nb1.hu

Bámulatos drónfelvétel az épülő Sepsi-stadionról – videó

Csúszik az átadás, de haladnak a munkálatokkal.

Két évvel ezelőtt, 2018 májusában Sepsiszentgyörgy Önkormányzata a Sepsi Aréna szomszédságában levő közel 10 hektáros terület rendeltetésének megváltoztatásról döntött – korábban kereskedelmi övezetként volt számon tartva – és ezzel zöld utat nyitottak a Sepsi OSK részvénytársaság számára egy új stadion felépítésére, továbbá edzőpályák és parkolók megépítésére – áll társoldalunk, az erdelysport.hu cikkében. Az azóta eltelt időszakban egy műfüves, illetve két füves edzőpálya már felépült és a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK első ligás labdarúgócsapata már használja is, míg az új stadion munkálatainak még azon év júniusában nekikezdtek.

Csúszás a sepsiszentgyörgyi stadion munkálatainál

 


Az új stadionra azért van szükség, mert a most is használatban levő szemerjai stadion már nem igazán felel meg a kor követelményeinek, bár a Sport- és Ifjúsági Minisztériumtól a helyi Polgármesteri Hivatalhoz átkerült létesítményen igyekeztek tatarozási munkálatokat végezni – a lebontott régi Fradi stadionból vannak a zöld-fehér székek, a dunaszerdahelyi DAC korábbi világító rendszere van felszerelve. Másodsorban egyre nagyobb igény van egy több nézőt befogadó létesítményre, amely minden szempontból sokkal jobban ki tudja szolgálni a közönséget. Korábban hasonló utat járt be a Sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC is, amely a 800 férőhelyes Szabó Kati sportcsarnokból átköltözött a modern, 3000 férőhelyes Sepsi Arénába és közel telt házas meccseket játszik.

A magyar állami támogatásból megvalósuló stadion, amelynek építkezési költségei 15 millió euróra rúgnak, 8300 férőhelyes lesz és UEFA 4-es besorolást fog kapni. Íme, a mai állapotok:

Korábban arról volt szó, hogy a Sepsi OSK új arénájának kivitelezési munkálata már a 2019/2020-as idényre befejeződnek és használatba is kerül. Ez nem történt meg, sőt, jelen pillanatban, ahogyan Diószegi László, az OSK tulajdonosa a minap nyilatkozott a covasnamedia.ro oldalnak, legfeljebb őszre, ha kész lesz. Diószegi elmondása szerint a stadion jelen pillanatban 30 százalékban van kész és az elkövetkezendő hónapok fognak arra választ adni, hogy pontosan mekkora a csúszás és azt, hogyan lehet behozni.

„Nagyon szeretnénk, ha novemberben már kész lenne az új stadion, de jelen pillanatban úgy néz ki, hogy ez a dátum kitolódhat jövő év március-áprilisára” – fogalmazott Diószegi, ugyanakkor kitért arra is, hogy a jelenleg is használatban levő stadion nem marad üresen, hiszen az megmarad, mint edzőközpont, továbbá az OSK második számú csapata, amely jelenleg vezeti a megyei bajnokságot, amennyiben feljut a harmadosztályban, ott tudná le a hivatalos meccseit.

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC