nb1.hu

Két kezdőnk nem játszhat Wales ellen – reakciók

Azeri kapitány nagyon kiakadt a bíróra.

Sajtótájékoztatót tartottak a Magyarország-Azerbajdzsán meccs után, a magyarok is szabályosnak látták az azeriek gólját.

Gratulált a győzelemhez a magyar csapatnak Nikola Jurcevic, de szerinte megérdemelte volna az egy pontot a csapata. Nem érti, hogy miért nincs videóbíró, amikor már megannyi sorozatban bevezették. Egy ilyen bírói hiba akár az állásába is kerülhet. A meccs után meg akartam kérdezni a bírót, hogy mi történt, de nem kapott egyenes választ. Azt mondta, hogy ő sem látta rendesen, de majd megbeszélik és a meccs után meglátja, hogy igaza volt a bírónak. A szünetben beszélt a játékosaival, azt mondta nekik, hogy ez nem elég és itt az ideje megnyomni a meccset. Sok játékosnak nem volt a legjobb napja, kicsit félénken kezdték a meccset. A második játékrészre már bátrabbak voltak és a végére meg tudták szorongatni a magyarokat. Mustafadaze ma nagyon jónak látta, Wales és Horvátország ellen is jól játszott. Egy hónapja volt az első válogatott meccse, még nagyon fiatal. Még nem beszélt vele, de fog majd és gratulálni fog neki, hogy megmutatta a válogatottban is tud gólt szerezni.

Magyarország-Azerbajdzsán: élő közvetítés – NB1.hu

Marco Rossi szerint 70-75 percen keresztül domináltuk a mérkőzést, végül beütöttek a fáradtság jelei és hibáztunk is. Azon a hibán kívül, amiből a gólt kaptuk, nem igazán voltak helyzetei a vendégeknek. Akár 4-0-ra is nyerhettünk volna, ha van egy kis szerencsénk. Elégedett a játékosok teljesítményével, a taktikát is meg tudtuk valósítani. Lenyűgöző volt az, amilyen hangultatot teremtettek a gyerekek, nem talált rá szavakat a szövetségi kapitány. 

A játékosok azért nem ünnepeltek, mert 3 nappal ezelőtt kikaptunk a horvátoktól és rengeteg kritikát kaptak. Azon a meccsen először érzett olyat, hogy bárcsak minél hamarabb vége lenne a meccsnek. Olyan játékosok ellen játszottunk, Modric, Rakitic, Brozovic, akik évek óta együtt játszanak. A mi középpályásaink csak 3 napja edzettek együtt. A magyarországi pályafutásom alatt most először hallottam, hogy kurva gyenge. Walesben teljesen más felfogásban kell pályára lépnünk. Nem véletlen, hogy a két keret között több száz eurómillió különbség van a játékosok értékében. A walesiek az UEFA ranglistáján a 19. helyet foglalják el, mi az 50.-ek vagyunk.

Ma nem csináltunk semmi különlegeset, győztünk, ahogy mindenki elvárta. Nagyon nagy tisztelettel kell lennünk az azeriekkel szemben, ikszeltek a horvátokkal és a walesiek ellen csak a szerencse miatt nem nyertek. Sok lehetőséget kihagytunk, majd kezezésre hivatkozva nem adták a találatukat. Most nekünk kedvezett a szerencse, de a szlovákok ellen megítélt egy lesgólt a bíró, a walesiek ellen nem adtak meg egy gólt, Lovren miatt le kellett cserélnem Nagy Dominikot. Az összes csoportból mi vagyunk az egyetlen csapat, amit a negyedik kalapból húztak és még mindig életben van. De ez mind nem számít semmit sokaknak.

Kezdetben igaza volt Giggsnek csak a rangsorolást vette figyelembe és azt mondta, hogy köztük, a horvátok és a szlovákok közt fog eldőlni a továbbjutás. Nem bízott bennünk, de igaza volt. Boldog, hogy ellene játszhatunk, hogy kijussunk az Eb-re, ez ad némi extra motivációt. Ryan Giggs ilyen pályafutással a háta mögött bármit mondhat.

Magyarország-Azerbajdzsán: Rossi önkritikus véleménye – reakciók – NB1.hu

Semmi különöset nem tett mióta szövetségi kapitány, talán bizonyos karakterek jobban sikerült kiemelni. Sikerült taktikai szervezést kialakítani, de a minőséget a játékosok adták. Ők sincsenek mindig a toppon, de munkával és akarattal sikerült jobb eredményt kihozni a srácokból. Az akaratot pedig a nemzeti színek viselése adja számukra.

Kinevezése óta látható a fejlődés a válogatottnál. A mérkőzések mérlege nem mutat hullámpályát, a legutóbbi horvát meccs egy kedvezőtlen fordulat volt. 2018. szeptemberében kezdett dolgozni a válogatottal, az elejétől fogva egy fejlődő pályán indult el a válogatott teljesítménye. A csapatból csak néhányan voltak hozzászokva ahhoz hogy 3 védővel játszunk, de mindenki inkább a 4 védős felállást preferálta. A horvátok elleni hazai győzelem során nem játszottunk jobban, mint a walesiek ellen és nem játszottunk jobban a szlovákok ellen sem. Mindenki tudja mennyire szereti Magyarországot és a magyarokat, mindenki közt szétosztaná ezt a tizenkét pontot, csak a szlovákoktól venné el azt a hatot. Kádárral beszéltem a meccs után ő sem értette, hogy miért nem megy neki a játék középső védőnként, a válogatottban a bal bekk pozícióhoz van szokva. Nincs még ötlete, hogyan pótólja majd Lovrencsicset és Korhutot. 
Számos játékos van akik pótolhatják őket, de azokat a játékosokat kell először figyelembe venni, akik már kaptak meghívót. Nagyon rossz volt nekem Kádárt összezuhanva látni, mert egy olyan játékosnak ismertem meg, aki át tud lépni a nehézségeken. Meg kell próbálni őt visszahozni a megfelelő lelkiállapotba. Tamást továbbra is egy nagyon jó játékosnak látom. Vida szerintem abszolút a legjobb játékosok közt volt a horvátok elleni mérkőzésén, ma is remekül játszott. Egyetlen egy hibát követett el, de abból akár gólt is kaphattunk volna. Sokan kérdezik miért nem hívom meg ezt vagy azt a válogatottba, ezek a hibák miatt. Múlt héten az NB I egyik legnagyobb fiatal tehetségét figyeltem meg, aki egy félidő alatt 7 hatalmas hibát vétet, ezek nem férnek be a válogatottba.

 

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC