nb1.hu

Végső visszaszámlálás Kaposvárott és lehet, Zalaegerszegen is.

NB I, 21. forduló:

Debreceni VSC-Mezőkövesd-Zsóry
Vitelki Zoltán alakulata a keleti rangadón verte 2-1-re a Diósgyőr csapatát, ráadásul idegenben. A Loki idén még veretlen, két győzelem, mellet két döntetlen a csapat tavaszi mérlege.
Kuttor Attila együttese egy szoros, és sok vitára okot adó meccsen szenvedett vereséget Székesfehérvárott. A Mezőkövesd szerezte meg a vezetést, de a Vidi még az első játékrészben fordított, és be is húzta a meccset, igaz, hogy a matyóföldi csapattól két gólt is elvettek, les címszóval.

Zalaegerszegi TE-Újpest FC
Két olyan gárda találkozik egymással, amelyekre mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy nyugalom uralkodik a csapatuk háza táján.
A Zalaegerszeg edzőváltáson esett át, és Márton Gábor rémálomszerűen debütált a kék-fehérek kispadján. A Magyar Kupában 3-1-es vereséget szenvedett a ZTE az NB III-as Lipót Pékség vendégeként, de most otthoni környezetben javíthat. Sőt, javítania is kell az élvonalban maradásért, hiszen öt pont a hátránya a ZTE-nek a még bennmaradó Paks mögött.

A IV. kerületben egyelőre nem láthatnak futballt a lila-fehér drukkerek, hiszen a pálya alkalmatlansága miatt, korábban nem kisebb meccset kellett elhalasztani, mint a Derbit.
Kilométer hiányban nem fognak szenvedni Vignjevicsék, hiszen szerdán még Szegeden játszottak "hazai" meccset az Újpest ellen (gól nélküli döntetlen a Vidivel), szombaton pedig jöhet majd a zalai túra.

Az Újpest tavasszal egyetlen pontot szerzett, nem csoda, hogy lecsúszott a tabella 8. helyére.

Kaposvári Rákóczi-Budapest Honvéd
A másik újonc, a Rákóczi hasonló helyzetben van, mint a Zalaegerszeg, vagyis sürgősen el kell kezdenie pontokat gyűjtenie, illetve annyival rosszabb a helyzete Waltner Róbert alakulatának, hogy eddig csak 10 pontot szorgoskodtak össze, és 13 pont távolságra vannak a bennmaradó, 10. helytől.

Ha a Honvéd ellen újabb vereséget szenved a Kaposvár, szinte borítékolható az idény végén a másodosztályba való visszaesés.

Mindkét csapat érdekelt volt a Magyar Kupában, a Honvéd Budapesten paprikás hangulatú meccsen nyert 1-0-ra a Szombathely ellen, a Kaposvár Mezőkövesden vendégszerepelt, és kapott ki 2-1-re, úgy, hogy a 82. percben még a zöld-fehéreknél volt az előny.

Döntő tényező lehet, melyik csapatból vett ki többet a hétközi kupatalálkozó.

Diósgyőr-Paks
Három pont választja el csupán egymástól a két alakulatot a tabellán, Feczkó Tamás pazar szezonkezdet után kapott ki otthon a DVTK 110. születésnapján a Lokitól, és a Paks ellen köszörülheti ki a csorbát a rangadó elvesztése után.

A tolnaiaknál úgy tűnik több játékosnak is kedvenc színe a piros, az előző fordulóban a Puskás Akadémia ellen ketten is begyűjtöttek ilyen színű lapot, így sem Böde Dániel, sem Könyves Norbert nem állhat Osztermájer Gábor rendelkezésére.

Nélkülük nem lesz egyszerű feltörni a diósgyőri reteszt, illetve a pécsi kupameccs miatt (2-1-es győzelem), kevesebb idő jutott a regenerálódásra a paksi csapatnak, mint a sorozatból korábban kihulló Diósgyőrnek.

Puskás Akadémia-Kisvárda
A Puskás Akadémiának döcögősen indult az éve, viszont az említett Paks elleni győzelmet egyből egy újabb követte, Hornyák Zsolték a Magyar Kupában tettek nagy lépést a 8 közé jutásért, a Békéscsaba elleni sima sikernek köszönhetően (3-0).

A vezetőedző örül, hogy az eltiltott Hadzhiev visszatérhet csapatába, és folytatnák a jó szereplésüket, az ellen a Kisvárda ellen, amely nemrég edzőváltáson esett át.

Bódog Tamás tanítványai igazán izgalmas és fordulatos meccsen múlták felül a Kaposvárt, a meccs hőse vitathatatlanul a három fejesgólt szerző Tischler Patrik volt, akinek jó esélye van, hogy már a mérkőzés elejétől a pályán lehessen.

Ferencváros TC-MOL Fehérvár FC
A forduló rangadóját egyértelműen a Groupama Arénában rendezik, a címvédő és listavezető Ferencváros fogadja a második helyezett Vidit.

A vendégek kapusa, Kovácsik Ádám szerint könnyen lehet, hogy egy gól fog dönteni a meccsen, hiszen minkét gárda igen jól védekezik, szervezett és kevés gólt kap, ugyanakkor a Fradinál és a MOL Fehérvárnál is vannak olyan kreatív játékosok, akiknek egy-egy villanás is elég, hogy lehetőséget teremtsenek a kapuk előtt.

Felettébb izgalmas 90 percre van kilátás a bajnoki címet is komolyan befolyásoló találkozón, érzik ezt a piros-kék drukkerek is, akik különvonattal érkeznek a fővárosba, jó hangulatot teremtve ezzel a vendégszektorban, a hazai oldalról ez biztosan garantált, érződik mindkét szurkolótábor nagyon készül a szombat estére.

A Ferencváros három ponttal előzi meg Juhász Rolandékat, de a zöld-fehéreknek van még két elmaradt meccse is.

OTP Bank Liga, 21. forduló:
szombat:

Debreceni VSC-Mezőkövesd Zsóry FC 17.00
Zalaegerszeg-Újpest FC 17.00
Kaposvári Rákóczi FC-Budapest Honvéd 17.00
Puskás Akadémia FC-Kisvárda Master Good FC 17.00
Diósgyőri VTK-Paksi FC 17.00
Ferencvárosi TC-MOL Fehérvár FC 19.30

A tabella a linkre kattintva érhető el.

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC