nb1.hu

MTK: bejelentés Kantáról és az erősítési tervekről

A sportigazgató a Fradinak bókolt.

A Magyar Labdarúgó Szövetség az előző héten jelentette be, hogy az NB II-es csapatok nem folytathatják a mostani szezont. A döntés után kiderült, hogy a másodosztályból az MTK és a Budafok jutott fel. A kék-fehér együttes 27 mérkőzés alatt 59 pontot szerzett. A mezőnyben Michael Boris tanítványai szerezték a legtöbb gólt, az MTK játékosai 60 alkalommal találtak be. A patinás klub egyébként eddig 23 alkalommal szerzett bajnoki címet az élvonalban. 

Polyák Balázs a Góóól!2 című műsorban elmondta, milyen szempontokat vesznek majd figyelembe a nyári erősítések során. A sportigazgató elmondta, a továbbértékesítés is a szemük előtt lebeg.

 

"Két típusú játékos kell az MTK-hoz: az egyik, aki azonnal szintet tud emelni a csapaton, a másik pedig, akiben olyan perspektívát látunk, hogy a klub értékesíteni tudja. Ahhoz, hogy ezt a magyar piacon tegyük, rögtön van egy korfüggőség, tehát olyan korú játékos kell, akit építgetni tudunk és a legjobb áron eladni" – árulta el Polyák. 

 

Az MTK-nál már hagyomány, hogy a szakmai stáb tagjai bátran nyúlnak a fiatalokhoz. Erről az útról az NB I-ben sem szeretne letérni a fővárosi együttes. Polyák úgy véli, a mostani keretben több olyan tehetség van, aki később akár a magyar válogatottban is szerepelhet. Persze az ifjak mellett rutinosabb futballisták is szerepelnek a kék-fehéreknél. Elég csak Kanta József nevét említeni, aki 22 éve erősíti a klubot. És a jelek szerint Kantára a következő idényben is számíthat Michael Boris.

 

"Addig fog az MTK futballozni, amíg ő szeretne. Már jelezte, hogy a következő szezont is játékosként vállalja, aminek kimondottan örülök. Ez nem udvariaskodás. Valóban helye van az MTK-ban" – hangsúlyozta Polyák. 

 

Az MTK a hétvégén edzőmeccset játszott a Fradival. A zöld-fehérek 4-1-es győzelemmel zárták az összecsapást. Polyák az eredmény ellenére nem volt csalódott, hiszen szerinte az FTC nemzetközileg is elismert és jegyzett csapattá nőtte ki magát. 

FTC-MTK: Rebrov és Boris helyezkedései – észrevételek a távolból – NB1.hu

 

Ugyan az NB II-es szezont lefújta az MLSZ, de az MTK játékosai nem lazíthatnak, hiszen a Magyar Kupában még állnak. A sorozat elődöntőjében a Honvédot kapta meg a feljutó. Polyák abban bízik, hogy bejutnak a döntőbe, és így akár a nemzetközi porondra is kiléphetnek. 
 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC