek (Nikolics 68.) – Nego, Houri, Petrjak (Bamgboye 68.) – Hodzic (Nikolov 76.)
Újpest: Banai – Pauljevic, Heris, Ristevski, Burekovic – Nwobodo, Szakály P. (Onovo 49.) – Simon K. (Bacsa 68.), Balázs B. (Csongvai 95.), Perosevic (Zsótér 68.) – Novothny
 

A tabella a linkre kattintva érhető el. 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC