nb1.hu

Miért nem csapott rá Kuttor Attila a kispadra? – INTERJÚ

Továbbra is megérdemelt az ország szimpátiája.

Nyolcadik alkalommal nyerte meg a Magyar Kupát a Budapest Honvéd, miután a tegnapi döntőben 2-1-re győzte le a Mezőkövesdet. A vereség ellenére büszkék lehetnek magukra a matyóföldiek, mert remek, kiemelkedő évet produkálnak, a fináléban sem vallottak szégyent, arról nem beszélve, hogy hónapok óta egy ország szimpátiáját bírják magukénak.

A tegnapi finálé után volt egyébként az első alkalom, hogy a koronavírus-járvány kitörése óta először kérdezhettek a sajtó munkatársai a mérkőzések utáni sajtótájékoztatón személyesen a vezetőedzőktől, igaz, ehhez az kellett, hogy a krónikások maszkban és kesztyűben legyenek.

Az összejövetelen azonban csak a Nemzeti Sport (2 fővel volt ott) és az NB1.HU tett fel kérdéseket a szakembernek az értékelése után.

Kuttor Attila: Gratulálok a Honvédnak! Annak ellenére, hogy elveszítettük a mérkőzést, azt gondolom, nagyon komoly, jó teljesítményt tettünk le a pályára. Azokat az erényeket próbáltuk felszínre hozni, amik eddig is jellemeztek minket. Két pontrúgás viszont eldöntötte a sorsunkat. 

Nemzeti Sport: Mindkét félidőt jobban kezdtétek, mi hiányzott mégis?
Kuttor Attila:
Megvoltak a lehetőségeink, egy ilyen jó védelem vagy csapat ellen. Nehéz a Honvéd ellen ziccereket kialakítani úgy, hogy rávezeted mondjuk a kapusra a labdát. Viszont voltak nagy lehetőségeink mindkét félidőben. Sajnos, nem tudtunk élni velük.

NB1.HU: A támadójátéknál arra gondoltam, hogy a szélsőjátékotok eddig az erősségetek volt. A Honvéd védekezte le jól most vagy ti voltatok tompábbak? 
Kuttor Attila:
Inkább a kapu előtti élesség hiányzott ahhoz, hogy ezt a védelmet meg tudjuk bontani. Sima sablonjátékkal nem lehet. Egyéni megoldások kellenek ilyenkor, meg is voltak néha, de nem olyan mennyiségben és minőségben, amikből gólokat lehet szerezni. 

Nemzeti Sport: Tóth László szakmai igazgató azt mondta, hogy ebben a sorozatban csak a győzelem számít. Mit gondoltok, az idő széppé teszi majd az ezüstérmet?
Kuttor Attila:
Most nagyon fáj mindenkinek. Visszagondolva majd egy bizonyos időtávlatból, megjöhet majd az értéke. Való igaz, hogy a speciális mérkőzéseken csak a győzelem számít.

Meddig maradhat Pisont István a kupagyőztes kispadján? – INTERJÚ – NB1.hu

 

NB1.HU: Nem a megszokott időszakát éli a labdarúgás sem, nektek a Magyar Kupában három komoly meccsetek is volt hirtelen a bajnokság mellett. Milyen állapotban van a csapatod?
Kuttor Attila:
Most sem volt probléma, annak ellenére, hogy a negyedik a meccsünket játszottuk. De tudtuk, hogy ez vár ránk, hiszen két fronton állunk vagy álltunk. Próbáljuk tovább csinálni a dolgunkat, reméljük, meg tudjuk oldani.

Nemzeti Sport: Ilyen meccs után van olyan edző, aki rácsap a kispadra és értetlenkedik. Neked viszont az első dolgod volt, hogy köszönetet mondj a stábtagoknak. Ez ennyire fontos volt számodra?
Kuttor Attila:
Hogyne! Mindenki a legjobbját próbálja nyújtani napról-napra. Attól még, hogy nem sikerül megnyerni egy meccset vagy egy kupadöntőt, az nem von le semmit senkinek sem az elvégzett munkájának az értékéből. Meccs előtt is mondtam a fiúknak, hogy nagyon büszke vagyok rájuk, a stábra, a klubra és külön hangsúlyozom, hogy a szurkolóinkra is. Utóbbiaknak külön köszönet jár érte, hogy ilyen szép számmal elkísértek minket és szurkoltak nekünk. Annál többet, mint azt, hogy mindent megteszünk, nem lehet megtenni. 

ELŐZMÉNYEK

Budapest Honvéd-Mezőkövesd Zsóry 2-1

A Puskás Arénában rendezték meg szerda este a Magyar Kupa-döntőt. Az összecsapáson a kispestiek a nyolcadik, míg a mezőkövesdiek az első aranyérmükre hajtottak az MK-ban. A trófeát végül a fővárosi alakulat szerezte meg a 2-1-es diadalának köszönhetően. Az impozáns létesítményben egyébként tízezer drukker láthatta a finálét, a szurkolók pedig remek hangulatot teremtettek. Az első félidőben a Honvéd szerezte meg a vezetést, de sokáig nem örülhettek a kispestiek. A második játékrészben aztán Kamber gólja döntött. Érdekesség, hogy mindegyik gól rögzített szituációt követően született. 

A MECCS FŐSZEREPLŐJE: DJORDJE KAMBER

A Honvéd rutinos játékosa már az első gólból is fontos szerepet vállalt, hiszen a lövése után kalandos úton jutott a labda a kövesdi kapuba. Aztán a második Honvéd-találat már tisztán a 36 esztendős futballistáé volt.

A MECCS KULCSMOMENTUMA: A HONVÉD MÁSODIK TALÁLATA

A második félidő elején másodszor is megszerezte a vezetést a kispesti alakulat. Ezt követően a Kövesdet szorította az idő, de nem sikerült ismét egalizálniuk Kuttor Attila tanítványainak.

A GÓLOK TÖRTÉNETE: 

33. perc: Egy szöglet után Kamber lőhetett, a labda megpattant Andrij Neszterovon, így jutott a mezőkövesdi kapu jobb oldalába.

Security Check Required

 

37. perc: Pekár kb. 26 méterről végzett el egy szabadrúgást. A kövesdi játékos löketébe Tujvel csak belekapni tudott, egyenlített a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei együttes.

Security Check Required

 

56. perc: Megint egy rögzített szituációt követően ünnepelhettek a kispestiek. Ugrai a bal oldalról tekert középre, a labda Kamber elé pattant, a rutinos légiós pedig három méterről fejelt a hálóba. 

Security Check Required

 

A KÖVETKEZŐ FELADAT: 

A hétvégén a Budapest Honvédra rangadó vár, a kispestiek a kiesés elől menekülő Újpest otthonában vendégeskednek. Ezen a mérkőzésen debütál majd a lila-fehérek kispadján Predrag Rogan vezetőedző. A Mezőkövesd szintén egy nehéz helyzetben lévő alakulattal csap össze, Kuttor Attila tanítványai a Paksot látják vendégül. Mindkét mérkőzést szombaton rendezik meg.

JEGYZŐKÖNYV:

Budapest Honvéd-Mezőkövesd Zsóry FC 2-1 (1-1)
Puskás Aréna, 10 000 néző, v.:
Bognár
gólszerzők: Neszterov (33., öngól), Kamber (56.), illetve Pekár (37.)
sárga lap: Lovric (38.), Gazdag (55.), illetve Vadnai (89.), Besirovic (90.)
Budapest Honvéd: Tujvel – Batik, Kamber, Lovric – Ikenne-King (Aliji, 84., Niba 98.), Gazdag (Nagy G., 84.), Hidi, Szendrei, Uzoma – Ugrai (Kesztyűs, 79.), Lanzafame (George, 84.)
Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos – Eperjesi (Farkas D., 70.), Neszterov, Pillár, Silye (Vadnai, 70.) – Cseri, Karnyicki, Berecz, Besirovic – Zivzivadze, Pekár (Jurina, 79.)

FRISSÍTVE: REAKCIÓ

22.22:

Magyar Kupa-döntő: megszólalt a finálé hőse – reakció – NB1.hu

 

 

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC